Gen: Activități antistres, Carte de colorat, Cărți pentru copii
Format: Paperback
Număr de pagini: 96
Format: 287 x 224 mm
Data apariției: Aprilie 2016 || Editura Litera

Sinopsis:
„… la ce e bună o carte“, se gândi Alice, „fără desene sau dialoguri?“

Această carte minunată este plină de ilustrații care abia așteaptă să le colorezi. Toate personajele tale favorite sunt aici – Iepurele Alb, Pălărierul Nebun, Pisica de Cheshire și, desigur, Alice. Folosește-ți imaginația și distrează-te oferind culoare Țării Minunilor!

Rating: 5/5

Alice în Țara Minunilor – Carte de colorat este o apariție recentă de la Editura Litera. Am tot văzut-o pe internet de mai multe ori și m-am decis să încerc și această carte de colorat pentru adulți, chiar dacă mai aveam câteva alte cărți de colorat antistres.

Mi-a plăcut foarte mult povestea lui Alice, așa că orice carte ce ține de ea, îmi bucură ziua, lucru ce s-a întâmplat și de această dată.

La început mi s-a părut că ilustrațiile originale din această carte de colorat par destul de simple, însă am observat mai apoi că cele simple alternează cu cele mai complexe.

Cartea are un aspect absolut superb, exteriorul copertelor fiind primul care îți sare în atenție. Titlul auriu lucește foarte frumos, iar ilustrațiile așternute pe un fundal alb se văd foarte frumos, și te îmbie pentru a te apuca de colorat.

După ce am realizat o serie de clipuri în care coloram în cărți de acest tip, am observat că mulți dintre voi ați fost curioși de cum se comportă cartea la diversele metode de colorat. Am testat de această dată 3 metode de colorat, așa că vă voi spune cum m-am descurcat cu fiecare în parte.

CREIOANELE COLORATE


Prima ilustrație de care m-am apucat a fost cea în care Regina Roșie ordonă ca să i se taie capul lui Alice. Ilustrația mi s-a părut mai complexă, așa că am început cu aceasta pentru a avea un pic mai mult de furcă.

Mi-am luat toate creioanele colorate (cu toate că aveam senzația că am multe, nu sunt așa multe), și m-am apucat de treabă. Creioanele mele colorate s-au tot strâns de-a lungul timpului, unele fiind mai vechi, altele mai noi.

Cele care mi se par cel mai ușor de folosit pe foaia albă și netedă a acestei cărți de colorat, sunt cele de la firma Maped – Color Peps. Aceste creioane colorate se găsesc în diverse hypermarket-uri, au un preț bun, denumiri drăguțe, și se comportă foarte frumos în contactul cu hârtia. 😀

Alături de ele, am utilizat și o serie de creioane de la firma Creta Color, creioane ce sunt calitative, dar nu au alunecat pe hârtie la fel de ușor pe cât au făcut-o cele menționate anterior.

Procesul de colorare îl puteți găsi în clipul meu denumit Coloreaz-o pe Alice în Țara Minunilor, sau puteți cerceta postarea de pe blog, în care am inclus niște poze cu rezultatul final.

Concluzia:

  • creioanele colorate se comportă frumos pe foaia albă a cărții
  • desenul a fost destul de complex, așa că a durat destul de mult până l-am terminat

CARIOCI ȘI MARKERE

Pentru că am intrat foarte bine în starea de colorat, am trecut la un al doilea desen, pe care l-am colorat utilizând carioci și markere speciale (A&G Markers). Am fost extrem de mulțumită de cum a decurs tot procesul, și am fost bucuroasă că hârtia a rezistat la ustentilele mele.

Concluzia:

  • foaia a rezistat extrem de bine; culorile nu au pătruns prin textura foii (nu s-au văzut pe cealaltă pagină)
  • recomand să nu se insiste cu o cariocă într-un singur loc prea mult, pentru că s-ar putea deteriora foaia încetul cu încetul (este și normal să se întâmple așa)
  • nu utilizați markere care conțin mult alcool, pentru că acelea ar putea să se imprime pe partea cealaltă a foii (exemplu: cele de la Copic)
  • durează mult mai puțin procesul de colorare
  • nu vă doare mâna la fel de mult ca la creioanele colorate :)))

ACUARELE

Se pare că două desene nu mi-au ajuns, așa că mi-am testat și acuarelele de la Winsor and Newton, pentru a-l colora pe pălărierul nebun. 😀 Și de această dată nu a durat așa mult până am terminat desenul (era și unul destul de simplist), așa că m-am simțit din ce în ce mai inspirată și motivată (fapt pentru care am continuat și cu desenul numărul 4, pe care vi-l arăt cu altă ocazie :)) ).

Concluzia:

  • acuarelele se comportă foarte bine pe foaie
  • nu utilizați multă apă și nu insistați într-un singur loc, dacă doriți să evitați cât mai mult încrețirea vagă a foii sau imprimarea pe partea cealaltă
  • procesul de colorare durează destul de puțin, și nu vă va durea mâna de la el (cum se întâmplă uneori la creioanele colorate) ^^

Îmi place mult această carte de colorat, și apreciez că am avut ocazia să văd într-un singur loc toate ilustrațiile originale pe care John Tenniel le-a realizat pentru Alice în Țara Minunilor. Aceastea sunt variate, unele fiind simpliste, altele complexe, lucru ce cred că ajută foarte mult în a nu te plictisi, și a-ți oferi o alternativă pentru a termina un desen, chiar dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție. ^_^

Vă recomand această carte de colorat foarte faină, mai ales dacă sunteți fani ai lui Alice, și dacă vă place să fiți creativi sau să vă destresați. Paginile albe sunt fine, și permit o colorare ușoară și niște rezultate frumoase, culorile finale fiind unele vii.

Puteţi găsi această carte la librăria online Libris! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi carti online, Libris fiind o librarie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la carti in engleza. Puteţi găsi la această librarie aproape orice carte vă doriţi.