Recenzie: Biblia picturii în acuarelă de Marylin Scott

carte biblia picturii in acuarela marylin scott acuarele

Titlul original: The Water Colour Artist’s Bible
Gen: Hobby, Pictură
Format: Hardback cu spirală
Număr de pagini: 192
Data apariției: Februarie 2012 || Editura All || Goodreads

Sinopsis:
Descoperiti arta picturii in acuarela cu ajutorul acestui ghid complet si concis, pe care il puteti lua pretutindeni cu dumneavoastra.
Peste o suta de secvente va arata cum sa pictati o gama intreaga de subiecte, inclusiv peisaje, cladiri, oameni si naturi statice.
Deprindeti tehnicile esentiale ale picturii in acuarela, de la compozitie, pensulatie si estompare la efecte speciale, precum punctarea tuselor si adaugarea vernisurilor.

Rating: 5+/5

carte biblia picturii in acuarela marylin scott acuarele

Cursul de pictură

Biblia picturii în acuarelă de Marylin Scott este un curs bine realizat care vă introduce în lumea minunată a artei de a picta în acuarelă. Întrucât îmi place foarte mult să desenez și să pictez, cartea de față a venit ca o rază de soare într-o zi ploioasă, reamintindu-mi de minuăția picturii.

Cartea este structurată foarte bine, și ne poartă prin toți pașii esențiali care ne pot ajuta în pictură. Pornind de la elementele de bază, aflăm despre cum alegem instrumentele de lucru. Ne sunt recomandate tipurile de acuarele pe care să le folosim la început, învățăm denumirile pensulelor, tipurile de pensule, și în ce situații sunt folosite și aflăm ce feluri de hârtii există, unele fiind create cu ajutorul preselor, sau manual.

carte biblia picturii in acuarela marylin scott acuarele

Studiul culorilor

Dacă nu avem o fire artistică, sau nu am avut ocazia să experimentăm amestecul culorilor, ni se poate părea destul de dificil să combinăm culorile și să obținem rezultatul dorit. Biblia picturii în acuarelă conține mai multe explicații despre culorile de bază, despre ce nuanțe și culori obținem din amestecul acestora, permițându-ne să înțelegem mai bine cum putem să facem magie pe hârtie, folosindu-ne doar de câteva culori.

carte biblia picturii in acuarela marylin scott acuarele

Pas cu pas spre un rezultat minunat

Cu ajutorul mai multor exemple ale unor artiști renumiți, autoarea cărții ne propune modalități care să ne ofere idei în cadrul picturii în acuarelă. Pornind de la 0, și lucrând cu pasiune, răbdare și imaginație, putem să ajungem la un rezultat minunat. Tot ce trebuie să facem este să o luăm pas cu pas.

Vă recomand această carte dacă sunteți o persoană pasionată de pictură, sau dacă doriți să porniți la drum în a picta. Cred că veți afla multe lucruri noi, și vă veți simți inspirați numai privind minunatele picturi regăsite pe paginile cărții.

Dacă vă doriți să pictați, chiar dacă nu considerați că aveți talent, vă pot spune că prin muncă puteți să învățați cum să vă exprimați gândurile prin pictură. Chiar dacă nu puteți picta ca un adevărat pictor, sau ca un artist pe care îl simpatizați, trebuie să țineți minte că fiecare dintre noi avem un stil aparte. Când vine vorba de artă, nu trebuie să ne simțim constrânși de reguli. Strictețea nu ar trebui să existe în vocabular. Trebuie să fim stricți doar în a exersa, însă în momentul când pensula va atinge hârtia, nu mai există nicio limită pentru imaginație.

Creați ceea ce simțiți, cum simțiți, descoperiți-vă stilul prin exercițiu, și veți realiza atunci că vă cunoașteți mai bine. ^_^

2017-09-08T19:54:01+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree