Gen: Dramă, Romantism, Școală, SF, Shoujo
Tip: TV
Are la bază seria manga Orange de Takano Ichigo
Director: Hiroshi Hamasaki
Producător: TMS Entertainment, DAX Production, TOHO animation, ABC animation
Muzică: Hiroaki Tsutsumi
Durată: 24 min
Număr episoade: 13
Status: Difuzare terminată.
Difuzat: 4 Iulie – 26 Septembrie 2016
Rating: G – Toate vârstele
Add on MyAnimeList

Sinopsis:
One day, Naho Takamiya receives a letter written to herself from ten years in the future. As Naho reads on, the letter recites the exact events of the day, including the transfer of a new student into her class named Kakeru Naruse.

The Naho from ten years later repeatedly states that she has many regrets, and she wants to fix these by making sure the Naho from the past can make the right decisions—especially regarding Kakeru. What’s more shocking is that she discovers that ten years later, Kakeru will no longer be with them. Future Naho asks her to watch over him closely.

Rating: 3/5

V-am înnebunit de mai mult timp cu manga Orange de Takano Ichigo (puteți citi recenzia pentru Orange The Complete Collection 1), care pe mine m-a cucerit încă de când am descoperit-o prima dată, în urmă cu aproximativ… 4 ani?!?! După ce am reușit să termin de citit manga online, am fost fericită când a apărut în engleză oficial și mi-am putut achiziționa cele 2 volume de tip omnibus, iar mai apoi am avut plăcerea să mă apuc de anime-ul cu același nume (mai rămâne să vizionez adaptarea cinematografică și sunt la zi, he he).

Am vizionat în această vară-început de toamnă cele 13 episoade din Orange, și pot spune că, din diverse motive, nu am reușit să mă bucur de personaje și poveste ca și atunci când am lecturat manga. Nu îmi dau seama dacă a fost vorba de starea mea, de faptul că deja știam povestea (tind să cred că nu are legătură), sau de faptul că am trăit mult mai mult în paginile create de Takano Ichigo, decât în clipele când am văzut acest anime.

Povestea noastră o urmărește pe Naho, o adolescentă care va avea parte de o sarcină foarte grea: aceea de a-și salva prietenul, persoana pe care o iubește, de la o posibilă moarte. Știu că sună destul de straniu, dar tot conceptul de la baza acestui anime mi s-a părut fain.

Naho are alături 4 prieteni cărora li se va alătura mai apoi un al cincilea, Kakeru, un băiat timid, destul de tăcut, care se va strecura destul de reprede în sufletele celor 5 prieteni.

Mi-a plăcut faptul că încă de la început mi s-a oferit un motiv de curiozitate: scrisoarea pe care Naho o primește de la ea însăși, scrisoare care îi va dezvălui viitorul trist.

Ceea ce se întâmplă cu soarta lui Kakeru, ce instrucțiuni primește Naho în scrisorile ei, care este legătura dintre trecut-viitor-prezent și universuri paralele veți afla numai dacă vizionați și voi acest anime. Mi-a plăcut că în ciuda faptului că avem parte și de elemente de romantism, accentul a căzut mai mult pe ideea de prietenie, și pe dorința grupului de a se avea aproape unul pe altul în viitor.

Melodia de opening (Yu Takahashi – Hikari no Hanen) mi s-a părut drăguță, însă preferata mea a fost cea de la ending (Kobukuro – Mirai). În rest, pot spune că pe alocuri nu am simțit că ost-ul mă impresionează în vreun mod, unele melodii/sunete părâdu-mi-se chiar diferite cu mult decât atmosfera pe care manga mi-o transmisese.

Din punctul de vedere al graficii, am fost destul de mulțumită. Nu mi s-a părut ceva wow, ieșit din comun, dar a fost ceva decent, drăguț, pe gustul meu.

Nu mi-a plăcut faptul că anime-ul a fost relativ plictisitor în unele momente, iar atunci când ni se ofereau detalii despre scrisori, erau expuse pe fugă pe ecran, nepermițându-ți să citești la timp totul, cap-coadă (noroc că citisem deja manga, huh?).

Nu am foarte multe de zis, ceea ce mi se pare straniu întrucât de obicei am atâtea idei, încât nu știu în ce ordine să le aștern. Vă recomand anime-ul dacă vă plac combinațiile de viață la școală, prietenie, romantism, science fiction, și cred că va reuși să vă liniștească într-o zi agitată.
Orange ED: Kobukuro – MIRAI

Orange OP: Yu Takahashi – Hikari no Hahen