THOR #13 – “Afurisitul” (prima parte)
Data apariției: 15 iulie 2016
Număr de pagini: 24
LEX Comics Facebook || Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop

Sinopsis:
Începutul unui nou episod din povestea lui Thor. Revine unul dintre cei mai mari dușmani ai Zeului Tunetului: Malekith cel Afurisit! Fostul stăpân al Elfilor Întunecați este eliberat din închisoarea de pe cealaltă lume unde a fost trimis pentru vecie și, dorind să-și recâștige prin foc și sabie respectul supușilor, pornește într-o misiune sângeroasă prin toate cele Nouă Tărâmuri. Misiunea lui Thor și a ajutoarele lui este de a-l captura, punând astfel capăt acestei domnii a terorii.
Rating: 5/5

Odată cu numărul 13 din banda desenată Thor, am asistat la începerea unui nou story arc care se va desfășura timp de cinci numere. În această primă parte din Afurisitul avem parte de o schimbare de peisaj, fiind prezentat încă de la început ținutul de gheață Al Hel: Niffleheim.

Dacă prima jumătate a acestui comic este o introducere, din care aflăm în tonuri glaciale despre elful întunecat Malekith Afurisirul care scapă din Puțul Suferinței și revine pentru a-și ataca semenii.

Cea de-a doua jumătate îl surprinde în tonuri calde pe Zeul Tunetului Thor care petrece alături de cei apropiați în Asgardia. Nu ține foarte mult această atmosferă de veselie, așa că avem parte de niște scene pline de acțiune în care elfii, alături de Thor, și alții, se vor lupta cu Malekith.

Mi s-a părut un început bun pentru acest story arc, și chiar îmi place această apariție a elfilor, ducându-mă cu gândul la jocuri precum World of Warcraft.

La sfârșitul benzii desenate m-am bucurat și de o hartă cu Cele nouă tărâmuri, lucru ce mi s-a părut super tare, și chiar m-a făcut să mă bucur și mai mult de vibeul din Thor.

THOR #14 – “Afurisitul” (partea a doua)
Data apriției: 15 august 2016
Număr de pagini: 24
LEX Comics Facebook || Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop

Sinopsis:
Vânătoarea a început! În timp ce Melekith cel Afurisit își continuă sângeroasa misiune de subjugare a Celor Nouă Tărâmuri, Thor găsești noi aliați: o vrăjitoare elfă întunecată, un elf luminat pistolar, un uriaș al muntelui de proporții gargantuești, un pitic amator de dinamită și un trol deosebit de încruntat…
Rating: 5/5

Malekith este un elf întunecat care a scăpat de pe tărâmul morților. Nu doar numele lui sună înfiorător, ci și acțiunile sale vin să îi completeze caracterul lipsit de scrupule. Acesta dorește să pornească o rebeliune și să își atace semenii, setea lui de a distruge viețile elfilor fiind fără sfârșit.

Continuăm aventură din story arcul Afurisitul, și urmărim cum se creează o alianță ce va lupta pentru a-l distruge pe Malekith. Astfel, Thor, Sir Fildeș Strop-de-Miere (un elf luminat), Barbă-Sucită (un pitic dinamită), Oggmunder Dragglevladd al XVII-lea (din tribul Picioare-Lungi), trolul Ud și Lady Waziria (o elfă întunecată) vor forma Liga Tărâmurilor, o echipă cu membri din mai multe lumi, pe care atotputernica Freyja a întocmit-o.

Lupta începe, multe vieți se pierd, însă Thor își ține echipa pe linia de plutire și nu le va permite să dea înapoi. Ce se va întâmpla, rămâne de văzut în numerele viitoare. Eu sunt entuziasmată de tot ceea ce se întâplă, iar această echipă diversă de care am avut parte în numărul acesta al benzii desenate m-a dus cu gândul la alianța formată în Stăpânul Inelelor. :))

A fost un număr extrem de colorat și interesant, la fel ca și cel anterior care a dat stardul noii povești din Thor.

Comic Talk iulie-august || LEX Comics

Puteți găsi benzi desenate pe LEX Shop, sau în Inmedio, Cărturești, Librarium, Humanitas. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!