Recenzie: Singur acasă de John Hughes & Kim Smith

carte singur acasa povestea ilustrata a filmului home alone kim smith editura litera

Titlul original: Home Alone: The Classic Illustrated Storybook
Gen: Carte ilustrată, Carte pentru copii, Crăciun
Format: Hardback
Număr de pagini: 40
Format: 230 x 280
Traducere din limba engleză de Iulia Arsintescu
Data apariției: Noiembrie 2016 || Editura Litera Mică || Goodreads
Cumpără Singur Acasă

Sinopsis:
Micțul Kevin McCallister și-a dorit să rămână singur, fără familie. Dar n-a crezut nicio clipă că dorința i s-ar putea împlini!
Povestea ilustrată a clasicului film de Crăciun, îndrăgit de copii și de părinți deopotrivă, va încânta întreaga familie! Îi regăsim în ea pe cei doi hoți neîndemânatici, o mulțime de capcane ingenioase și pe curajosul Kevin, silit să se apere de unul singur. Va reuși el să-i împiedice pe spărgători să pătrundă în casă? Și oare Moș Crăciun îi va îndeplini dorința cea mai fierbinte?

Rating: 5/5

carte singur acasa povestea ilustrata a filmului home alone kim smith editura litera

Filmul copilăriei și al Crăciunului

Majoritatea copiilor care au crescut împreună cu filmele din seria Singur Acasă (Home Alone) sunt sigură că sunt și acum fani ai filmelor, și le revăd cu mare drag în perioada sărbătorilor. Cu toate că a trecut Crăciunul de mai bine de o lună, eu am azvârlit iar un ochi pe ediția ilustrată a filmului Singur Acasă.

O apariție faină pe care editura Litera Mică a pregătit-o pe la final de 2016, această carte sunt sigură că deja a devenit dragă multor copii (mai mici, și mai mari, ca mine ^_^).

carte singur acasa povestea ilustrata a filmului home alone kim smith editura litera

Kevin, același pe marile ecrane, dar și pe pagini

Povestea îl urmărește pe un băiețel blondin pe nume Kevin. Acesta trăiește alături de familia sa destul de numeroasă, și se supără tare atunci când părinții săi nu îl îi dau dreptate atunci când apare o neînțelegere cu frații săi.

Simțindu-se nedreptățit, acesta își dorește ca de Crăciun să rămână singur, întrucât simte că familia nu îl înțelege. Dorința sa îl supără pe mama lui, căreia îi vorbește pe un ton urât, însă uimitor este că visul lui se împlinește.

Rămas singur, Kevin se bucură nespus de mult, așa că începe să facă diverse nebunii: să se uite la filmele lui preferate, să mănânce orice dorește, să danseze, etc. Totul pare un vis!

carte singur acasa povestea ilustrata a filmului home alone kim smith editura litera

Familia este cea care îți dă siguranță

La scurt timp niște hoți vor încerca să jefuiască casa lui Kevin. Prin diverse metode iscusite, el reușește să le vină de hac intrușilor, însă realizează că ar dori să aibă alături familia sa, în centrul căreia se simte protejat.

Mi s-a părut, la fel ca și filmul, o lectură hazlie, plină de culoare, și ilustrații minunate marca Kim Smith. O astfel de carte este numai bună pentru cei mici, întrucât îi învață cât de importantă este familia, și că nu ar trebui niciodată să ne depărtăm de ea din cauza unor neînțelegeri care se pot rezolva.

Copiii se simt des nedreptățiți, mai ales dacă au frați care dau vina pe ei, însă dacă există discuții serioase în familie, aceste neînțelegeri pot fi rezolvate. Iar dacă nu, peste ani și ani, copiii vor avea ce povesti mai departe, și probabil se vor amuza de toate peripețiile prin care au trecut.

2017-09-08T19:51:16+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree