DEADPOOL #13 – “Deadpool, Omul-Putere și Pumn de Oțel”
Data apariției: 15 iulie 2016
LEX Comics Facebook || Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop

Sinopsis:
Din nou ne întoarcem în timp, în anii ’70 când Deadpool… pardon! Deadpimp este pe val și face echipă, împotriva voinței lor, cu Omul Putere și Pumn de Oțel.
Rating: 5/5

Am avut parte acum ceva vreme de un număr cu Deadpool de prin anii ’70-’80, și mi s-a părut destul de tare această trecere, la o altă epocă. Numărul 13 din această bandă desenată este tot unul vechi, de prin anii ’77, când Deadpool, denumit Deadpimp, intervine într-o gașcă de eroi, încurcându-le toate planurile.

Cei care îl cunosc pe Dpool știu cât de enervant poate fi Mercenarul cu gura mare, dar gașca formată din Luke Cage și Pumn de Oțel află încetul cu încetul  acest lucru (sau poate că prea repede). Și ce reacție vor avea ei? Vor fi enervați la culme, desigur!

Acest număr mai vechi din arhivele Marvel, mi s-a părut super tare! M-am amuzat la culme când l-am văzut pe Mercenar cum se dă în stambă, iar coafura lui, însoțită de outfit, m-au dat pe spate (la propriu, eram pe spate de râs)!

Dușmanul contra căruia luptă gașca de super mercenari este Omul Alb (ce nume original, știu!), un inamic care mi s-a părut destul de lame (de acolo a pornit și tot hazul), dar care a fost creat cu mare stil, numai bine pentru a amuza cititorul.

Multă acțiune, amuzament și culoare, au făcut din acest număr unul super fain, care m-a făcut să îmi amintesc că Deadpool este tare în orice epocă ar fi!

DEADPOOL #14 – “Facă-se voia Omului Alb”
Data apriției: 15 august 2016
Număr de pagini: 24
LEX Comics Facebook || Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop

Sinopsis:
Deadpool face din nou echipă cu Luke Cage și Pumn de Oțel, după 40 de ani de la ultima întâlnire cu ei. Cel mai mare dușman al lor din anii ’70, un tip pe care nimeni nu-l mai ține minte, în tot acest timp și-a plănuit RĂZBUNAREA!
Rating: 5/5

După ce am asistat la înghețarea Omului Alb în numărul trecut (cum poate un răufăcător să dispară din peisaj? se îngheață singur cu propriul baston!), acum am avut parte de o revenire a lui, de această dată acțiunea petrecându-se în ziua curentă, nu în trecut. În numărul 13 râsesem cu lacrimi așa că mă așteptam din nou la ceva plin de amuzament, și nu m-am înșelat.

Chiar de la primele pagini am avut parte de momente explozive, și nu durează mult până când Deadpool reîntregește vechea echipă de supereroi mercenari pentru a se lupta cu inamicul lor. M-am amuzat mult de tot de scenele în care vechii membri ai “echipei” sunt nevoiți să se unească. Reacțiile lor au fost pur și simplu hilare, făcându-mă să mă întreb dacă și eu aș fi dorit să scap de enervantul DPool și de gura lui care îl transformă într-o moară stricată.

Pentru ca acțiunea să devină și mai funny, alături de supereroii mercenari a venit și un grup de copii karatiști, care au reușit să îi dea un adevărat knock-out Omului Alb (da, da, se pare că Pumn de Oțel și-a antrenat bine echipa).

Sfârșitul Omului Alb a fost dublat de și mai mult amuzament în momentul când ne este înfățișată o scenă din viitor, în care acesta este studiat de viitoarele specii, care îl privesc pe acesta ca fiind “ultimul om” în viață. Trebuie musai să citiți acest număr ca să înțelegeți tot amuzamentul de care vă vorbesc! Dar hey, amuzamentul ca amuzamentul, însă este necesar un echilibru în toată povestea aceasta: a revenit în scenariu tipa roșcată care tot încearcă să îl lase pe Deadpool fără organe.

Finalul a fost pe gustul meu, lăsându-mă extrem de curioasă de identitatea celui care îl vânează di umbră pe Mercenarul nostru.

Comic Talk iulie-august || LEX Comics

Puteți găsi benzi desenate pe LEX Shop, sau în Inmedio, Cărturești, Librarium, Humanitas. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!