Plannerul personalizat

Odată cu începerea noului an, am zis că este cazul (finally!) să vă dau niște mici idei despre cum să vă faceți propriul planner.

Materialele necesare:

  • un caiet colorat (sau simplu, dacă doriți să îi personalizați voi coperta) de ce dimensiune doriți
  • pixuri colorate
  • carioci
  • stickere
  • imgini printate sau decupate din reviste
  • lipici
  • imaginație
  • răbdare!

Decorarea plannerului

Fie că aveți la îndemână un caiet cu coperțile simple, sau unul colorat, decizia pentru cum va arăta mai apoi, vă aparține. Eu aveam cumpărate niște caiete A5 cu copertele colorate pe gustul meu, așa că m-am folosit de acestea. Fiind mai micuțe, sunt ușor de manevrat și cărat, însă și caietele A4 pot fi bune prietene cu voi.

Dacă aveți niște caiete cu coperte simple, le puteți decora după bunul plac: puteți lipi pe ele o imagine mare, mai multe imagini, stickere, și chiar puteți utiliza o supracopertă colorată.

Primul planner pe care l-am folosit în 2016, a fost cel cu London. L-am ales pentru că mi-a plăcut mult coperta lui, și m-am gândit că fiind unul de matematică, va fi un pic mai ușor să îl utilizez.

Prima pagină am decorat-o cu niște imagini printate de mine. Am ales o serie de imagini care îmi plăceau, le-am organizat, le-a potrivit după cum păreau mai ok, și apoi le-am lipit cu un lipici normal. Deja se vedeau mici schimbări și plannerul devinese mai vesel, așa că nu m-am oprit la acest pas.

Realizați propriul calendar

Pe cea de a doua pagină am trecut calendarul anului, pentru a-l avea la îndemână și a nu uita la apoi de anumite date importante pe care le-am tot încercuit în timp. Vă recomand ca prima dată să realizați acest calendar, și de abia apoi sa lipiți pe pagina 1 imaginile decorative. Astfel, vă asigurați că nu le veți distruge cumva atunci când scrieți datele calendarului.

Legenda

Ca să fiu cât mai organizată și să simt plannerul apropiat mie, am realizat pe pagina 3 o legendă unde am trecut diverse pictograme/semne și semnificația lor. Puteți inventa ce bubuline doriți voi, lăsați-vă iamginația să zburde. Fiind plannerul vostru personal, nimeni nu vă impune cum să îl realizați. Lipiți stickeree drăguțe, desenați ce doriți cu pixuri colorate sau cu sclipici.

Întrucât de multe ori trebuie să țin evidența blog-ului și a canalului de youtube, mi-am inventat câteva mici semne care să mă ajute mai bine atunci când am de făcut recenziile, când un anumită recenzie are prioritate, etc.

Fiecare lună cu sentimentul ei

Probabil că odată terminate, nu voi ține prea mult timp în casă plannerele de acest tip (lipsa de spațiu își zice cuvântul). Cu toate acestea, încerc să le fac cât de personale pot, să le decorez frumos, chiar dacă la un moment dat unele pagini nu vor mai fi la fel de îngrijite ca la început, și scrisul meu probabil o va lua razna!

La început de fiecare lună, încerc să trec numele lunii pe o pagină separată, alături de o imagine, un desen, și eventuale evenimente importante de care să nu uit.

Organizarea secțiunilor, pe săptămâni

În imaginile următoare am două exemple de cum îmi organizam plannerele. Prima este din plannerul vechi, unde se poate vedea clar o dezorganizare, iar cea de a doua, este din plannerul 2 al anului 2016, unde m-am mai dres.

Am organizat de obicei task-urile mele pe câte o săptămână (sau chiar 2 dacă nu aveam chef să fac săptămânal o listă nouă), și am creat câteva secțiuni care să mă ajute mai bine în organizare: Blog (recenzii, de citit), Meetings, House Chores & Co., Shopping List.

Desigur că din când în când am adăugat unele secțiuni speciale prin te miri ce pagini, care să mă ajute mai bine să nu îmi uit ideile (idei clipuri booktube). Am realizat că îmi este mult mai ușor să am un singur planner unde pot trece toate ideile mele la grămadă, decât să mă car cu 2-3 carnețele care mai mult să mă încurce. Cu toate acestea, am o agendă simpatică pe care doresc să o utilizez în 2017, și sper să vă arăt și vouă ce planuri am pentru ea. 🙂

Dacă aveți idei de organizare a unui planner, mi le puteți spune și voi. Eu doar v-am arătat cam cum îmi organizez pe fugă o parte din task-uri și idei. Când trec la un nou planner, voi încerca să vă arăt și vouă ce realizez din el. ^_^