Apărută pe 15 februarie 2016 la LEX Comics
LEX Comics Facebook // Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop

THE AMAZING SPIDER-MAN (UIMITORUL OM-PĂIANJEN) #3

Sinopsis:
Din cauza lui Spider-Man, Felicia Hardy a pierdut totul. Acum, Black Cat s-a întors și nu o interesează scuzele… vrea doar să se RĂZBUNE. – În plus: Spidey face echipã cu un erou adevărat, pompierul Pedro Olivera… care întâmplarea face sã fie actualul iubit al unei domnișoare pe nume Mary Jane Watson. – și… aflãm lucruri noi despre știți voi cine din prima scenă a primului număr ASM. Știți despre cine vorbim. Da, exact. Ați face bine sã nu ratați acest episod!
Rating: 3.5/5

În numărul trecut am fost lăsată un pic în suspans, întrucât nu știam cine este personajul din umbră care era pe urmele lui Spidey. Se pare că Pisica Neagră și-a făcut apariția, venindu-i nițel de hac lui Peter care se vede nevoit să se lupte când cu Electro, când cu pisici, toate numai din cauza lui Doctor Oc.

V-am spus că seria cu Uimitorul Om-Păianjen este una dintre preferatele mele, întrucât mi s-a părut destul de amuzantă până acum, și destul de catchy din punct de vedere vizual. Numărul acesta nu mi-a oferit același entuziasm cum au făcut-o celelalte, dar mi-a plăcut destul de mult.

Am avut parte de câteva momente hazlii, precum ar fi cel în care Peter încearcă să o facă pe șeful cool, îmbrăcat lejer într-o cămașă hawaiană, în timp ce își trimite angajații la o plimbare, însă nu m-am distrat așa de mult pe cât mi-aș fi dorit. M-a amuzat însă faptul că J.J.Jameson are undă verde spre propria sa emisiune la Fact Channel, lucru ce va fi destul de interesant și hazliu în același timp. Probabil își va canaliza toată ura pentru Spider-Man în această emisiune. Doar el este responsabil de vină pentru tot ce nu i-a mers bine lui J.J.J.! Sau cel puțin așa crede el.

Nu au lipsit cadrele pline de acțiune, culoare multă și la fel de mult foc, ceea ce m-a bucurat nespus de mult. Black Cat îi va trage câteva lui Peter, până în momentul în care acesta se dă drept Doctor Oc și o panichează nițel pe aceasta. Până și eu am fost păcălită pentru o clipă. Good work, Peter!

Spre final, realizăm că lista răufăcătorilor care se vor alia împotriva lui Spidey crește (Electro, Pisica Neagră), așa că sunt tare curioasă dacă în numerele viitoare voi întâlni și alte personaje dornice de a se răzbuna pe Peter (adică pe Doctor Oc), sau vom asista la o refacere a vieții Omului-Păianjen.

Cele 24 de pagini au zburat destul de rapid (nu la fel de repede ca la Iron Man!), și aș fi apreciat poate mai multe detalii care mi-ar fi răspuns la unele întrebări, sau cel puțin lipsa trimiterilor spre seriile anterioare (aka Superior Spider-Man).

Per total, a fost un număr bun, dar am simțit ceva lipsă prin comparație cu numerele 1 și 2 care îmi deschiseseră o altă viziune spre această serie. Aștept o continuare, ca să pot vedea unde dorește să ajungă autorul Dan Slott.

P.S.: Pisica Neagră (Black Cat) este un fel de Cat Woman marca Marvel. Nu e ceva de rău, but just saying. I do like her, though! Felinele care se răzbună pe Peter au și ele un farmec aparte.

P.S.2: Da, am avut câteva scene în care am văzut-o și pe M.J.Watson, fosta iubită a lui Peter. Se pare că lumea este tare mică, iar actualul ei iubit este chiar coechipierul pompier al lui Spidey! Ironică mai este viața.

Puteți găsi benzi desenate pe LEX Shop, sau să le găsiți în Inmedio, Cărturești, Librarium, Humanitas. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!