carte mowgli si ploaia cartea junglei editura litera


Gen: Carte ilustrată, Pentru copii, Povești
Format: Paperback
Număr de pagini: 48
Format: 230 x 280 mm
Data apariției: Aprilie 2016 || Editura Litera || Goodreads
Cumpără Mowgli și ploaia

Sinopsis:
Lui Mowgli îi place la nebunie viața în junglă, unde poate să se cațăre printre liane, să alerge prin iarba grasă, să înoate în râuri. Aici are o mulțime de prieteni, printre care se numără frații săi lupi, veverițele zburătoare, blândele țestoase și cinstitul rinocer. Într-o zi, în junglă se pornește o furtună teribilă. Din fericire, Bagheera și Baloo știu exact ce e de făcut. Dar sfaturile lor sunt foarte diferite: să meargă la adăpost, îl îndeamnă înțeleapta panteră. Să danseze în ploaie, îl îmbie ursul cel vesel. Ce va alege puiul de om să facă în această zi ploioasă?

Rating: 4/5

ilustratii carte mowgli si ploaia cartea junglei editura litera

Scapă de griji cu dansul prin ploaie

Mai toți suntem familiarizați cu faimoasa poveste Cartea Junglei. Băiețelul pe nume Mowgli, descoperit încă de când era bebeluș de către animalele din junglă, și mai apoi crescut de ele, este unul dintre personajele Disney alături de care am copilărit când eram mici.

Cei de la editura Litera Mică au publicat o carte ilustrată minunată care include o povestioară mică despre ceea ce înseamnă prietenia.

Fie că țopăi prin ploaie pentru a te amuza alături de un prieten, fie că cel de lângă tine te învață lucruri noi, trebuie să apreciem toți prietenii pe care îi avem și să înțelegem că fiecare este unic. De la fiecare prieten trebuie să reținem lucruri diverse, și să înțelegem ce ne face fericiți.

ilustratii carte mowgli si ploaia cartea junglei editura litera

Prietenii te învață mereu ceva nou

Chiar dacă unii prieteni sunt diferiți de noi, și nu pot face anumite activități împreună cu tine, vei putea petrece alte clipe alături de ei, în care toți să aveți parte de un echilibru și de o stare de bine.

Descoperiți întotdeauna lucrurile care vă fac fericit alături de cei dragi vouă, dar nu uitați și să încercați lucruri noi, ce ar putea fi pe placul vostru. Învățați să luați ce este bun de la toți din jur, și să învățați lucruri necunoscute vouă. Și cel mai important, să oferiți respect tuturor ce vă sunt alături. ^_^

Mowgli și ploaia este o carte micuță și faină, cu ilustrații mai mici, mai mari, și un pic de text ce îți ajunge la inimă. Simplitatea cărții este numai bună pentru cei mici, transmițându-le în același timp mesaje importante.

ilustratii carte mowgli si ploaia cartea junglei editura litera