Cărți cadou de Craciun – Ziua 2

Pentru că în ziua 1 v-am recomandat seria Harry Potter drept serie minunată pentru a citi sau a face cadou de Crăciun, revin cu încă o serie magică ce m-a captivat încă de când eram mai mică. Seria se numește Fetița celei de a șasea luni și este alcătuită din patru cărți: Fetița celei de a șasea luni, Nina și misterul notei a opta, Nina și misterul șarpelui cu pene, Nina și ochiul secret al Atlantidei. În italiană (limba originală a cărților) au mai apărut încă două cărți din această serie (Nina e il numero aureo și Nina e il Potere dell’Absinthium) și îmi pare un pic rău pentru că nu cred că vor mai apărea și la noi dar mă mulțumesc cu cele patru cărți pe care le am. 😀

Eu am primit cadou prima carte din serie fix de Crăciun, mai demult (sau era de Paște??), și țin minte că încă din prima zi am citit o grămadă de pagini, fiind fascinată de noua lume pe care o descopeream.

Cu toate că seria a fost comparată cu Harry Potter, având-o ca protagonistă pe Nina, nu se aseamănă la ideile pe care autoarea Moony Witcher (cu numele adevărat Roberta Rizzo) le-a avut pentru cărțile ei.  Singura asemănare pe care am regăsit-o a fost în grupul de prieteni care se luptă cu forțele răului și fac năzbâtii. 🙂

Aceste cărți arată extrem de bine fizic iar conținutul este și el pe măsură. Pentru cei care îndrăznesc, veți avea ocazia să tăiați din coperta interioară un semn de carte special cu alfabetul secret pe care îl veți învăța cu ușurință pe parcusul lecturii.

Veți descoperi mesajele incifrate pe care bunicul Ninei i le lasă acesteia, veți călători în locuri nebănuite, vă veți amuza alături de personaje și le veți fi alături în momentele grele, veți adora toate imaginile regăsite în cărți, iar la finalul lor veți găsi întotdeauna liste frumos desenate despre Alchimie, personaje malefice, și alte nebunii fantastice care vă vor acapara.

Cu așa cărți minunate, cum să nu îți dorești să fii copil din nou? ♥

CĂRȚI CADOU DE CRĂCIUN

 

2017-09-08T20:06:47+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree