Recenzie: Regatul de Gheață (audiobook) de la Disney

carte audiobook regatul de gheata disney editura litera mica

Titlul original: Frozen
Gen: Carte ilustrată, Carte pentru copii, Crăciun, Ficțiune
Format: Buretată
Număr de pagini: 112
Format: 195 x 270
Adaptare: Lisa Marosli
Ilustrații: Walt Disney
Lectura: Anna (Anca Iliese)
Data apariției: Decembrie 2013 || Editura Litera Mică ||
Cumpără Regatul de Gheață

Sinopsis:
Anna este hotărâtă să salveze regatul Arendelle de iarna veșnică așternută asupra lui când Elsa, sora ei, nu-și mai poate ține în frâu puterile neobișnuite cu care fusese înzestrată. Tânăra pornește în căutarea surorii ei, Crăiasa Zăpezii, singura care ar putea pune capăt acestei nenorociri. Împreună cu Kristoff, un culegător de gheață îndrăzneț, și cu Olaf, un om de zăpadă haios, Anna va avea de înfruntat o mulțime de pericole pentru a regăsi dragostea pierdută a surorii ei și a readuce soarele în Arendelle.

Rating: 5+/5

carte audiobook regatul de gheata disney editura litera mica

Regatul Arendelle

Iubitorii de povești vor adora cu siguranță cartea Regatul de Gheață. Această lectură a fost realizată după animația Frozen, o animație care mie mi-a plăcut nespus de mult, și pe care aș revedea-o oricând cu mare drag.

Protagonista acțiunii este Elsa, o tânără ai cărei părinți sunt regii ținutului Arendelle. Alături de sora sa, Anna, Elsa se distrează prin castelul în care trăiesc, însă cu cât crește, lucruri neobișnuite încep să se petracă. Elsa descoperă că are niște puteri pe care nu știe cum să le controleze. În momentul în care ea atinge orice cu mâinile, lucrurile îngheață. Părinții Elsei încep să aibă temeri, mai ales după ce are loc un incident în urma căruia Anna este rănită.

Pentru a evita alte incidente, Elsa va începe să poarte niște mănuși care o ajută să nu înghețe lucrurile. Cu cât crește, fata devine din ce în ce mai retrasă, fiind în același timp distantă față de sora sa. Atunci când are loc încoronarea sa, se întâmplă un alt incident, moment în care Elsa se dezlănțuie și fuge de frică.

carte audiobook regatul de gheata disney editura litera mica

Prietenii zglobii

Anna, sora mai mică a Elsei, decide să plece în căutarea surorii sale. În drumul său, ea își face prieteni tare amuzanți. Un om de zăpadă pe nume Olaf, un culegător de gheață pe nume Kristoff, un ren simpatic, și chiar și niște troli care pot fi confundați cu ușurință cu niște pietre.

Călătoria în căutarea surorii sale este una lungă, iar momentul reîntâlnirii celor două fete este unul extrem de important.

Dacă sunteți curioși cum se sfârșește această poveste magică de iarnă, vă invit cu mare drag să citiți cartea și să vizionați și animația!

carte audiobook regatul de gheata disney editura litera mica

Ascultați povestea

Cartea de față vine și cu un cd, așa că vă puteți bucura cu mare drag de lectura poveștii realizată de Anna (Anca Iliese). Mie mi-a plăcut foarte mult să ascult această poveste, și chiar mi-a dat o stare de bine. Astfel de povești sunt cele care mă fac cu adevărat fericită și care vor rămâne în sufletul meu mult timp de acum în colo.

Fiecare personaj în parte a avut ceva magic, și mi-a devenit instant drag. Omul de zăpadă, Olaf, este printre cele mai amuzante personaje, iar visele sale fără sens (cum ar fi să se bronzeze la soare?) sunt hazlii, dar și de gândire.

Pentru iubitorii iernii, ai poveștilor copilăriei, ai fulgilor de nea care țes povești, această lectură plină de poveste și amuzament vă va face să aveți parte de o zi minunată în timp ce vă cuibăriți în pat. ^_^

carte audiobook regatul de gheata disney editura litera mica

Citate:

“Pe măsură ce gheața se răspândea peste tot, locuitorii cetății începură să intre în panică. Dar Anna înțelese în sfârșit de ce se ferise Elsa de ea atâția ani.
Lăsându-l pe Hans la palat, prințesa cea tânără porni să-și caute sora și s-o aducă înapoi pentru a dezgheța regatul.” (p.29)

“Când se crăpă de ziuă, Anna și Kristoff zăriră Arendelle departe, la poalele muntelui. Spre disperarea lor, acolo părea să domnească în continuare iarna.
Apoi urcară mai departe în pădure, pe unde puterile dezlănțuite ale Elsei creaseră peisaje mirifice de gheață.” (p.47)

“Tocmai când prințesa își pierduse orice speranță, în biblioteca palatului apăru deodată Olaf. Omul de zăpadă aprinse focul, cu toate că Anna se temea că acesta l-ar putea topi.
– SUNT ȘI OAMENI PENTRU CARE MERITĂ SĂ TE TOPEȘTI, îi spuse Olaf.” (p.100)

2017-09-08T19:51:16+00:00

Leave A Comment