Seria: Pretty Soldier Sailor Moon (Bishoujosenshi Sailor Moon Shinsoban)

Gen: Manga, Romantism, Young Adult, Shojo, Magie, Fantasy
Limba: Engleză
Format: Paperback
Traducător: William Flanagan
Număr de pagini: 248
Format: 127 x 180 x 26 mm | 456 g
Data apariției: 13 Septembrie 2011 || Kodansha Comics
Goodreads || Mangafox || Cumpără Sailor Moon 1

Sinopsis:
The first installment of a magical adventure series that sees girls fighting evil! Usagi Tsukino is a normal girl until she meets up with Luna, a talking cat, who tells her that she is Sailor Moon. As Sailor Moon, Usagi must fight evils and enforce justice, in the name of the Moon and the mysterious Moon Princess. She meets other girls destined to be Sailor Senshi (Sailor Scouts), and together, they fight the forces of evil!

Rating: 5+/5

“…Ah…
The feeling.
It feels a bit nostalgic…
Like I’ve felt it…somewhere before…
So soft…and warm…I’ve felt it…many times before…those sweet lips…” (p.160-161)

Încă de când eram mică am fost o fană a anime-urilor, dar pe vremea aceea nu cunoșteam acest termen atribuit desenelor japoneze. Țin minte când se difuza Sailor Moon la televizor, și urmăream toate episoadele cu mare drag, ca mai apoi să discut cu gașca de joacă despre gardienele lumii.

La un moment dat apăruseră benzi desenate cu Sailor Moon, însă numai una a ajuns în mâinile mele acum foarte mulți ani (acum nu o mai am, din păcate). Până acum nu am avut ocazia să citesc seria manga Sailor Moon, dar în această toamnă m-am bucurat de lectura primului volum care deschide seria Pretty Guardian Sailor Moon.

MOON PRISM POWER, MAKE UP!!! 

Cei de la Books Express mi-au trimis această minunăție, și m-am bucurat foarte mult ca după atâția ani, să pot ține în mâini primul meu volum cu apărătoarea justiției și a dragostei. Protagonista acestei povești este Tsukino Usagi, o tânără de 14 ani care este extreeeem de goofy și amețită.

Grijile cele mai mari ale lui Usagi sunt notele mici de la școală, dar nu îndeajuns de mari ca să întreacă poftele ei pentru mâncare sau dorința de a se juca jocuri video (precum este cel cu Sailor V.) și de a dormi.

Mi-a plăcut că la începutul benzii desenate am avut parte de câteva pagini lucioase și colorate, deschizându-mi și mai mult apetitul pentru lectură. Am aflat încă din primele pagini despre o anumită eroină secretă, pe nume Sailor V., eroină care are extrem de mulți fani ce și-ar dori să fie asemenea ei.

Printre aceștia se numără și Usagi, care consideră că a fi super eroină te scutește de orice grijă. Amuzant este faptul că la scurt timp Usagi va descoperi că viața de super erou nu este simplă absolut deloc!


După ce am observat cum decurge viața simplă de liceu a fetei cu cocuri, am remarcat o schimbare extrem de mare: apariția unei misterioase pisici negre pe nume Luna, care îi va dezvălui lui Usagi că este o apărătoare a lumii și pe umerii săi apasă o sarcină extrem de importantă.


Viața protagonistei de fată leneșă, smiorcăită și lipsită de griji adevărate începe să se schimbe, luptele cu forțele întunecate făcându-și apariția, și punând-o pe fată în diverse situații periculoase. A fost tare hazliu să văd cum Usagi, în ciuda multor situații periculoase sau serioase, nu își schimbă personalitatea copilăroasă, de fată visătoare.

Mi-a plăcut foarte mult să văd transformările în Sailor Moon, și mai apoi să descopăr și aliatele ei: Sailor Mercury, Sailor Mars și Sailor Jupiter. Mai lipsește încă o aliată care va apărea probabil în volumul următor, dar până atunci puteți descoperi multe peripeții prin care trece Usagi în acest volum.

Mi se pare că o astfel de carte este numai bună pentru clipele când dorești o lectură mai light, plină de amuzament, ilustrații faine, o sensibilitate care îți încălzește sufletul, și personaje care îți devin dragi încă de la prima pagină. Vă invit la lectură! Haideți să apărăm planeta împreună cu gardienele noastre! ^_^

Voi ați citit seria manga cu Sailor Moon? Vă plăcea să vizionați anime-ul când erați mici? Sau poate ați văzut noile adaptări ale acestui desene animat?

S-a simțit că această manga a fost creată acum mulți ani, cadrele și textul părându-mi-se detaliate. Personajele au o eleganță aparte, care se resimte și în unele exprimări ale autoarei Naoko Takeuchi. Combinația dintre viața de școală, lupta pentru apărarea planetei, prietenia dintre gardiene (și nu numai) și povestea de dragoste care se țese încetul cu încetul, mi s-a părut minunată, și abia aștept să mă pot reîntâlni cu aceste personaje.

Vă recomand cu mare drag acest volum, și vă asigur că vă va încânta. Fanii desenelor cu Sailor Moon trebuie musai să testeze manga, pentru că simt eu că vor sesiza unele diferențe (cum ar fi faptul că pisica Luna este mai grăsuță nițel și are alte expresii în manga) care îi vor apropia și mai mult de creația lui Naoko Takeuchi.


Citate:

“Tuxedo Mask…
I’m the weirdo, right? I just hear the name and my heart goes racing. I’m just weird.
But his hands are so warm…
And when I’m in his arms…it’s like an old, familiar feeling.
It feels like I’ve known him forever.” (p.167)