Apărute pe 15 mai 2016 la LEX Comics
LEX Comics Facebook // Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop

DEADPOOL #11 – ” Intră în joc cu Neînfricatu’ “

Sinopsis:
Demonul Vetis se va dovedi un băiat de treabă și încredere? Sau toți prietenii lui Deadpool vor sfârși în chinuri groaznice din cauza lui? Sunt senvișurile cu șuncă mai bune ca cele cu cașcaval? Două dintre aceste întrebări esențiale își vor găsi răspunsul în această ediție.
Rating: 5/5

Pactul cu demonul Vetis ajunge undeva spre final, și, după ce Wade are de furcă cu un nou personaj zis Bobby “Copiatorul” Tisdell, va da ochii cu Vetis și îi va râde acestuia în față.

Aflând că Deadpool l-a ucis deja pe Michael, demonul se enervează la culme, realizând că cea mai importantă sursă pentru puterea sa nu mai există.

În alt plan, apare Michael alături de diavol, și aflăm că aceștia la rândul lor încheie un mic “pact”. Diavolul află de la Michael informații prețioase despre Vetis, și astfel îi permite acestuia să se întoarcă la viață. Dacă se va întâmpla sau nu acest lucru, rămâne să aflăm în numărul următor!

Până atunci, îl vom lăsa pe Deadpool Neînfricatu’ să realizeze mai bine că s-a cam întrecut cu gluma și că e posibil “să fi dat de dracu’ “!!!

Mi-a plăcut acest număr și am regăsit mult dinamism și culoare în el. A fost interesant să îl văd pe Michael discutând cu însuși diavolul, și chiar oferindu-i acesuia detalii pentru a-și putea salva pielea.

Alături de Deadpool (și Preston, desigur), am fugit prin întreg orașul încercând să îl prindem pe Bobby Tisdell, însă de multe ori am fost întrerupți de câte un personaj care s-a lăsat dus de nas de către “Copiator”.

Unul dintre cele mai palpitante și interesante momente ale acestui număr a fost acela în care Wade dă nas în nas cu Daredevil, care i se pune în cale crezând că Deadpool fugărește oameni inocenți. Degeaba are Daredevil simțurile dezvoltate, căci nu își poate pune mintea cu a lui DPool! Wade găsește imediat o metodă de scăpare din lupta cu Daredevil, și chiar îi dă acestuia din urmă treburi de rezolvat.

Finalul mi s-a părut genial, și am fost aproape impresionată de curajul lui Deadpool, în momentul în care îi dezvăluie lui Vetis că i-a pus bețe în roate! Ha ha ha! Way to go, Wade!! Să vedem însă cum se descurcă cu nervii demonului, pentru că situația nu pare roz deloc, ci chiar… incendiar de roșie!

THOR #11 – “Ultima rugăciune” (O BOMBĂ PENTRU ZEI, partea 5/5)

Sinopsis:
Finalul spectaculos al poveștii luptei peste timp și spațiu dintre toți Thorii care au fost și vor fi vreodată și Gorr, Zeul Măcelar, făuritorul bombei pentru zei. După ce praful se așază, câți zei vor rămâne în picioare?
Rating: 5/5

Am așteptat parcă atât de mult timp pentru a ajunge la finalul luptei contra Zeului Măcelar, încât începusem să mă tem că nu va mai veni vreodată! Sau că nu va fi unul potrivit așteptărilor mele.

Așteptările au luat final, și pot spune că sunt extrem de mulțumită de finalul acestui story arc. Am fost cu sufletul la gură încă de la primele pagini în care bomba distrugătoare de zei a fost declanșată, și nu știam dacă va putea fi oprită.

Cu rugămințile tuturor și încrederea în Thor, acesta reușește în mod aproape miraculos să absoarbă toată explozia provocată de bombă! WOW! Nimănui nu îi vine să creadă, mai ales lui Gorr care își pune ultimele speranțe în fiul său. Fiul său se topește în fața sa, transformându-se într-un pumnal de piatră.

Thor îi curmă în sfârșit suferința Zeului Măcelar, punând astfel capăt pericolului care amenința întreaga lume. În acest story arc am privit cum Gorr s-a transformat din ce în ce mai repede într-o creatură fără suflet, care nu a mai ținut cont nici măcar de familia sa. Scopul său a devenit singura lui hrană, și nici măcar acela nu avea o logică. Toată ura pe care Zeul Măcelar o adunase de-a lungul timpului și-a creat-o singur cu mâna lui, depărtându-se încetul cu încetul de orice ar putea fi uman.

Mi-a plăcut cum s-a finalizat acest număr și mi s-a părut foarte bine echilibrat. După tensiunea și luptele întâlnite la început, am avut parte și de niște cadre mult mai relaxate, cu niște culori plăcute ce s-au potrivit de minune cu sentimentul de pace ce a reușit să fie restaurat. Asgard a prins din nou viață, zeii s-au înmulțit în toată lumea, și am trăit profund alături de gândurile pașnice ale personajelor.

Cu toate că am reușit să îi întâlnim pe cei trei Thori laolaltă, fiecare dintre ei își urmează propria lui viață, întorcându-se în timpul lui. Ei nu își vor mai aminti de această întâlnire măreață care poate să fi fost unică, dar rezultatele luptei lor vor dăinui. Sunt curioasă ce nouă poveste începe din numărul viitor, când Thor se va întoarce în Midgard. 🙂

IRON MAN #11 – “Originea secretă a lui Tony Stark” (partea a doua)


Sinopsis:
„Originea secretă a lui Tony Stark” continuă! Ce preț a trebuit plătit? Care a fost învoiala? Care sunt urmările? Recorder 451 știe toate răspunsurile și Iron Man insistă să le afle și el.
Rating: 3/5

După ce am aflat că mama lui Tony Stark nu putea duce nicio sarcină la bun final, ne-au fost dezvăluite din ce în ce mai multe amănunte despre originea lui Tony, cum a reușit el să supraviețuiască cu toate că în mod normal nu ar fi putut să se nască în viață.

Recorderul 451 a avut o mare legătură cu Howard Stark, tatăl lui Tony furând acest android inteligent de la niște extraterești. Oferindu-i posibilitatea de a-și putea vedea fiul în viață, Recorderul 451 vine însă și cu anumite condiții. Șocați de ceea ce aud, părinții lui Tony pun în balanță toate informațiile, pentru ca la final să accepte propunerea ce le va salva fiul, dar și întreaga lume!

Mi s-a părut interesantă toată treaba cu “vă salvez fiul, dar va trebui să salvăm și lumea ca el să poată avea unde să trăiască“. Recorderul rigelian este de o inteligență nemaivăzută, iar toate informațiile care se află în el duc la crearea Omului de Oțel și, evident, la salvarea lumii.

Cum a fost conceput Tony în totalitate va rămâne să aflăm pe parcurs. Numărul de față mi s-a părut că s-a terminat mai repede decât mi-aș fi dorit, însa am fost destul de mulțumită de ceea ce am aflat.

Ca și în numărul trecut, m-am bucurat de desenul lui Dale Eaglesham, stilul vechi și culorile fade împletindu-se cu nuanțele puternice cu care am fost obișnuiți în Omul de Oțel.

Nu prea mai am foarte multe de zis despre acest număr. Nu a fost unul impresionant, ci pregătitor pentru ceea ce urmează în cotinuare. Sper că va fi ceva interesant și palpitant! 😀

Puteți găsi benzi desenate pe LEX Shop, sau să le găsiți în Inmedio, Cărturești, Librarium, Humanitas. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!