Album Moartea Căpitanului America – Omul care a subminat America (#37 – #42)
Apărută pe 25 mai 2016 la LEX Comics
Număr de pagini: 148
LEX Comics Facebook // Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop

Sinopsis:
Saga noului Căpitan America merge mai departe. Însă nu e deloc ușor să fii urmașul lui Steve Rogers. Bucky Barnes descoperă aceasta în cel mai dur mod posibil: văzându-se confruntat cu ambițiile de mărire ale lui Red Skull, inamicul declarat al Americii, care a ticluit acum un plan diabolic de dărâmare a democrației de pe tânărul continent folosind chiar mijloacele democratice, prin sprijinirea din umbră în cursa electorală a unui politician-marionetă, liderul așa-numitei formațiuni A Treia Cale, și în același timp trebuind să își demonstreze supremația față de însuși Căpitanul America de la începuturi, din gloria anilor 50, readus la viață și manipulat, la rândul său, de Red Skull, vechea și mereu actuala „amenințare roșie”.

Va reuși Bucky să reinstaureze ordinea și să demonstreze lumii și întregii Americi că, în pofida aparențelor, Căpitanul America nu poate fi decât unu, și acela trebuie să fie un luptător sub stindardul valorilor libertății și-ale dreptății?

Va reuși cea mai avansată democrație să treacă și această probă diabolică?

Va ști să îl aleagă pe adevăratul Căpitan America? Soarta lumii ar putea atârna de acest vot de încredere.

Reunește Căpitanul America nr. 37-42, scris de laureatul Premiului Eisner, Ed Brubaker (Neînfricatul) și ilustrat de Steve Epting (Răzbunătorii), cu Roberto De La Torre (Ms. Marvel) și Luke Ross (Peter Parker, Senzaționalul Spider-Man).

Rating: 3/5

Nu sunt o mare fană a Căpitanului America, pentru simplul fapt că acesta nu m-a atras în mod special până acum. Primul film din seria CA (The First Avenger) a fost singurul care m-a prins, povestea în sine fiind una interesantă, iar actorii jucându-și bine rolurile.

Revenind la oile noastre, nu știu bine ce să vă zic despre acest album pe care l-am citit. Nu a fost chiar pe placul meu, tematica războinică/politică neatrăgându-mă de fel, iar ceea ce s-a întâmplat în cele șase benzi desenate nu a reușit să mă impresioneze în mod special.

Noul Căpitan America este James Buchanan, zis și Bucky, este cel care duce mai departe spiritul de luptătorul al căpitanului, alături de acesta mai aflându-se și personaje precum Falcon și Black Widow. Niciun personaj nu m-a marcat, simțindu-le pe toate parcă la fel. Pur și simplu nu am reușit să mă mulez pe aceast comic, lucru de care îmi pare rău, căci partea grafică arată fain.

Cu toate că am avut parte de destul de multă acțiune, nu am simțit-o pe cât de mult mi-aș fi dorit, cromatică maronie (de cele mai multe ori) a cadrelor dându-mi senzația de monotonie.

Nu știu sigur ce anume a lipsit, dar am simțit că a lipsit ceva, iar acel ceva ar fi putut să mă facă să devin interesată de acest album. Poate fi tematica, traducerea sau faptul că nu am avut toată povestea cap-coadă la îndemână (cu toate că editura a pus la îndemână un rezumat al întâmplărilor anterioare), sau altceva.

Sunt curioasă dacă voi sunteți fanii lui Cap’ și dacă ați citit benzi desenate cu acesta. Aștept părerea voastră. ^_^Puteți găsi benzi desenate pe LEX Shop, sau să le găsiți în Inmedio, Cărturești, Librarium, Humanitas. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!