album inktober leonard lutia

Un pachețel surpriză

Săptămâna trecută am primit un pachet pe care îl tot pândeam la poștă. Tare îmi era că s-a rătăcit pe drum, dar spre fericirea mea, a ajuns cu bine în mâinile mele.

Cel care mi-a trimis pachetul este Leonard Luția, de la care am mai primit în trecut niște desene faine pe pachetele cu comics de la LEX Comics. Am fost tare încântată atunci când acesta mi-a propus să îmi trimită albumul său cu INKTOBER împreună cu alte câteva desene de-ale sale.

album inktober leonard lutia

INKTOBER

Poate că unii dintre voi nu știu ce este INKTOBER, așa că o să vă spun pe scurt câteva cuvinte despre această provocare. Inițial pornită în 2009 de către ilustratorul Jake Parker, Inktober a devenit acum o provocare în toată lumea.

În luna lui octombrie, toți doritorii pot participa la Inktober, cu condiția ca aceștia să realizeze zi de zi câte un desen în cerneală. Folosind hashtag-uri specifice, desenele postate pe mediile de socializare au ca scop popularizarea fiecărui artist în parte.

Desenând zi de zi, un ilustrator își setează niște provocări de care trebuie să se țină timp de o lună. La sfârșit de lună poate vedea rezultatul final, evoluția sa, și se poate bucura de toate desenele realizate.

desen newt scamander album inktober leonard lutia

Newt Scamander!

Leonard a fost foarte amabil să îmi trimită albumul său, și a realizat pentru mine un desen genial cu Newt Scamander!! A reținut el bine cât de încântată am fost de filmul Animale fantastice și unde să le găsești, așa că surpriza lui a fost genială! ^_^ Mersi mult, Leo!

desen bilbo baggins album inktober leonard lutia

Here and there and back again

Mereu am fost fascinată de seria LOTR și de Hobbitul, așa că sunt tare încântată să am un print mai mare cu domnul Bilbo Baggins, un hobbit care este îndrăgit de multe persoane. Îmi place foarte mult această ilustrație, și chiar cred că Leo a făcut o treabă bună.

Nelipsitul Hagrid

Inktoberul lui Leonard include 31 de ilustrații faine, care mai de care mai interesantă și atractivă. Eu v-am pozat doar câteva dintre paginile care mi-au sărit în atenție mai repede, și sper să fiți încântați și voi de ceea ce vedeți.

Îmi place foarte mult lumea magică a lui Harry Potter, așa că am fost încântată să îl regăsesc și pe Hagrid printre desenele din acest album. Ca un bonus, am primit și o imagine mai mare cu această ilustrație. ^_^

album inktober leonard lutia

Simplu, complex, alb-negru, colorat

Am observat că în acest album sunt și câteva ilustrații colorate, ceea ce m-a încântat. Inițial aveam senzația că inktober se referă doar la ilustrații realizate cu cerneală neagră, dar nimeni nu impune nefolosirea culorilor! Numai imaginația este limita. ^_^

Mi-a plăcut să regăsesc atât ilustrații simple, cât și complexe. Pentru o clipă m-am gândit la cărțile de colorat, și dacă nu aveam ce colora, tare mi-e că m-ar fi bătut gândul să colorez câteva ilustrații din acest album. :)))

narnia album inktober leonard lutia

Narnia forever

Am regăsit atât de multe ilustrații geniale, multe dintre ele fiind și pe gustul meu! 😀 Desenul cu Narnia este un alt preferat de-al meu, și mi-a trezit pofta pentru filmele magice cu lumea Narniei. Desigur, nici un pic de zăpadă pe afară nu ar strica.

printesa leia album inktober leonard lutia

Prințesa Leia

Pentru că tot am văzut ieri Rogues One, noul film din seria Star Wars, o am acum mai aproape și pe Prințesa Leia într-o ilustrație foarte frumoasă.

Mie mi se pare foarte interesantă provocarea Inktober, și sper să pot lua și eu parte din ea în 2017. De 2-3 ani tot zic acest lucru, dar de ficare dată sunt dezorganizată și uit de provocare.

Vouă cum vi se pare această provocare? ^_^