Apărute pe 15 decembrie 2015 la LEX Comics
LEX Comics Facebook // Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop

Am ajuns în luna decebrie, luna cadourilor, iar acum este probabil momentul să puneți mâna pe benzile desenate cu Deadpool, Thor și Iron Man dacă nu ați făcut-o deja! Numerele 6 pentru cele 3 BD ne țin cu sufletul la gură și ne oferă o serie de noutăți și explicații! Să vedem ce se întâmplă de această dată. 🙂

DEADPOOL #6 – “Dezastru Național”
Sinopsis:

Nu ratați finalul primei povești cu Deadpool! În numărul 6 are loc înfruntarea finală dintre Mercenarul cu Gura Mare și președinții reînviați. Nimeni nu scapă cu viață! Mai ales ei.

Rating: 5+/5

Deja sunt obișnuită ca Deadpool să îmi ofere maximum de dinamism și amuzament! De această dată am avut parte de un număr care ne pune față în față cu moartea lui Preston din numărul trecut. Cu toate că Deadpool a reînviat din morți (like always), Preston nu este la fel de norocoasă. Sau este? 🙂


Deadpool și cei de la S.H.I.E.L.D. vor lupta contra președinților morți și reînviați care încă le dau bătăi de cap, dorind răzbunare pentru moartea lui Preston.

Hazul Mercenarului încă este prezent, chiar dacă trece prin momente de suferință. Avem parte de multă culoare și dinamism, președinți morți în căzi cu bulbuci și rățuște, dar și de puțin sentimentalism ascuns din partea lui Deadpool.

Se pare că Wade va avea de furcă și cu Gorman din trupele S.H.I.E.L.D. care îl tot învinuiește de moartea colegei sale. Gorman, mai bine ți-ai ține gura, sau vei rămâne fără mustață! Cine se pune cu Deadpool când este nervos și supărat ar fi bine să o ia la fugă.

Finalul a fost cu adevărat imprevizibil, fapt ce m-a bucurat extrem de mult. Nu mă așteptam la un așa final, chiar nițel amuzant! Oare ce voia Michael să îi spună lui Deadpool cu atâta ardoare? He, he! Cu siguranță ceva extrem de important dar și amuzant (veți afla la finalul numărului)!

Acest număr a fost chiar un dezastru național, cu un deznodământ pe măsură. Abia aștept numărul 7!! Presimt că alături de Wade voi avea parte și de mai multă acțiune. 😀

THOR #6 – “Măreața Operă a Zeilor”
Sinopsis:

Undeva la capătul Timpului, toți zeii Universului sunt înrobiți și puși să lucreze la o mașinărie care va schimba lumea complet și pentru totdeauna. Dar ce este, de fapt, această… bombă pentru zei? Și ce poate face Thor, ultimul zeu liber din Cosmos, ca s-o oprească?
Rating: 5/5

Rămași la finalul numărului 5 într-un suspans extrem de mare, reușim acum să ne relaxăm un pic cu o poveste care ne pune în temă cu trecutul lui Gorr. Aflăm astfel despre familia Zeului Măcelar, despre mama și tatăl lui, despre populația celor asemenea lui.

Mi s-a părut de ajutor și foarte interesant să aflu mai multe despre ceea ce l-a determinat pe Gorr să devină ceea ce este astăzi: un zeu nemilos a cărui unică dorință este de a anihila toți zeii existenți. Dar oare, el nu se consideră de asemenea un zeu? 🙂

În prima jumătate a acestui număr pătrundem adânc în trecutul Zeului Măcelar și aflăm de ce acesta este pornit în a-i omorî pe toți zeii. Cu toate că motivele sale par destul de întemeiate, acestea nu îi justifică acțiunile.

Cea de a doua jumătate a benzii desenate ne aduce în prezent, unde Gorr torturează un alt zeu care este pus de acesta să muncească până la epuizare. Oare la ce anume muncesc toți sclavii lui Gorr? Ce mârșăvii are aceasta în minte? Probabil că vom afla în numerele următoare.

Finalul a fost extrem de neașteptat pentru mine. Se pare că Gorr nu este singur pe lume. Ce vreau să spun prin acest lucru? Puteți afla dacă citiți și voi numărul 6!

P.S.: Thor nu apare deloc în acest număr!!

IRON MAN #6 – “Ucigașul de Zei” (Capitolul 1/3)
Sinopsis:

Tony Stark. În cosmos. Într-un bar. Înconjurat de femei. Ce-ar putea s-o ia razna? Este Tony vinovat de o faptă de care nici nu are habar? Un început neașteptat al unui nou și complet diferit episod al seriei IRON MAN.
Rating: 4.5/5

Dacă vă aduceți bine aminte, Tony plecase unde a văzut cu ochii, alături de noua lui armură denumită P.E.P.P.E.R. Oare unde ajunge acesta? Undeva în cosmos, unde sunt multe femei petrecărețe. Se pare că este chiar ziua de naștere a Omului de Oțel (mulțimiri P.E.P.P.E.R. pentru că ții evidența!), dar oare ce cadou va primi acesta?

Se pare că apropierea lui Tony de o femeie extraterestră de culoare mov va sfârși într-un mod neașteptat atunci când acesta își dezvălui fața. Oh, Tony, Tony! Nu te înveți minte niciodată?

Motivul pentru care Iron Man va fi sâsâit, scuipat și atacat de cei din Lacrima Voldi ține de acțiunile din trecut ale lui Tony și unui așa zis Phoenix. Despre ce este vorba, vom afla în următoarele capitole ale acestui episod nou.

Numărul mi s-a părut destul de fain, plin de culoare multă, acțiune, și mult spațiu cosmic. Avem parte de personaje noi care ne vor însoți cel mai probabil și în următoarele două numere. Expresivitatea personajelor este mai reușită față de alte numere dar nu se poate compara cu celelalte benzi desenate despre care v-am vorbit. Probabil că la acest capitol se asemanănă nițel cu Uimitorul Om-Păianjen, dar cred că pierde în fața acestuia. 🙂

Traducerea și restul amănuntelor mi-au plăcut așa că tot ce mai rămâne să zic este să vă invit să citiți și voi noul număr cosmic!

P.S.: Mi se pare amuzant că acest număr poartă numele de “Ucigașul de Zei”. Sper că Tony nu este un Zeu Măcelar sub acoperire (cu referință la BD Thor). :-))

Puteți găsi benzi desenate pe LEX Shop, sau să le găsiți în Inmedio, Cărturești, Librarium, Humanitas. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!