Apărută pe 25 ianuarie 2016 la LEX Comics
Număr de pagini: 98
Vâsta: 16 ani +
LEX Comics Facebook // Cumpără benzi desenate de pe LEX Shop

DEADPOOL Killustrated (Killogia Deadpool #2)

Sinopsis:
Habar n-ai cât de mult vrei albumul asta! Deadpool a omorât deja toți supereroii din Universul Marvel dar nu și-a încheiat misiunea, nici pe departe! De data asta… el vrea să distrugă inspirația care a dat naștere supereroilor, el sare la gâtul celor mai cunoscute personaje din literatura universală. Tom Sawyer, căpitanul Nemo, Pinocchio și Moby Dick… ce au ei în comun? Nimic altceva decât furia criminală a lui Deadpool! De ce să citești o carte când poți citi cum o carte e distrusă?

Rating: 5/5

Continuăm Killogia Deadpool cu un nou album care conține 4 părți: Moby Dick, Aventurile lui Tom Sawyer, Colindă de Crăciun și Aventurile lui Sherlock Holmes. După ce în Deadpool Omoară Universul Marvel l-am urmărit pe Wade cum omoară toți supereroii lumii Marvel, acum am trecut printr-un nou măcel, unul parcă și mai mare!

Pentru a curma suferința personajelor fictive pe care Deadpool le vede ca fiind blocate la infinit în niște lumi imaginare, el se decide să omoare și personajele cunoscute din literatura universală.

Fie că este vorba de Moby Dick, Pinocchio, Tom Sawyer sau căpitanul Nemo, Deadpool nu se va lăsa speriat de niciunul dintre aceste personaje și le va veni de hac! Se pare că are și mare noroc, pentru că poate călători în timp în cele mai neașteptate locuri. Ajuns în așa numitul “Univers ideatic“, Deadpool va omorî rând pe rând o serie de personaje cunoscute nouă.

Mi-a plăcut mai mult acest album, întrucât l-am văzut pe Wade pus în niște situații mai dificile față de cele din Deadpool Omoară Universul Marvel, când omorâtul părea ca o joacă. De această dată, Deadpool va întâlni o serie de “inamici” dificil de omorât, “Universul ideatic” venindu-i de hac. Dar Wade are mereu un plan de rezervă, așa că nu se va lupta singur, punându-și creierul la contribuție…și într-un alt corp!

Luptele au devenit din ce în ce mai grele, situațiile din ce în ce mai diverse: m-am întâlnit cu Mowgli, cu Dracula, Frankenstein, cei trei muschetari, monștri marini, sirene, etc. Lista este extrem de lungă și interesantă!

Foarte tare mi s-a părut includerea lui Sherlock Holmes în cadrul acestei povești nebunești în care Deadpool încearcă să salveze personajele fictive prin omorârea lor. Rolul de detectiv al lui Sherlock este binevenit, iar avertismentul pe care acesta îl primește din viitor de la un alt personaj îi va face rotițele să se învârtă imediat.

Vă spuneam că Deadpool are un ajutor în tot acest măcel, dar și Sherlock va fi ajutat de nimeni alții decât Beowolf, Natty Bumppo, Hua Mulan și Doctor Watson! Ce va ieși la final, nici nu vă puteți imagina!

Scenariul lui Cullen Bunn a fost genial, iar Matteo Lolli (desen), Sean Parsons (tuș) și Veronica Gandini (culoare) au creat niște cadre dinamice, atractive, care țin cititorul cu ochii lipiți de pagini! Traducerea și lettering-ul lui Octav Ungureanu m-au mulțumit și de această dată, iar corecturile Lindei Pricăjan și edit-ul lui Alex Trofin au creat un album excepțional.Dacă încă nu v-ați prins de faptul că nu trebuie să ratați Deadpool Killustrated în cazul în care sunteți fani ai benzilor desenate, vă voi spune direct: este un must read! M-am amuzat, am stat în tensiune, am trăit alături de personaje și am fost curioasă până unde va ajunge Deadpool în procesul lui de eliberare al personajelor de ficțiune. Sunt curioasă ce se va întâmpla în Deadpool Kills Deadpool. Cred că totul devine din ce în ce mai palpitant. 🙂

Killogia Deadpool cuprinde următoarele:
Deadpool Omoară Universul Marvel (4 bd)
Deadpool Killustrated (4 bd)
Deadpool Kills Deadpool (2 bd)

Puteți găsi benzi desenate pe LEX Shop, sau să le găsiți în Inmedio, Cărturești, Librarium, Humanitas. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!