Gen: Fantasy, Clasice, Cărți pentru copii, Carte ilustrată, Ficțiune
Format: Hardback
Număr de pagini: 96
Format: 240  x 295 mm
Data apariției: 2015   || Editura Univers Enciclopedic

Sinopsis:
Într-o seară, Peter Pan dă buzna în viața liniștită a lui Wendy și a fraților ei.
Aceștia nu-și imaginaseră niciodată că vor putea zbura, iar acum iată-i urmându-l pe Peter Pan, băiețelul care nu vroia să crească, și pe Clopoțica, pe insula din Țara de Nicăieri.

Descoperiți aventurile lor uimitoare și faceți cunoștință cu personajul care a devenit simbolul copilăriei eterne.

Rating: 5/5

Toți cititorii care au crescut în copilărie alături de minunatele desene cu Peter Pan pot încerca și lecturarea cărții cu același nume, carte care vă va purta în Tărâmul Nicăieri unde veți avea parte de aventuri alături de pirați, sirene, copii pierduți, o zână micuță și geloasă, si mulți alții.

Recent am lecturat Tiger Lily de Jodi Lynn Anderson, și am fost extrem de încântată să descopăr o carte care a intrat în topul meu. Dorind să continui aventura, am citit cartea clasică Peter Pan, într-o ediție minunată ilustrată.

Știți foarte bine cât de mult îmi plac cărțile ilustrate într-un mod minunat, iar lectura de față este un exemplu foarte bun de o astfel de carte. Desenele realizate de Quentin Greban mi s-au părut extrem de faine, și m-au purtat în lumea fantastică pe care J.M. Barrie a conceput-o.

Îmi place că această carte clasică pentru copii încă este apreciată de cititorii de toate vârstele, și pot spune că am fost încântată să o citesc.

Limbajul mi s-a părut destul de simplu, accesibil pentru cititorii mari și mici, iar povestea în sine a fost frumoasă, creată cu multă imaginație și sensibilitate.

Chiar dacă de această dată am simțit mai mult cum cartea era adresată celor mici, nu am putut să nu mă bucur de ea. Personajele sunt toate memorabile, iar multe scene pe care deja le știam din desenele animate japoneze cu Peter Pan mi-au fost reamintite: călătoria lui Peter spre Neverland cu Wendy și frații ei, pragul în care Tink aproape că moare din cauza insensibilității lui Peter, momentul când crocodilul înghite un ceas care îl va băga în sperieți mereu pe căpitanul Hook, etc.

Am întâlnit numeroase momente în care am realizat câte idei hazlii a conceput autorul. Cea mai amuzantă secvență cred că a fost cea în care Peter și-a pierdut umbra, iar pentru a o atașa la loc de corpul său, acesta încerca să o lipească de tălpi cu ajutorul unui săpun. :))

Toate aceste idei trăsnite și amuzante sunt numai potrivite pentru cei mici, care de cele mai multe ori născocesc lucruri asemănătoare.

Dacă până acum nu ați citit Peter Pan, sper să o faceți cât mai curând. Nu veți regreta! Această ediție ilustrată este numai bună de “colecție” dacă doriți să aveți alături și niște desene minunate și de dimensiuni considerabile, pentru încântarea vizuală. 🙂

Eu sunt o mare fană a desenelor animate cu Peter Pan, a filmelor, și a cărților. Nici animațiile cu Tinker Bell nu sunt mai prejos, și sper să pot vedea cât mai multe pe viitor. ^_^


Citate:

“Nu găseai familie mai modestă și mai fericită ca aceasta înainte de sosirea lui Peter Pan.
Și tocmai într-una din aceste seri, în timp ce doamna Darling veghea asupra somnului micuților ei, l-a întâlnit pe Peter pentru prima oară. Știți și voi cum sunt mamele: preocupate să știe dacă odraslele lor au adormit cu sufletul ușor și lipsit de griji. Toate mamele fac așa: se uită la fetițele lor și privesc ce se află în sufletele acestora, iar apoi fac puțină ordine acolo, tot așa cum ar face într-un sertar cu șosete.” (p.8)

“Într-o zi, după una dintre luptele lor memorabile, Peter îi tăie mâna lui Hook și o aruncă unui crocodil care trecea pe acolo. Din acea clipă, căpitanul îl urî pe Peter, dar, în plus, se temea îngrozitor de crocodilul care-l urmărea din mare în mare, din țară în țară, sperând să devoreze și restul prăzii sale. Din fericire pentru Hook, crocodilul înghițise și un aceas cu alarmă, care ticăia în burta animalului, avertizându-l pe căpitan că se apropie pericolul. Și iată de ce acesta îl ura pe Peter Pan, cu nesuferita lui obrăznicie.” (p.61)

“- Clopoțico! Tu ai băut ca să-mi salvezi viața!
– Da.
– Dar de ce?
Abia își mai putea mișca aripile, dar totuși putu să șoptească, zâmbindu-i:
– Idiotule…
Lumina ei slăbea: avea să moară! Dacă se stingea, avea să fie pentru totdeauna, iar Peter vărsă o lacrimă, care îi aduse micuței zâne multă alinare, dar ce folos! Pentru a o salva pe Clopoțica, nu exista decât o soluție: să găsească un copil care să strige cu glas tare că el crede în zâne. Dar unde să găsească un copil, când toți cei de pe insulă se aflau în mâinile piraților? Peter întinse brațele și le vorbi tuturor celor din lumea întreaga care atunci începeau să viseze, băieți și fete în cămăși de noapte, din Orient până în Occident, și chiar până în Africa:
– Credeți în zâne?
Își încordară amândoi auzul și auziră câteva murmure, dar nimic sigur. Atunci, Peter strigă din nou:
– Dacă credeți în zâne, bateți din palme!
De data aceasta, izbutise! Se auzeau limpede zeci de mâini micuțe bătând fericite. Aplauzele încetară deodată, ca și cum zeci de mame s-ar fi nnăpustit în zeci de camere să vadă ce se întâmplă, dar asta nu avea nicio importanță: Clopoțica era salvată!” (p.64)

“- Hm. Și atunci mă veți trimite la școală? Iar apoi la birou? Și voi fi forțat să devin om mare?
– Desigur.
– În acest caz, buna mea doamnă, înapoi! Nimeni nu mă va avea! Nimeni nu va face din mine un om mare!” (p.89)

Puteţi găsi această carte la librăria online Libris! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi carti online, Libris fiind o librarie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la carti in engleza. Puteţi găsi la această librarie aproape orice carte vă doriţi.