Titlul original: The Power of Henry’s Imagination
Gen: Carte ilustrată, Pentru copii
Format: Cartonată
Număr de pagini: 40
Format: 250  x 230  mm
Data apariției: Aprilie 2016 || Editura Litera || Goodreads
Cumpără Henry și puterea imaginației

Sinopsis:
Skye Byrne si Nic George prezinta o poveste fara varsta, in continuarea fenomenului literar international SECRETUL, al scriitoarei Rhonda Byrne.
Iepurasul iubit al lui Henry dispare, iar bunicul il sfatuieste pe baiat sa-si foloseasca imaginatia pentru a-si regasi prietenul de jucarie.
Cand Henry incepe sa-si puna imaginatiala treaba, aventura incepe cu adevarat.

Va putea Henry sa-l aduca inapoi pe Tom cu puterea imaginatiei?
Sau Tom e pierdut pentru totdeauna?
Povestea prieteniei dintre un baietel si iepurasul lui de jucarie va deveni cu siguranta o lectura clasica pentru cititorii de orice varsta.

Rating: 4/5

Henry și iepurașul de pluș

Henry este un băiețel care își pierde iepurașul de pluș pe nume Tom. Întrucât lui Henry îi plăcea să petreacă mult timp jucându-se sau dormind cu Tom, el simte o diferență și devine trist. Alături de familia sa, îl caută pe Tom peste tot, dar el este de negăsit.

Salvarea lui Henry o reprezintă bunicul său care îl învață o lecție importantă. Fiind mai în vârstă și mai înțelept, îi propune băiatului un exercițiu de imaginație. Astfel, îl roagă pe Henry să își imagineze că îl are pe Tom aproape, și că în timp va vedea o schimbare.

Imaginează-ți și vei simți că poți avea totul

A fost foarte interesant să observ o altfel de abordare a ideii din The Secret. Legea atracției universale prezentate în filmul și cărțile cu Secretul se referă la faptul că trebuie să ne dorim mult un lucru, să ne imaginăm ca și când îl avem deja, pentru ca acel lucru să devină realitate.

Henry și puterea imaginației redă această idee într-un mod simplist, pe înțelesul copiilor, printr-o povestioară mică și plină de învățaminte.

Acum în urmă cu mai mulți ani am descoperit cartea, respectiv filmul Secretul. Acestea îmi prezentau niște detalii despre legea atracției universale, care se referă la faptul că lucrurile pe care ni le dorim foarte mult pot deveni realitate.

În acest sens, trebuie să ne gândim mereu la un lucru pe care ni-l dorim mult. Trebuie să ne imaginăm că deja suntem în posesia lui și să avem mereu această viziune în minte. În cele din urmă, universul va răspunde impulsului generat de gândurile noastre, iar dorințele pe care le avem vor deveni realitate.

Desigur că acest Secret acum este cunoscut de mulți oameni, însă mulți dintre noi uităm să îl aplicăm sau nu realizăm că funcționează. Să nu vă imaginați că peste noapte vă va apărea o mașină nouă în fața casei (nu este imposibil, dar vă prezint realitatea), sau că veți câștiga la loto. Pentru dorințele pe care le aveți trebuie să munciți și să credeți mereu în ele, iar universul vă va răspunde.

Sunt multe situații când dorințele cele mai ciudate sau imposibile vi se vor împlini și fără să vă implicați decât cu gândul, dar aceea este o altă poveste. 🙂

Ilustrații simple

Cu ajutorul unei povestioare scurte și a unor ilustrații în tonuri pământii, cartea este o lectură simptică pentru toate vârstele. O puteți da în dar copiiilor, și sunt sigură că vor înțelege că uneori nu avem nevoie de lucruri pentru a ne bucura de viață, iar dorințele noastre pentru a ne simți împliniți, fericiți, pot deveni realitate atâta timp cât credem mult într-un lucru.