noile coperte carti the tales of beedle the bard quidditch through the ages fantastic beasts j k rowling

Care ediție vă atrage mai mult?

Toți fanii mari ai seriei Harry Potter au fost întotdeauna entuziasmați de apariția oricăror cărți ce țin de acest univers magic pe care autoarea J.K. Rowling l-a creat. Ei, bine, și eu mă număr printre acești fani, fapt pentru care, pe lângă seria cu Harry Potter pe care am achiziționat-o de la editura Egmont (și mai apoi ediția ilustrată și noua ediție apărută la Arthur, ups!), mai am și alte cărți auxiliare.

Țin minte când încă eram “tinerică” și dădeam ture pe la librăria Cărturești, aflată în City Mall la etaj pe vremea aceea. Observasem pe rafturi cartea Povestirile Bardului Beedle, de J.K. Rowling, o carte auxiliară/de tip companion, ce se regăsește în lumea fantastică Harry Potter. La vremea aceea, eu deja îmi comandasem această carte de pe Bookdepository, așa că am fost uimită să o văd tradusă și în limba română.

Se pare că acum Tales of Beedle the Bard a fost republicată într-o nouă ediție, alături de Quidditch through the Ages pe care am lecturat-o și eu în ediția veche (îi puteți citi recenzia veche dacă sunteți curioși – ar trebui să îi fac un update).

În curs de apariție este și noua versiune pentru Fantastic beasts and where to find them, de care v-am vorbit în trecut. Această carte este cea care a pus bazele pentru nebunia seriei de filme cu același nume (și sunt tare bucuroasă pentru acest lucru!), iar acum că seria Harry Potter a reînviat încă odată (preaslăvit fie anul magic 2016), se pare că apar ediții noi pentru cărțile acestea.

Voi ce părere aveți despre copertele noi? Mie mi se par simpatice (cea mai tare cred că este cea verde, pentru FB), însă nu mi le-aș achiziționa și pe acestea. Îmi ajung cele pe care le am deja. Cu toate acestea, aș dori să le văd în realitate, și să le pipăi. Poate arată chiar genial, și mi-ar sclipi ochii de Niffler în așa hal, încât aș ceda și mi le-aș adăuga și pe ele în colecție (the he he *^^*).