Povești livrești: Printre cărți la Barissimo

carte ciresarii constatin chirita ceai barissimo

Am vrut de multe ori să vă vorbesc despre locurile prin care mai ajung din când în când, și să vedeți că mai multe localuri au început să pună cărți pe rafturile lor. Un astfel de local este Barissimo Cocktail Bar, un loc unde merg cu mare drag pentru că are o atmosferă cosy.

Barul este alcătuit din cărți (da, ați auzit bine! voi face o postare pe viitor în care să vedeți și barul), iar la parter și etaj am găsit cărți, aranjate prin diverse rafuri.

carti clasice barissimo

Cărți clasice

Ultima dată când am fost la Barissimo, am stat undeva la parter, în zona mai întunecată. Acolo am avut lângă mine (fix în cotul meu) o bibliotecă pe care se aflau mai multe cărți. Nu am mai stat mult pe gânduri, și pentru că nu aveam aparatul foto la mine, am împrumutat unul dintre aparatele prietenilor mei de la Snap Studio, și am surprins câteva cadre pentru voi.

Am observat că majoritatea erau cărți clasice din colecția Adevărul, și am sesizat titluri precum Enigma Otiliei, Cireșarii, Moromeții, Nuntă în cer, La Medeleni, etc.

Mi-am amintit de vremurile când eram la școală și de multe ori eram obligată să citesc altfel de cărți care deveneau plictisitoare din cauza presiunii pe care o simțeam. Mi-ar fi plăcut însă lectura unor cărți precum La Medeleni, Cireșarii sau Nuntă în cer, pentru că Ionel Teodoreanu, Constantin Chiriță și Mircea Eliade sunt autori care consider că sunt pe gustul meu.

Poate că într-o zi voi reuși să testez măcar volumul 1 din Cireșarii, și voi da atunci un verdict despre cum mi se va părea autorul.

ceai curgand in cana barissimo

Cartea și ceaiul

Pentru că îmi plac cărțile, uneori mai răsfoiesc cărți prin localuri (dacă am cum și găsesc și ceva interesant), în timp ce mă delectez cu o cană de ceai. Eu sunt fană a ceaiurilor fructate, acrișoare, așa că de această dată am ales un ceai cu vișine, care a fost pe gustul meu. Sunt așa de ciudată că de multe ori prefer ceaiul așa acrișor, încât nu îndrăznesc să pun miere în el, pentru că simt că îl face prea dulce și nu îmi place. :))

carte clasica enigma otiliei ceai fructe barissimocarti pe raft barissimocarti colectia adevarul pe raft barissimocarte ciresarii constantin chirita ceai visine barissimo

Locație Barissimo Cocktail Bar

Dacă vă plac cărțile, puteți merge și voi la Barissimo la o cană de ceai, ciocolată caldă, sau poate chiar la un cocktail (au cocktailuri foarte bune). Puteți comanda și ceva dulce sau de mâncare, întrucât au și ronțăieli în meniuri de vreun an. Cu cartea sub braț, sau la o vorbă cu prietenii, vă puteți releaxa în Barissimo cu mare drag (au umbreluțe pe tavan!).

carti clasice colectia adevarul pe raft barissimo

2017-09-08T19:54:01+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree