carte jurnalul implinirii

Gen: Ficțiune, Dezvoltare Personală, Romantism
Format: Paperback cu clapete
Număr de pagini: 260
Format: 130 x 200  mm
Data apariției:  Iași 2016 || Claudia P.Anda || Facebook || Goodreads
Comandă Jurnalul Împlinirii

Sinopsis:
Jurnalul Împlinirii este un roman captivant, plin de acțiune și presărat cu note de dezvoltare personală. Sofia, personajul principal, are o viață tumultuoasă, modernă, iar problemele cu care se confruntă și deciziile pline de nebunie pe care le ia îți vor schimba perspectiva vieții.

Viața amoroasă a Sofiei îți va oferi lecții importante despre iubirea adevarată, valorile reale și împlinirea sufletească.

Rating: 4/5

carte jurnalul implinirii

“#JurnalulÎmplinirii este mai mult decât un roman de dragoste. Am cuprins în el o realitate crudă a unor vremuri în care Înstagram-ul și Facebook-ul înlocuiesc viața socială, iar oamenii își maschează nefericirea cu hashtag-uri mincinoase. Măștile nu cad decât noaptea, când singurătatea sau nefericirea îi trag într-un colț întunecat al sufletului.”

Ne ascundem fețele în spatele măștilor

Viața ne oferă de multe ori motive care să ne testeze slăbiciunile. Greuțățile de zi cu zi, tragediile, toate sunt niște piedici pe care numai noi decidem dacă să le trecem sau nu. În momentul în care suntem acaparați de lucrurile rele care ni se întâmplă, uităm de multe ori să luptăm, fapt pentru care cedăm, și ne lăsăm purtați spre toate lucrurile care ne dăunează.

Jurnalul Împlinirii este o carte a cărei protagoniste se lasă pradă viciilor vieții, așa cum multe tinere din ziua de azi o fac. Sofia Toader este o tânără a cărei viață s-a schimbat brusc în momentul când mama sa a murit. Cu un tată de care nu știe nimic, fata rămâne singură pe lume, și ajunge în București unde își dorește să uite totul despre orașul său natal și despre suferința prin care trece.

Viața ei devine un haos total, în care petrecerile, cluburile, băutura și bărbații schimbați de la o zi la alta sunt la ordinea zilei. Din fata bună la învățătură și cuminte, Sofia devine un om total diferit, care are parte de eșecuri în dragoste.

Masca pe care ea o afișează în față lumii virtuale în care trăiește este un fals pentru tot ceea ce simte. Mi s-a părut foarte interesant ca în cartea P.Andei Claudia să simt foarte mult realitatea din ziua de azi. Ca și tinerele care simt anumite lipsuri în viața lor, Sofia se ascunde în față zâmbetelor false, a hainelor scumpe și a pozelor mincinoase postate pe rețelele de socializare.

autograf carte jurnalul implinirii

Jurnalul împlinirii, un ghid spre a trăi fericit

Cu un limbaj accesibil și cu o abordare a unui subiect actual, autoarea a reușit să mă țină capturată în cartea ei de la început și până la sfârșit. Lecturând curioasă, am descoperit pe parcurs cum Jurnalul Împlinirii chiar apare în cadrul acestei cărți, menirea lui fiind un fel de ghid care să o ajute pe protagonistă atunci când se simte pierdută.

Având un rol de dezvoltare personală, jurnalul pe care P.Anda Claudia l-a creat în cartea sa este unul gândit în conformitate cu nevoile reale pe care un om le are. Rând pe rând suntem sfătuiți, în paralel cu protagonista, în privința mai multor aspecte pe care ar trebui să le îmbunătățim la viața noastră.

Stilul de viață sănătos, aprecierea persoanelor dragi din jur, eliminarea urii pentru cei care ne-au făcut rău, detașarea de lumea virtuală, aprecierea propriei persoane, sunt doar câteva dintre lucrurile care, abordate cu cap, ne pot face viața și sufletul mai liniștite, și lipsite de negativism și răutate.

carte jurnalul implinirii

Descoperiți ce este iubirea adevărată

Orice om va avea parte în viață de multe dezamăgiri. Este foarte important să învățăm din toate experiențele prin care trecem, și să știm cum să evităm lucrurile care ne dăunează. Înconjurându-ne doar de oamenii care ne fac să zâmbim și să ne simțim în siguranță, vom reuși să simțim cu adevărat care este fericirea pe care viața ne-o oferă, dar pentru care trebuie să luptăm.

Când vine vorba de iubire, lucrurile devin mult mai dificile. Des cădem în capcane sau în jocuri care nu ne vor aduce niciodată împlinirea sufletească pe care o căutăm. În Jurnalul Împlinirii avem parte de un personaj principal destul de instabil, care încă nu realizează ce este iubirea adevărată. Se îndrăgostește de la o zi la alta, ca un copil, dar singurătate o prinde din urmă în fiecare seară, când ar trebui să își dea jos masca pe față, dar continuă să o poarte furând sau inventând poze mincinoase pe care le distribuie pe rețelele de socializare.

carte jurnalul implinirii

Nu vă pierdeți de realitatea voastră

Câteodată ne detașăm mult prea mult de realitatea noastră, devenind din ce în ce mai obsedați de ceea ce fac cei din jurul nostru. Ajungem să ne comparăm cu aceștia, și să dorim să atingem perfecțiunea pe care ei o expun. Ceea ce nu realizăm este faptul că perfecțiunea nu există, iar ceea ce vedem într-o poză, sau într-un text, poate fi o simplă minciună care exprimă de fapt amărăciunea autorului în cauză.

Am apreciat faptul că am regăsit în Jurnalul Împlinirii numeroase aspecte actuale cu care se confruntă multe tinere. Pierdute în spațiul virtual, dornice de a arăta sau de a avea lucrurile extravagante ale celor din jur, acestea uită să lucreze la realitatea lor, pe care ar trebui să își pună propria amprentă.

P.Anda Claudia a surprins cu talent în cartea ei problemele cu care multe tinere se confruntă, și de care nu pot scăpa. A evada din lăcomia sau ura pe care lucrurile materiale și lauda o creează este o decizie pe care numai noi o putem lua. Eliminarea aspectelor negative din viața noastră aparte numai în momentul în care punem piciorul în prag și ne luptăm pentru ceea ce este cu adevărat benefic pentru sufletul nostru.

Citind această carte, mi-am amintit din nou cât de important este să ai alături oamenii care te susțin și te iubesc cu adevărat la greu, cum te simți când descoperi dragostea adevărată, cât de ușor ne putem pierde în dorința de a avea ce au cei pe care îi admirăm (sau pe care îi invidiem), și cât de repede ne putem schimba în momentul în care ne scapă hățurile vieții din mână. Cel mai important este să luptăm atunci când întâlnim greutăți, și să ne iubim propria persoană, scăpând de masca care ne umbrește fericirea chipului. 🙂

Vă recomand cu mare drag Jurnalul Împlinirii în acele clipe când simțiți că v-ați pierdut drumul și aveți nevoie de un ghid care să vă liniștească în timp ce asistați la povestea Sofiei, o tânără care ar putea fi orice fată pe care o cunoști. După cum zice și autoarea, Sofia este doar un nume, însă părți din sufletul Sofiei se regăsesc în fiecare dintre noi. Dacă nu dorim să ne pierdem pe drum, ar trebui să avem grijă de sufletul nostru cu mare atenție.

Citate:

“De fiecare dată când visez urât, mă acopăr cu plapuma mea moale. În felul acesta am senzația că sunt într-o lume doar a mea și mă simt protejată. Chiar dacă simt că mă privește, nu cred că mă poate atinge în niciun fel oricine sau orice ar fi acolo.” (p.24)

“Ajunsă acasă, mi-am modificat statusul pe Facebook și am menționat că m-am angajat la showroom. Mi-am comandat o pizza mare cu de toate, am desfăcut o sticlă de șampanie și am început să beau. Singură, ca de obicei. După primul pahar am început să plâng. Am mers în bucătărie și am scos din setul de pahare încă unul. Am așezat pe masă două pahare pe care le-am umplut cu șampanie. Am așezat sticla între ele și am făcut o fotografie.
#Iloveyou #happy #couple #champagne” (p.42-43)

“Chiar dacă nu am multe persoane în jurul meu, le am pe cele care contează. În viața mea sunt prezenți cei mai importanți oameni, cei care îmi vor binele și mă iubesc. Cine dorește să facă parte din viața mea este binevenit. Ușa sufletului meu este deschisă pentru oricine își dorește să intre. Singura condiție este să își șteargă bine tălpile și să nu mă murdărească în niciun fel. Am propriile mele mizerii în suflet de care trebuie să scap.” (p.75)

“Pentru a fi fericit și împlinit în iubire, iubește la persoana de lângă tine tot ceea ce nu se poate cumpăra cu bani. Caută eternitatea și așterne-o între voi. Iubește persoana care se află lângă tine, iubește-o cu ochii închiși. Iubește-o pentru ceea ce este, pentru calitățile sale permanente.” (p.121)

“În noaptea aceea, a fost prima dată când am visat-o pe mama, după moartea ei. Am visat-o neîncetat. Îmi făcea din mână și dispărea în negură, iar eu alergam după ea, încercând să o prind, dar de fiecare dată când ajungeam aproape, dispărea, apărând tot mai departe. Plângeam, dar îmi zâmbea și mergea înainte. La un moment dat, am dispărut de tot, iar undeva, undeva departe, am zărit vag chipul tatălui meu, care a dispărut la fel de repede cum a apărut.” (p.185)

💖Jurnalul Împlinirii de P.Anda Claudia || Măștile oamenilor de pe rețelele de socializare