Orange. The Complete Collection 1 (Volumele 1-3)
Gen: Manga, Romantism, Young Adult, Shojo, Călătorie în timp
Limba: Engleză
Format: Paperback
Traducător: Amber Tamosaitis
Număr de pagini: 384
Format: 127 x 180 x 26 mm | 456 g
Data apariției: 26 Ianuarie 2016 || Editura Seven Seas P. || Goodreads || Mangafox

Sinopsis:
Orange: The Complete Collection is a romantic comedy manga series by shoujo author and artist lchigo Takano. This critically-lauded manga series will tug at your heartstrings with its central plot device about time travel and communication with a future self. Seven Seas will release Orange: The Complete Collection in its entirety in two separate 384-page omnibus editions. Each omnibus collection will contain wrap-around covers, colour inserts, and captivating shoujo-style artwork. Everyone has regrets in life. So who wouldn’t take the chance to change the past if given the opportunity? When sixteen-year-old Takamiya Naho receives a mysterious letter, claiming to be from her twenty-seven-year-old self, her life is suddenly thrown into flux. The letter informs her that a new transfer student by the name of Naruse Kakeru will be joining her class, and to keep her eye on him. What is Naho to make of the letter’s contents and its cryptic warning?

Rating: 5+/5

Sunt sigură că până acum ați realizat faptul că sunt o fană manga și anime. Nu am reușit să văd extrem de multe anime sau să lecturez așa multe manga în ultima perioadă, dar am reușit să relecturez o manga care îmi este la suflet.

Orange de Takano Ichigo este o manga alcătuită din 5 volume. Primele 3 volume au fost incluse într-o colecție pe care am reușit să mi-o achiziționez prin luna februarie a acestui an. Am savurat aceasta manga imensă până de curând, și mi s-a părut foarte fain să redescopăr povestea interesantă și fantastică a șase prieteni.

În centrul acțiunii se află o tânără pe nume Naho Takamiya, care în prima zi de școală a clasei a 11-a primește o scrisoare venită din viitor, de peste 10 ani, de la… ea însăși.

Ea consideră că scrisoarea este o glumă, însă nu pentru mult timp. Tot ceea ce scrie în scrisoare se adeverește încă din primele minute de când ajunge la școală, loc unde Naho îl va descoperi pe noul ei coleg de clasă, Kakeru Naruse.

Uimită de ceea ce citește în scrisoare, aceasta chiar simte o teamă pe care trebuie să o înfrângă pe cât de repede posibil, întrucât viața lui Kakeru va depinde de acțiunile lui Naho.

Alături de Naho, am cunoscut alte 4 personaje importante la acțiune: Azusa Murasaka, Takano Chino, Saku Hagita și Hiroto Suwa. Toți aceștia se vor implica în cadrul desfășurării evenimentelor pentru a reuși să îl salveze pe Kakeru de la moarte.

O poveste extrem de frumoasă despre prietenie, presărată cu dragoste, gelozie, neînțelegeri, teamă și amuzament pe alocuri, primele trei volume din Orange m-au făcut să trăiesc alături de personaje cum nu de multe ori mi se întâmplă.

M-am bucurat de fiecare cadru în parte, și m-am îndrăgostit de stilul în care Ichigo Takano a desenat această manga.

În aceste primele trei volume am stat cu inima strânsă, neștiind cum vor reuși personajele să îl ajute pe Kakeru. Am observat cât de temătoare este Naho, ea nereușind de foarte multe ori să își exprime sentimentele față de cei din jur. Cu toate că scrisoarea o înștiințează de regretele pe care le va avea peste 10 ani, ea tot nu reușește să treacă peste reținerile ei și să facă tot posibilul pentru a ajunge mai aproape de sufletul lui Kakeru. Se simte legată de mâini și de picioare, iar de multe ori își transmite sentimentele într-un mod greșit.

Naho însă nu este singura care face acest lucru, Kakeru fiind la fel de timid și retras cu ceea ce simte. Masca zâmbitoare pe care el o afișează este doar de fațadă, tristețea pe care o ascunde fiind atât de adâncă încât îi poate aduce sfârșitul.

Mi-a plăcut să văd o mică paralelă între lumea personajelor aflate în prezent, și cea a celor din viitor. Toată ideea de time travel, conceptul universurilor paralele, și alte nebunii de acest gen, m-au atras extrem de mult și m-au făcut din ce în ce mai curioasă.

Nu vreau să vă spun ce se întâmplă sau să vă dau alte spoilere, dar vă recomand din toată inima această serie. Este în topul preferatelor mele, și cred că reușește să combine foarte bine romantismul și prietenia ,cu elementele de călătorie în timp.

Personajele mi s-au părut expresive, au reușit prin acțiunile și replicile lor să mă atingă pe suflet, și abia aștept să apară la vară și adaptarea anime de care sunt entuziasmată. 😀 Până atunci, aștept să îmi ajungă și The Complete Collection 2 omnibus care conține celelalte 2 volume, pentru a avea toată această serie minunată în bibliotecă. ^_^Citate:

“- It’s a bit late to say something now… I’ll just live with it!
– If all you do is «live with it»… then that’s not much of a life.” (p.50)

“The orange juice… was sweet, yet sour. The taste of sorrow.” (p.146)

“Maybe it’s impossible to live life without any regrets. Even when you know the future… you’ll still mess up.” (p.163)

“To my future self… Thank you… for sending the letter. I wonder if… today’s present from Kakeru… reached the «Me» in the future…?” (p.215)

“«Regrets»… I regret how timid and meek I was back then… always telling myself that I couldn’t do anything, never even daring to try. That’s definitely something I regret. ” (p.330)