Bună dimineața, dragi cititori! 🙂 Sper că vă bucurați de o duminică liniștită încă de pe acum! Cu toate că este un ger de (aproape) crapă pietrele, nu vreau să ne pierdem pofta de viață și dorința de a face lucruri frumoase într-o zi de duminică. Fie că vă relaxați acasă sau ieșiți, să nu uitați să beți și o licoare caldă care să vă țină încălziți o vreme. Nu mă refer la poțiuni vrăjitorești, ci la ceaiurile calde în special.

Zilele acestea au fost atât de friguroase, așa că zilnic am continuat să am alături măcar câte o cană de ceai cald. De această dată o să vă prezint încă o descoperire faină, în materie de ceai: Sunshine Orange de la firma Jenier World of Teas. Denumirea ceaiului cu siguranță că m-a dus din prima cu gândul la Sărbătorile de iarnă care au trecut, așa că am zis că ar fi un moment bun să testez ceaiul în sezonul rece. Zis și făcut!

Ingrediente: Rooibos rafinat, petale de ciulin, arome naturale.

Încă din momentul în care am tăiat punga în care se afla ceaiul, am simțit o aromă extrem de plăcută de portocale dulci-acrișoare. Am fost cucerită din prima de acest lucru și nu a durat mult până când am preparat ceaiul. 🙂

Am adăugat o linguriță (și jumătate) la o cană de apă fierbinte, și am așteptat 6-8 minute pentru ca ceaiul să fie gata. Întrucât acest ceai conține niște ingrediente care sunt mărunțite mai fin, infuzoarele mele nu au reușit să fie chiar așa de bune, însă acest lucru nu a fost problemă, pentru că la final de tot “excesul” s-a dus la fundul cănii, nemaifiind nevoie să stau și să strecor ceaiul.


Câtă vreme ceaiul a stat la infuzat, eu am mai lecturat nițel din cartea acestei săptămâni, și am admirat cutia foarte frumoasă în care venise ceaiul ambalat. O cutie de carton cu un aspect simplu dar plăcut ochiului, cu detalii despre modul de preparare al ceaiului și ingredientele conținute, dar și locul de proveniență al acestora.

A fost prima dată când am băut un ceai cu petale de ciulin, și am descoperit că acest banal ingredient are de fapt multe beneficii pentru organism. Este numai bun pentru o serie de afecțiuni printre care se numără cele digestive, probleme ale ficatului, ale bilei, splinei, asteniei, migrenelor, oboselii fizice și psihice, etc.

Cu toate că mirosul ceaiului este unul de portocală, gustul este mai degrabă un pic dulceag, așa că un strop de lămâie este binevenit atunci când consumi un astfel de ceai. Poate fi consumat și simplu, având un gust care te relaxează și îți dă o stare de bine.

Culoarea portocaliu-arămie este extrem de plăcută, și te duce cu gândul atât la citricele iernii, cât și la soarele verii.

Pentru că aveam un borcan gol, am deșertat conținutul ceaiului Sunshine Orange în acesta, pentru a mă asigura că îi pot păstra prospețimea și mai mult timp. Mi-a plăcut că am putut dezlipi câteva etichete de pe cutia celor de la Jenier World of Teas, pentru ca mai apoi să le lipesc pe borcanul meu. 😀

Alături de acest ceai am avut cartea Testul Fierului de Holly Black și Cassandra Clare. Aceasta este prima din seria Magisterium, și voiam de foarte multă vreme să o citesc. Momentan, sună destul de bine, însă voi da un verdict la final, întrucât aveam mari așteptări de la ea.

Voi ați citit această carte? Ce altceva mai lecturați? Cu ce ceaiuri îi veniți de hac frigului de afară? Sau poate aveți alte metode mai interesante. 😀

Puteți găsi acest ceai pe site-ul Ceaiuri.ro unde aveți și alte ceaiuri minunate care sunt pentru toate gusturile. Urmăriți și pagina de facebook pentru a vedea eventualele noutăți!