Cărți cadou de Crăciun – Ziua 9

Phew, devine intensă această căutare de cadouri pentru Crăciun! Am ajuns la recomandarea cu numărul 9 și deja am obosit un pic. Punem sacoșele de cumpărături jos o clipă și continuăm cu recomandarea unei cărți care este un pic mai girly, dacă tot v-am prezentat ieri două cărți mai potrivite pentru fete. 🙂

Fangirl de Rainbow Rowell este o carte despre care mulți sunt sigură că au auzit și dacă nu ați citit-o până acum eu zic că acum este momentul! Nu a apărut în România, dar pe viitor cred că va apărea și la noi. Eu am achiziționat această carte din Brașov acum 1 an. Plimbându-mă prin Piața Sfatului am descoperit un Cărturești minunat cu 2 etaje. Am intrat acolo cu gânduri diabolice (joking), știind că voi achiziționa ceva drept amintire. Voiam o carte în engleză și, la etajul al doilea am descoperit câteva rafturi care erau împânzite de o serie de cărți în această limbă. Gândul meu era îndreptat spre Fangirl încă de la început, dar cartea nu îmi sărise în atenție până când… am realizat că era fix sub nasul meu. 🙂 Am pus mâna pe ea și am simțit că va fi o carte palpitantă.

Nu i-am oferit notă maximă acestei cărți deoarece au fost câteva mici aspecte care nu m-au atras în mod special. Înainte de fiecare capitol regăseam o poveste pe care protagnista noastră o scria (ea având un blog unde scria sub numele de Fangirl). Această poveste includea două personaje masculine în rolul principal (dacă îmi aduc bine aminte) și mă duceau destul de mult cu gândul la lumea din Harry Potter (trebuie să citiți ca să înțelegeți ce zic).

În rest, cartea mi-a plăcut foarte mult! Am însoțit-o pe Cat, protagonista cărții, într-o aventură de regăsire a propriei persoane. Am observat cum distanțarea de sora ei o afectează dar am apreciat că încetul cu încetul reușește să se integreze la școală, să își facă noi prieteni și chiar să descopere un băiat pe care îl place cu adevărat. Cel mai mult m-a amuzat EDP (Emergency Dance Party), o modalitate inventată de personaje pentru a se destresa. :-))

Dacă vă plac cărțile mai girly, în care acțiunea cuprinde elemente de școală, prietenie, familie și romantism, vă recomand această carte!

CĂRȚI CADOU DE CRĂCIUN

 

2017-09-08T20:06:46+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree