Saptamana Mondiala a mobilitatii – protejati Planeta

masini eco protejare oras mediu

O lume mai verde

De la un an la altul vedem cu ochii liberi că suntem înconjurați de mașini din ce în ce mai multe. Oamenii își doresc să aibă parte de confort, să nu mai depindă de mijloacele de transport în comun, fapt pentru care își cumpără una sau mai multe mașini. Ceea ce nu realizăm noi este faptul că circulând cu mașina în situații practic inutile, dăunăm foarte mult mediului înconjurător, deci și nouă. Puteți vedea aici un proiect numai bun pentru a ne deschide ochii și a ne învăța cum putem contribui la protejarea mediului înconjurător.

Săptămâna Europeană a Mobilității este o mișcare care promovează mobilitatea urbană durabilă. Oamenii sunt rugați ca cel puțin în această perioadă să se unească și să evite folosirea mașinii personale. Alternativele pentru transport sunt numeroase, și putem lua un exemplu de la transportul în comun în marile orașe.

masina eco

Mobilitatea inteligentă

Profitând de modelul oferit de transportul în comun în marile orașe, putem și noi să folosim mijloacele de transport public pentru a evita ambuteiajele, protejând în același timp mediul înconjurător de noxele emise de aglomerația de mașini. În momentele în care putem apela la transporul în comun (autobuze, microbuze, tramvaie, trenuri, etc.), este de preferat să alegem această opțiune.

O altă soluție pentru transport o reprezintă bicicleta, săptămâna europeană a mobilității susținând acest mijloc de transport. Fiind unul care protejează mediul, este și benefic pentru sănătatea noastră, antrenându-ne mușchii și inima și multe alte funcții ale organismului. După mersul pe bicicletă, ne vom simți mai puțin stresați, vom deveni mai energici, fericiți, și sănătoși.

Mobility week ne recomandă pentru săptămâna europeană a mobilității și mersul pe jos, o altă modalitate sănătoasă și prietenoasă cu mediul din jur, ce ne ajută pentru de a ne deplasa spre locurile dorite. Puteți urmări pagina de Facebook a acestora pentru a sta la curent cu toate noutățile și pentru a susține această campanie bineintenționată. Aceștia promovează protecția mediului prin organizarea de evenimente și concursuri care să susțină această campanie.

oameni pe biciclete

Renunțând la folosirea în exces a mașinilor, putem evita și vizitele dese la service auto, și ne putem bucura mai bine de viață, descoperind cât de frumos este mersul pe jos, pe bicicletă. Putem descoperi noi colțuri ale orașului, vom vedea mai mulți oameni în jurul nostru, și vom experimenta lucruri noi pe care nu le-am putea experimenta doar stând zi de zi în interiorul mașinii personale.

Autoritățile sunt și ele încurajate să susțină această campanie care are rolul de a proteja planeta și de a ne face viețile mai sănătoase. Transportul în comun în marile orașe este de multe ori de invidiat, fapt pentru care am putea să luăm un exemplu, și să punem în aplicare mersul cât mai des cu transportul public. Orice schimbare spre bine începe de la noi, așa că trebuie să avem parte de multă voință și să ne gândim la cum putem să ne facem nouă un bine, prin a face bine mai întâi în jur.

2017-09-08T09:30:48+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree