Prin Brașov și librăriile Okian + Libris

În postarea de astăzi vreau să vă aduc aproape o mică părticică din Brașov. În una dintre zilele călătoriei mele din această vară (care deja a trecut), am ajuns rapid și prin Brașov, cu o dorință ascunsă (dar nu prea) de a vizita librăria Okian. În urmă cu doi ani nu reușisem să inspectez această librărie, și îmi păruse rău, pentru că site-ul celor de la Okian mă entuziazmează des (au atât de multe cărți geniale în engleză)!

După ce am aruncat o privire prin Piața Sfatului (a se vedea mai jos librăria Humanitas în care nu am intrat), am luat-o țuști direct către zona una știam că se află Okian.

Nu a durat mult până ce am reușit să văd sigla celor de la Okian (Cărtureștiul, Okianul și Librisul se găsesc toate pe strada Mureșenilor), așa că am grăbit pasul, entuziasmată.

Am urcat treptele spre librărie, am deschis ușa, și am descoperit o primă încăpere unde se aflau puține cărți, iar alături erau 2-3 persoane care se ocupau de vânzări. Am intrat în prima încăpere care mi-a venit la îndemână (cea din dreapta), unde am descoperit cărți pentru copii, mai multe cărți în română care deja consider că nu mai îmi stârnesc interesul deloc (cărți destul de populare de acum câțiva ani), și câteva rafturi cu cărți în engleză.

Îmi doream foarte mult să îmi cumpăr o carte în engleză, ca amintire (știam că pe site au extrem de multe cărți în engleză), însă nu am reușit să îmi achiziționez vreuna.


Spre deosebire de site (trebuia să mă aștept la acest lucru!), librăria nu dispunea de prea multe cărți în engleză. Am găsit acolo titluri precum ar fi Regina Roșie – Victoria Aveyard, Girl Online On Tour – Zoe Sugg, și altele care nu prea mă atrăgeau (unele prea populare care nu mă încântau, mai vechi, clasice, etc.).

Mi-aș fi dorit să iau cartea Zoellei, dar m-am răzgândit pentru că era un pic cam scumpă, și nu era în topul cărților dorite de mine în acel moment.

Realizând că încă nu îmi cumpărasem nicio carte pe post de amintire, am intrat cu gânduri bune și la Libris, o altă librărie pe care nu o mai vizitasem până atunci. Știind de varietatea cărților de pe librăria on-line Libris, am fost din nou entuziasmată.

Structurată pe 2 nivele, parter și subsol, Libris mi s-a părut un loc numai bun pentru cititori, chiar dacă nu am reușit să găsesc exact ceea ce îmi doream (vreo carte în engleză mai cu moț). Am observat că aceștia au destul de multe cărți în română, printre ele regăsindu-se și unele mai vechi, pentru copii, pe care nu le întâlnești prea des în ziua de azi. Am sesizat și câteva cărți în engleză, majoritatea fiind clasice.

Nu vă faceți griji, pentru că nu am plecat cu mâna goală. Am descoperit mai multe cărți de colorat (la subsol) și m-am decis până la urmă asupra uneia despre care nu  mai auzisem până în acel moment: 365 de căi pentru a combate stresul. Cartea a apărut la Editura Litera, și am achiziționat-o cu o reducere. Mi-a atras atenția deoarece vine într-un format mai de buzunar (geată), și conține 365 de citate faine, pe care le poți savura în timp ce colorezi numeroase pagini umplute cu faimoasele mandala.

Vouă vă place să achiziționați cărți sau alte lucrușoare când mergeți prin alte orașe? ^_^

2017-09-08T20:01:11+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree