Hey there!! 😀 Cum vă petreceți duminica? Eu încă încerc să mă dreg dintr-o răceală urâtă și sper să pot scăpa odată de ea. Pentru asta, voi apela la multe ceaiuri (dar nu fac exces) și cărți! 😀

Astăzi vă voi spune despre ceaiul de la Jenier World of Teas pe care l-am descoperit de curând. Acest ceai se numește Honeybush Tea și este o noutate pentru mine, întrucât nu mai auzisem de această plantă care are aromă de miere.

Mirosul ceaiului este foarte plăcut, dulceag, și mi-a amintit foarte mult de aroma ceiaului negru. Și gustul m-a dus cu gândul la ceaiul negru, și mi se pare că honeybush este o alternativă bună pentru iubitorii gustului de ceai negru.

Acest ceai nu conține cafeină, așa că poate fi băut în orice perioadă a zilei, fără nicio problemă. Dacă adăugați un pic de zahăr sau miere, veți simți mult mai bine dulceața acestui ceai, lucru care vă va relaxa și vă va bucura.

BENEFICII

Singurul ingredient al acestui ceai este honeybush-ul rafinat care provine din Africa de Sud. Acest ingredient are o serie de proprietăți benefice pentru organism, fiind bogat în antioxidanți. Astfel, ajută la problemele digestive (conține flavonoide), la sănătatea inimii, previne apariția cancerului, rezolvă anumite probleme ale pielii, reduce anxietatea și stările de nervozitate și ajută la îmbunătățirea somnului (conține minerale).

PREZENTARE

Ceaiul a venit ambalat într-o cutie foarte frumoasă, în care se afla pungulița specială, închisă ermetic. După ce am tăiat punga am simțit aroma pe care o are honeybush-ul, și am devenit imediat curioasă de gustul lui. M-am bucurat că am putut închide punga cu fâșia specială-metalică (nu știu cum să o denumesc) care va menține prospețimea ceaiului în timp.

Prepararea ceaiului a fost ușoară: am adăugat cam o linguriță de honeybush la o cană de apă fiartă și am așteptat 6-8 minute pentru a avea rezultatul final. Am adăugat și o linguriță de zahăr brun pentru a simți mai bine dulceața ceaiului (de recomandat este și mierea), însă consider că ceaiul băut simplu ar avea un efect mult mai relaxant.

Culoarea ceaiului mi s-a părut plăcută, un maroniu-roșiatic care m-a dus cu gândul la toamnă.

Recomand cu mare drag acest ceai de plante honeybush, mai ales persoanelor care au o afinitate pentru ceaiurile dulcegi, care se aseamănă puțin la gust cu ceaiurile negre sau cu ceaiul de tei îndulcit. 🙂De această dată m-am apucat de lectura cărții Jumătate de Rege (Marea Sfărâmată #1) de Joe Abercrombie care a apărut la Editura Nemira. Sunt curioasă cum mi se va părea aceasta, având în vedere că sunt destul de entuziasmată de serie! 😀 Voi ați citit această carte? Sau alte cărți de-ale autorului?Puteți găsi acest ceai pe site-ul Ceaiuri.ro unde aveți și alte ceaiuri minunate care sunt pentru toate gusturile. Urmăriți și pagina de facebook pentru a vedea eventualele noutăți!