Cărți cadou de Craciun – Ziua 4

Am ajuns și în ziua a patra a lui decembrie, continuăm astfel cu magia livrească și chiar avem parte de o serie în care primul volum este denumit Magie!

Seria Septimus Heap de Angie Sage mi-a atras atenția prin clasa a 10-a dacă țin eu bine minte, când o bună prietenă o primise cadou de Moș Nicolae/Crăciun. Amândouă fusesem fascinate parcă de această carte, de aspectul ei și de descrierea de pe spate. În cele din urmă ea nu a fost prea atrasă de această lectură însă, după ce am citit câteva capitole din cartea ei m-am descis să mi-o cumpăr și eu.

Nu cred că este o serie care să impresioneze în mod special printr-o idee excepțională însă pe mine m-a capturat și am citit, rând pe rând, primele trei cărți cu care am mai crescut alături pentru un an sau doi. Magie, Zoborul și Leacul sunt primele trei cărți din serie, urmate mai apoi de Expediția, Sirena și Fieful. Eu am primele patru cărți din serie însă le-am citit doar pe primele trei deoarece undeva s-a rupt firul un pic și am luat o pauza cam mare între cărțile trei și patru.

Voi reciti această serie într-o zi sau cel puțin voi continua cu volumul patru pentru a putea reînvia niște amintiri de pe vremea liceului când a început toată nebunia Septimus Heap pentru mine. Voi achiziționa și volumele cinci și șase pentru a avea seria completă (ar fi tare păcat să nu le am). 🙂

Fiecare capitol se deschide cu câte o ilustrație simpatică ce te va face să citești cu o și mai mare plăcere despre aventurile care îl au în centru pe Septimus, un băiat care după ce își va descoperi originile, va învăța cum să se folosească de magie sub conducerea Marciei Overstrand, va trece printr-o serie de peripeții alături de Jena, și de alte personaje care pot încânta orice copil!

Dacă îmi aduc bine aminte, în această lectură avem parte și de dragoni și de alte creaturi simpatice care ne vor însoți pe parcursul acestei serii magice! Acum că v-am spus despre această serie, parcă îmi doresc să o continui cât mai repede și să îmi amintesc de vremurile când o tot citeam. ^_^

Foarte important de menționat, pentru că mi-am auzit vorbe în ceata de plușuri, în postarea cu numărul 2 am întâmpinat un nou membru al familiei de plușuri, un bufnițoi-opritor-de-uși echipat bine de tot pentru iarnă. Până acum nu a oprit nicio ușă, doar câteva cărți care o luau la vale, însă vă voi spune mai multe despre bufnițoi într-o postare separată. 🙂 Până atunci, îl voi menționa pe invitatul de onoare al acestei zile, Frosty, omul de zăpadă-care-luminează. El a ajuns în familia de plușuri acum vreo doi ani, sosit drept cadou iernatic. Acum ne încântă cu jocul lui de lumini încă de când se lasă întunericul afară și în casă.

CĂRȚI CADOU DE CRĂCIUN

 

2017-09-08T20:06:47+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree