carti primite cadou de craciun sub brad

Editura Art

Anul acesta pot spune că Moșul a fost bogat și m-a surprins cu multe cărți! Având extrem de multe cărți, nu obișnuiesc să mai achiziționez des cărți, dar dorințele mele în materie de lectură încă există (și credeți-mă, încă sunt multe!). Nu mi-am dorit o carte anume de Crăciun, dar Editura Art a reușit să îmi trimită un colet plin de minunății, chiar la scurt timp după Crăciun.

Am fost extrem de bucuroasă să primesc coletul, și în el am regăsit 7 cărți minunate, despre care sunt extrem de curioasă! Îmi plac nespus de mult numeroase cărți de la Editura Arthur, și cred că pot spune că este editura mea preferată, întrucât publică multe cărți care reușesc să mă încânte.

Am lecturat deja cu multă curozitate Cartea cu Apolodor de Gellu Naum, și mi-a plăcut mult de tot. Ilustrațiile sunt superbe, și aventura pinguinului m-a făcut să călătoresc prin multe locuri!

Abia aștept să citesc Dosarul Clopoțeilor de Crăciun de Ana Rotea, însă am realizat că această carte este a doua din seria cu Detectivii Aerieni, și nu știu dacă aș putea să o citesc separat de prima. Cel mai probabil, voi aștepta până fac rost de primul volum din serie, pe care oricum doream să îl citesc, la recomandarea mai multor persoane. 🙂

Prințul Caspian de C.S. Lewis este al patrulea volum din seria Cronicile din Narnia. Sunt fericită că editura Arthur a reușit să publice această serie într-o variantă îngrijită. Dețin deja ediția veche apărută la editura Rao, însă aceea nu era color, și copertele erau total diferite de acestea. Fiind o fană a Narniei, abia aștept să îmi văd colecția completă (mai trebuie să apară 3 volume la Arthur, și presupun că în 2017 vor apărea toate).

Despre Crăciunozaurul de Tom Fletcher nu știu să vă zic multe. Am observat că are multe ilustrații alb-negru care par amuzante și simpatice, așa că mă aștept la o carte frumoasă cu aventuri. O amintire de Crăciun de Truman Capote este o altă carte pe care cred că mulți ar trebui să o lecturăm. Fiind în ediția bilingvă (A Christmas Memory în original), cred că puteți să vă exersați engleza și să vedeți și stilul original de scriere al autorului.

8 povestiri de pe Calea Moșilor de Adina Popescu este o carte pe care voiam musai să o lecturez. Mi-a plăcut nespus de mult Cartea Pricoliciului a aceleiași autoare, așa că mă pot considera deja o fană a ei. 🙂

Nu în ultimul rând, am primit Sosirea de Shaun Tan, un roman grafic pe care îl voi lectura/viziona cu mare atenție. Nu am idee de subiectul cărții, așa că mă voi lăsa surprinsă! Am auzit păreri cum că această carte r fi stat la baza filmului The Arrival (it was really awesome), dar nu pot spune încă nimic clar.

carti primite cadou de craciun cu luminite

Editura Leda Edge

Fix înainte de sărbători îmi sosise un pachet mare pe care nu îl așteptam! Spiridușii de la Leda Edge s-au gândit să îmi facă o surpriză, așa că mi-au trimis niște apariții recente, despre care vă spun cu puțină rușine că nu știu foarte multe.

Doamna de la Miezul Nopții de Cassandra Clare este singura despre care atât eu, cât și voi, probabim am auzit multe lucruri. Este o carte imensă, și aș vrea să îi dau o nouă șansă autoarei. Nu am fost atrasă foarte mult de Dispozitive Infernale, însă sper că această nouă serie să fie mai pe gustul meu. ^_^

Niște cărți mai mici pe care le-am primit, și potrivite pentru fete probabil, sunt Lumina iubirii de Jay Asher, Misterul Gemenelor de Adi Rule și O frântură de alb de Jaclyn Moriarty. Toate cărțile arată superb, iar primele două sunt cele pe care le mai cercetasem pe internet în momentul apariției lor. Îmi plac mult copertele lor în tonuri de mov și albastru (oare de ce? he he), și cred că acelea vor fi primele pe care le voi testa. Cel mai probabil Misterul Gemenelor este prima carte pe care îmi doresc să o citesc, subiectul cărții despre două surori gemene, una cu puteri mitologice, și una normală, fiind foarte interesant.

După câte observați, am primit câte două exemplare din aceste cărți, așa că unele dintre ele vor ajunge și la voi pe viitor. ^_^

carte cadou de craciun hygge marie tourell soderberg

Prietenii simt ce îți dorești

Niciodată nu am înțeles cum prietenii mereu ne pot nimeri unele dintre cele mai ascunse dorințe când vine vorba de cadouri. Prietena mea Kitty mi-a adus cadou din străinătate o carte pe care mi-o doream foarme mult: Hygge de Marie Tourell Soderberg. Această carte este despre arta daneză a fericirii (the danish art of happiness), și abia aștept să mă apuc de lectura ei în 2017, când simt că va reuși să îmi ofere un start ideal în noul an.

Eu găsisem o altă carte denumită tot Hygge, și o aveam pe wishlist trecută, fapt pentru care atunci când am primit-o pe aceasta mi-a fost greu să mă prind ce carte este (oricum ar fi fost greu, la cât de multe cărți există).

Sunt extrem de mulțumitoare pentru toate cărțile primite, și sunt tare curioasă ce cărți ați primit și voi, sau ce alte cadouri v-au trecut pragul. Dacă reușesc, vă voi arăta într-o altă postare ce cadouri am mai primit. ^_^

🎁 Cărți primite cadou de Crăciun 2016 🎁