Apărute pe 15 februarie 2016 la LEX Comics
LEX Comics Facebook // Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop

Luna februarie a adus niște numere noi din benzile desenate pe care le iubim! 😀 Deadpool, Thor și Iron Man au ajuns la numărul 8, și continuă să ne amuze, să ne țină în suspans sau să ne răspundă la întrebările care s-au strâns pe parcurs. Vă invit să aflați mai multe despre ele. ^_^DEADPOOL #8 – “În cârdășie cu Diavolul”

Sinopsis:
Mai întâi ne aducem aminte de aventurile lui Deadpool de la 1900 toamna alături de IronMan… apoi Deadpool e angajat de un de un demon ca să recupereze suflete! Și asta nu e tot! Wade își cunoaște latura feminină!

Rating: 5/5

După extrem de mult timp (parcă au trecut câțiva ani, nu două luni), am reușit să văd ce se petrece în mintea lui Deadpool, acum că acolo se află și Agentul Preston! Și ce să vezi? Este o petrecere cu mini DPooli care îi urează bun venit agentului!

Lăsând glumele la o parte, am ajuns alături de noul Deadpool (2 în 1 de această dată), acasă la Preston unde Mercenarul cu gura mare aproape că a fost împușcat pentru o vizită neautorizată, he he! Se pare că nu ar fi trebuit să își lase șapca de polițist la intrare.

Mi-a plăcut să o văd pe Preston în acest număr, fie că era doar o reflexie a ei într-un geam sau o imagine din mintea lui Wade. Deadpool, Preston și gașca de prieteni vor încerca să pună la cale un plan pentru a o aduce pe agentă într-un corp nou.

Se pare că numărul 7 al benzii desenate are o mică legătură cu acest număr, pactul cu Diavolul având o continuitate aici.

Mi s-a părut super tare acest număr, și mi-am reamintit încă o dată cât de mult îmi place dinamica seriei cu Deadpool. Cadrele colorate, complexe, pline de o grafică impecabilă și de replici minuțioase, m-au ținut lipită de paginile acestui număr pentru o bună bucată de timp! M-au amuzat la culme momentele când Deadpool îi dădea legătura agentului Preston, expresia facială a acestuia schimbându-se.

Finalul a fost interesant, apariția personajului feminin din umbră oferindu-mi niște momente misterioase și tensionate în același timp. Abia aștept apariția numărului viitor! Sunt tare curioasă care este rolul noilor personaje aduse în atenția cititorului, și cum sau dacă va reuși Deadpool să scape de Preston din mintea sa (parcă sună a scenariu romantic)! :))THOR #8 – “Zeul înlănțuit” (O BOMBĂ PENTRU ZEI, partea a doua)

Sinopsis:
Thor este înlãnțuit. Gorr domnește suprem. Nu mai e nicio speranțã pentru zei. În vreme ce timpul se scurge necruțãtor de repede spre momentul exploziei unei bombe uriașe, iar zeii stau cu ochii la cer în așteptarea unui salvator, își fac apariție… Fetele Tunetului?
Rating: 4/5Lupta împotriva lui Gorr este din ce în ce mai aproape de sfârșit (sau cel puțin așa îmi doresc eu să cred). De această dată avem parte de noi personaje care vor da parcă nuanțe de căldură și speranță lumii care se apropie de sfârșit. Cele trei nepoate ale lui Thor, “țoapele” cu părul de foc, zeițe ale tunetului, vor da nas în nas cu bunicul lor exact în momentele cele mai esențiale.

Avem parte de replici tăioase între Thor și fiul lui Gorr, care ne demonstrează la rându-i că dorința unei lumi fără zei s-a transmis din generație în generație. Că tot vorbim de generații, se pare că Thor cel din trecut, cel din prezent și cel din viitor au reușit să facă o reuniune de familie după mult timp. Oare reuniunea lor va fi lucrul care va duce la oprirea nemilosului Zeu Măcelar? Bomba lui Gorr va putea fi distrusă?

Mi s-a părut un număr destul de intens, pregătitor pentru ceea ce are să urmeze: o bătălie crâncenă. Personajele noi care se alătură la acțiune mi s-a părut că și-au găsit locul foarte bine, dând un imbold pentru acțiunile necugetate dar întemeiate ale lui Thor.

Expresivitatea personajelor a fost potrivită pentru atmosfera care alternează între tragedie și speranță. Am apreciat grafica, varietatea cadrelor, trecerea de la planul Thorilor care călătoresc în nava de viking pentru a ajunge la Gorr, la cel al sclavilor Zeului Măcelar.

All in all, un număr bun, care mă face curioasă de finalul în care logica și forțele binelui ar trebui să câștige. Nu ne dorim o lume fără zei, așa că aștept o măcelărire a Zeului Măcelar!IRON MAN #8 – “Ucigașul de Zei” (încheiere partea 3/3)Sinopsis:
FINALUL SURPRIZÃ AL SERIALULUI UCIGAȘUL DE ZEI! Tony Stark, Ucigașul de Zei, este gãsit vinovat! Oare ce pedeapsã cumplitã îi rezervã proba Shi’ard? Descoperiți surprinzãtoarele consecințe ale rolului jucat de Iron Man în AVX!
Rating: 3.5/5Tony e în spațiu, vă aduceți aminte? Petrecerea lui alături de extraterești s-a transformat într-o luptă pe viață și pe moarte în arenă. Singura lui scăpare este planul unui Recorder care și-a pus în aplicare cunoștințele de care dispune.

Cu P.E.P.P.E.R. venită în ajutorul domnului Tony Stark, acesta reușește să scape dintr-o luptă în care probabil avea să își găsească sfârșitul. But wait! Cineva este pe urmele sale. Oare le face față Tony extratereștrilor Voldi? Puteți afla doar dacă citiți acest număr!

Probabil ați sesizat până acum că seria de benzi desenate cu Iron Man este una mai simplistă, chiar dacă avem parte și de momente hazlii, tensiune, sau de lupte. Numărul de acum mi s-a părut slăbuț, și nu m-am putut prinde cum de l-am citit în doar câteva minute! A trebuit să îl reiau ca să realizez mai bine ce s-a întâmplat.

Replicile mi s-au părut destul de puține, așa că atenția mea s-a îndreptat foarte mult și spre grafica colorată care este nelipsită, ca de obicei. Coperta mi s-a părut destul de faină, chiar dacă nu apare vreo armură din colecția lui Tony.

Finalul numărului a fost neașteptat pentru mine, și chiar a fost unul dintre motivele pentru care am mai crescut un pic nota.

P.S.: Da, am regăsit în continuare caracterul încrezut al lui Tony (a se vedea poza de mai sus). Îl iubim și îl urâm în același timp, ce să facem! :)))

Puteți găsi benzi desenate pe LEX Shop, sau să le găsiți în Inmedio, Cărturești, Librarium, Humanitas. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!