Recenzie: The Amazing Spider-Man – Uimitorul Om-Păianjen #1

Apărută pe 15 decembrie 2015 la LEX Comics
LEX Comics Facebook // Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop

Cei de la Lex Comics nu se opresc din a ne face surprize! Odată cu luna lui decembrie a apărut primul număr din banda desenată The Amazing Spider-Man (Uimitorul Om-Păianjen)! Seria aceasta va avea un total de 20 de numere și va apărea, după cum ne-au obișnuit Lex Comics, pe data de 15 a fiecărei luni.

Veți găsi fără nicio problemă banda desenată în librării (Cărturești, Libraruim), în lanțul de magazine Inmedio și pe site-ul celor de la Lex Shop!

THE AMAZING SPIDER-MAN (UIMITORUL OM-PĂIANJEN) #1 – “Înapoi la Viață”

Sinopsis:
Cel mai tare super erou din toate timpurile revine!
Foarte probabil ca lumea să se fi schimbat de când Spidey nu a mai fost prin zonă, dar cu siguranță s-a schimbat și Peter Parker. Aveți n față un om care a primit o a doua șansa la viață și nu va irosi niciun moment. Același noroc Parker, aceeași atitudine. Odată cu el revine și ELECTRO!

Rating: 4.5/5

Recunosc că nu am citit până acum multe benzi desenate cu Spidey, așa că nu îi cunosc personalitatea adevărată din comics, dar pe vremuri mi-a plăcut foarte mult să mă uit la desenele animate cu Spider-Man și desigur, și la filmele care îl aveau în centru.

Acest prim număr dintr-o serie apărută începând cu anul 2014 ni-l aduce pe Peter Parker înapoi… în corpul său. Cum vine asta? Ei bine, se pare că pentru o perioadă de timp Doctor Octopus este cel care i-a controlat corpul lui Peter, iar acum îl putem vedea pe Spider-Man aproape ca pe un nou-născut care repetă cuvintele celor din jur și pune întrebări pentru a se putea lămuri de cum este viața lui în momentul de față.

Primele două pagini din banda desenată sunt un fel de throwback la cum Peter a devenit Omul-Păianjen (vă amintiți de mușcătura păianjenului radioactiv?). Interesant este cum se pare că mai există un personaj care a fost mușcat de un păianjen. Sunt curioasă dacă pe viitor voi afla mai multe despre povestea acelui personaj, întrucât așa mi s-a dat de înțeles.

Mi-a plăcut acest prim număr cu Spidey, mi s-a părut că a avut cam din toate pentru un prim pas: nisca acțiune, o iubită de care Peter nu știe și care îl pune față-n față cu secretul lui, prezența “minunatului” J. Jonah Jameson care demisionează din funcția de președinte și dorește să revină la ziarul lui de suflet, un supererou semi-nud... Ce vreți mai mult de atât?

Prin comparație cu celelalte trei benzi desenate apărute la Lex Comics (Thor, Deadpool, Iron Man), Spider-Man are ceva al lui, nefiind asemănător cu celelalte personaje. Ca sentiment, Spider-Man mă duce nițel cu gândul la banda desenată cu Omul de Oțel, despre care afirmam că pare accesibilă pentru mai toată lumea, nefiind sângeroasă precum sunt Thor sau Deadpool.

Numărul acesta a fost colorat frumos (Edgar Delago), grafica (Victor Olazaba) mi-a plăcut destul de mult și traducerea (Mircea Pricăjan) a fost pe placul meu. Sunt extrem de curioasă cum se va desfășura această serie și cum se va adapta Peter Parker la o viață despre care nu pare să mai fie ca înainte! Așa că până la numărul 2 din ianuarie, să ne întindem pânzele de păianjen și să plonjăm așa cum îi place și lui Spidey să facă! 🙂

P.S.: Peter Parker looks pretty cool! ^_^
P.S.2: Numărul pare cam scurtuț dar a reușit să cuprindă esențialul.

Puteți găsi benzi desenate pe LEX Shop, sau să le găsiți în Inmedio, Cărturești, Librarium, Humanitas. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!

2017-09-08T20:06:33+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree