6 povești clasice ale copilăriei

Povești ale copilăriei

La un moment dat în viață am avut toți cel puțin o poveste care ne-a pus zâmbetul pe buze. Azi vreau să vă recomand câteva povești clasice cu care am crescut, și sper să vă încânte și pe voi. Sunt doar puține dintre cele care mie îmi plac, așa că lista poate continua.

Povești pentru fetițe

Una dintre poveștile mele preferate este Mica Sirenă. Mereu mi-a plăcut de Ariel și m-au amuzat peștele Flounder, racul Sebastian şi albastrosul Scuttle. Pisicile Aristocrate ocupă și ea un loc de front, iar Doamna și Vagabondul ar fi și ele două povești minunate pe care le recomand cu drag fetițelor (şi nu numai).

Dacă vreți să faceți cadou niște cărți ilustrate fetițelor, aceasta pot fi câteva idei numai bune.

Povești pentru băieței

Pentru băieței am ales 3 cărticele cu povești care cu siguranță că vă sunt cunoscute. Peter Pan este o poveste care mie îmi place la nebunie. Mi se pare potrivită pentru copiii cărora le place să își imagineze că zboară sau că se luptă cu pirați.

Pinocchio urmărește o marionetă din lemn care cu ajutorul magiei prinde viață. Povețele din această poveste şi faptul că personajul principal este un băiețel de lemn, fac această lectură una potrivită pentru băieți.

Cartea Junglei este ultima mea recomandare pentru voi. Ursul Baloo, Mowgli şi şarpele Ka sunt personajele care pe mine mă amuză cel mai mult.

Dacă vreți să amintiți cuiva de copilărie sau să faceți un cadou frumos copiilor, poveștile ilustrate reprezintă o idee foarte faină de cadou.

Vouă ce povești şi desene clasice vă amintesc de copilărie? ^_^

☃️ 6 POVEȘTI CLASICE ALE COPILĂRIEI 🎄

2017-09-09T10:53:49+00:00

Leave A Comment