carti winnie si wilbur winnie baba-cloanta iarna lui winnie

Titlul original: Winnie the Witch
Gen: Carte ilustrată, Copii, Animale, Umor
Format: Paperback
Număr de pagini: 30
Traducător: Laura Albulescu
Data apariției: Septembrie 2016 || Editura Arthur || Goodreads
Cumpără Winnie Baba-Cloanța

Sinopsis:
Winnie Baba-Cloanța își duce veacul într-o casă neagră ca tăciunele. Fotoliile sunt negre, scările sunt negre, podelele sunt negre și ele, până și ușile sunt tot negre. Problema e că Wilbur, cotoiul lui Winnie, e negru și el.
Winnie va trebui să facă o vrajă sau două, ca să fie sigură că o să-l vadă pe Wilbur pe oriunde s-ar tolăni…

Rating: 5/5

carte winnie si wilbur winnie baba-cloanta

Mult amuzament alături de Winnie vrăjitoarea

Am fost plăcut surprinsă de a descoperi o nouă minunăție de carte de la Editura Arthur. Winnie Baba-Cloanța, parte a seriei Winnie și Wilbur, este o cărticică ilustrată pentru toate vârstele, în care personajele principale sunt o vrăjitoare și un motan negru.

De obicei nu prea sunt așa încântată de cărțile clasice cu vrăjitoare (excepție face lumea vrăjitorească HP), dar cele care m-au încântat foarte mult până acum au fost poveștile amuzante, precum cele cu Pongwiffy.

M-am bucurat să descopăr că puținul text prezent, alături de ilustrațiile minunate realizate de Korky Paul, au reușit să îmi stârnească râsul de multe ori.

interior carte winnie si wilbur winnie baba-cloanta

Casa neagră și cotoiul negru

Winnie vrăjitoarea locuiește într-o casă neagră neagră, având mobilierul și toate obiectele din interior negre. Întrucât și cotoiul Wilbur este negru, Winnie se enervează de multe ori când nu îl vede pe acesta, împiedicându-se chiar de motan.

“Winnie trăia în casa ei neagră împreună cu mâța ei, Wilbur. Se înțelege că și domnul cotoiu era tot negru. E, de aici au început toate problemele.” (p.6)

Dorind să facă o schimbare spre bine, Winnie își pune talentul în practică și cu un simplu ABRACADABRA îl face pe motan colorat, până când acesta ajunge ca un curcubeu.

interior carte winnie si wilbur winnie baba-cloanta

Când prietenii sunt mai importanți

O lecție foarte frumoasă pe care această carte le-o oferă copiilor, este aceea care reiese în momentul în care vrăjitoarea observă că motanul său este nefericit. Decizia pe care ea o ia, spre a-l face pe Wilbur fericit, a fost una corectă, și a dovedit că putem deveni fericiți atunci când îi facem fericiți și pe cei din jurul nostru, acceptându-i așa cum sunt ei. ^_^

Mie mi s-a părut o lectură tare frumoasă, și chiar dacă am râs de multe ori, ilustrațiile fiind cireașa de pe tort, m-am atașat mult de personaje și mi-au devenit instant dragi.

interior carte winnie si wilbur winnie baba-cloanta

Titlul original: Winnie in Winter
Gen: Carte ilustrată, Copii, Animale, Umor
Format: Paperback
Număr de pagini: 32
Traducător: Laura Albulescu
Data apariției: Septembrie 2016 || Editura Arthur || Goodreads
Cumpără Iarna lui Winnie

Sinopsis:
Winnie Baba-Cloanța e sătulă până peste cap de iarnă! Iar Wilbur s-a săturat și el să-i tot înghețe mustățile. Așa că Winnie face o vrajă care aduce vara în grădina lor.
Dar, în timp ce Winnie se tolănește în șezlong, curtea îi este invadată de hoarde de oameni care vor să se bucure și ei de razele dogoritoare ale soarelui…

Rating: 5/5

carte winnie si wilbur iarna lui winnie

Iarna vine, nu ne place!

O poveste recomandată pentru copii, numai bună de citit în sezonul rece, Iarna lui Winnie, din seria Winnie și Wilbur, este o carte ilustrată plină de haz și tâlc. Imediat după ce am lecturat Winnie Baba-Cloanța, m-am apucat și de această carte, dorind să descopăr ce năzbâtii mai fac personajele.

“Wilbur și-a făcut apariția în casă strecurându-se prin ușița de pisici. Labele îi erau ude fleașcă, iar mustățile înghețate. În mod clar, și Wilbur era sătul până peste cap de iarnă.” (p.9)

În ton cu frigul de afară, i-am regăsit pe Winnie și Wilbur, dârdâind ca niște sardele. Atât vrăjitoarei, cât și cotoiului, se pare că anotimul iarna nu îi încântă. Cu nasul sau mustățile înghețate, niciunul dintre cei doi nu se poate bucura cum ar trebui de zilele de iarnă.

interior carte winnie si wilbur iarna lui winnie

Să fim mulțumiți cu ce avem

După cum presimțeam, și de această dată vrăjitoarea își ia bagheta și face puțină magie. ABRACADABRA este cuvântul care va face dorința lui Winnie (implicit și a lui Wilbur) să devină realitate. În acest sens, grădina odată plină de zăpadă, devine un paradis: căldura soarelui se concentrează în acel loc, vara venind instant.

M-am amuzat la culme că, după ce îl văzusem pe motan târșâindu-se prin zăpadă cu ghearele și mustățile înghețate, l-am regăsit mai apoi alături de vrăjitoare, amândoi stând întinși la soare pentru a se bronza.

Ideea vrăjitoarei de a aduce vara în grădina ei pare a fi excelentă până în momentul când intervin din ce în ce mai multe lucruri care o vor face să realizeze că fiecare vrajă vine și cu un preț.

De multe ori oamenii par nemulțumiți de ceea ce au, și speră la mai mult, dar nu înseamnă că aceste schimbări le vor aduce fericirea.

Consider că este bine să avem dorințe, și să avem nemulțumiri, dar să nu uităm să ne bucurăm de ceea ce avem deja, și să trăim cât mai bine fiecare moment. ^_^

interior carte winnie si wilbur iarna lui winnie