Apărute pe 15 noiembrie 2015 la LEX Comics
LEX Comics Facebook // Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop

Toamna este pe sfârșite dar Deadpool, Thor şi Iron Man nu se gândesc să ne părăsească! Vă invit să vedeți prin ce au mai trecut personajele în numerele 5 apărute în luna noiembrie!

DEADPOOL #5 – “Star Wars: Răzbunarea Mortului”

Sinopsis:
Deadpool versus Reagan, și nu oriunde… în spațiu! Ce-ți poți dori mai mult? Nu-ți ajunge?! Atunci adăugăm și niște maimuțe scăpate de sub control într-o stație spațială în flăcări!
Rating: 5/5

Numărul acesta se deschide într-un mod amuzant, surprinzându-l pe Deadpool asaltat de un mic fan căruia se decide să îi ofere masca lui! Ce onoare pe acel puști, asta dacă masca nu ar fi fost plină de sânge. Ughhh! Deadpool, ce cadouri faci și tu!

De această dată, Degeneratul Regenerat ajunge în spațiu unde va trebui să îl oprească pe unul dintre președinții reînviați care dorește să lanseze o serie de rachete pentru a ataca America. Numai că Deadpool își sapă singur groapa și își face de lucru cu o serie de maimuțe! Maimuțăreală mai amuzantă nu mai întâlnisem de multă vreme așa că m-am distrat pe cinste.

Au fost o serie de replici hazlii în acest număr (“mi-a dat la jeleu”) și multe dintre ele chiar nu erau menite musai ca glume pentru că erau destul de veridice, he he!

Lupta cu președintele Reagan este intensă dar Mercenarul este ca de obicei foarte bine pregătit și chiar și cu o maimuță care îl mușcă de falcă reușește să își salveze pielea!

Ca și până acum, am fost extrem de mulțumită de traducerea realizată de Octav Ungureanu. Scenariul lui Posehn și Duggan, alături de desenul și culoarea lui Moore și Staples au fost la locul lor, mulțumindu-mă ca și până acum.

Finalul s-a apropiat într-un mod calm, relaxat dar s-a petrecut o schimbare de situație pe ultima sută de metri, schimbare care m-a făcut curioasă cu privire la viitorul număr. Se pare că în acest număr nu am încheiat totul chiar în tonuri de roz, ci mai degrabă tonuri roșiatice, sângeroase.

Ce se va întâmpla mai departe, va trebui să aflăm în numărul 6! Până atunci rămânem la acest număr care a fost destul de fain, protagonistul reușind ca de obicei să încânte cititorul.

Un număr plin de culoaredinamismhaz, maimuțăreala și jeleu cu aromă de mentă, ce puteți cere mai mult de la Deadpool? Poate doar masca lui? Sau mai bine ne lipsim de ea, decât să ne trezim că fugim încotro vedem cu ochii așa cum a făcut micul fan al Mercenarului.

THOR #5 – “Visul unei lumi fără zei” (ZEUL MĂCELAR, partea 5/5)

Sinopsis:
Surprinzătorul deznodământ al intro-ului nostru! În timp ce trei Thor din trei epoci diferite se grăbesc să îl oprească pe Zeul Măcelar, planul diabolic al acestuia ia proporții de coșmar…
Rating: 5/5

Un nou număr din Thor care a fost destul de intens! Acțiunea îl are în centru destul de mult pe Zeul Măcelar, Gorr care ne plimbă prin trecut, prezent și viitor (unde și cred că se va petrece acțiunea în numerele care urmează).

Intrăm mai bine în mintea Măcelarului și observăm cum este consumat de dorința lui de a omorî toți zeii. Visul unei lumi fără zei este visul unui zeu măcelar care nu își mai cunoaște originea, rătăcitor al unei lumi de mult uitate.

Credeam că la finalul acestui număr aveam să fi scăpat de Gorr dar se pare că aceste 5 prime numere din Thor au fost doar o pregătire pentru tot ceea ce urmează: Gorr – începuturile!!

Întâlnirea lui Thor din prezent cu Thor din viitor se petrece la țanc, însuși Zeul Măcelar afirmând despre acesta că este “punctual“. O serie de flashback-uri din peștera unde Gorr l-a torturat pe Thor ne fac să înțelegem că Zeul Tunetului a avut o oarecare influență “pozitivă” asupra lui Gorr, luminându-l într-un mod, fapt pentru care Măcelarul promite că Thor-ul nostru va fi ultimul omorât.

Sunt curioasă ce va urma în numerele următoare. Gorr pare destul de stăpân pe situație și chiar presimt niște scene mărețe în curând. 🙂

Am fost mulțumită de acest număr și de o serie de detalii pe care le-am mai descoperit. Încă simt că mai lipsește ceva din punct de vedere informativ dar probabil că vom mai afla pe viitor tot ceea ce contează. Până atunci vă mai pot spune că acest număr a fost colorat în tonuri reci (mov, bleo, albastru), Gorr punându-și amprenta la fel ca și în numărul 3 când aceste culori glaciale domneau.


IRON MAN #5 – “Oameni de lume” (CREDE, partea 5/5)


Sinopsis:
Virusul Extrems ajunge în spaţiul cosmic! Poate aceasta să însemne distrugerea universului? Va trebui Tony să îşi trădeze un vechi prieten? În acest episod, Iron Man poartă noua armură spaţială.
Rating: 4/5

Noul număr din Omul de Oțel este ultimul din seria Crede care a avut în centru lupta lui Tony pentru a pune capăt Virusului Extremis ajuns în mâinile cui nu trebuia.

De această dată Iron Man știe încă de dinaintea lui Pepper (ceva nou aici?) cu cine are să se confrunte. Ca și Deadpool (în numărul 5), Omul de Oțel va ajunge în spațiu unde se va întâlni cu un vechi prieten care se pare că nu a luat cele mai bune decizii în ultimii ani.

Cu toate că mă așteptam probabil la extrem de multă acțiune în acest număr (având în vedere că primele 4 numere au fost un pic slăbuțe la acest capitol), dinasmismul fizic nu a fost prezent prea mult, cadrele fiind axate mai mult pe conversațiile menite să aplaneze orice eventuală bătălie în care s-ar putea pierde vieți.

Dacă la începutul acestui număr îl vedem pe Iron Man într-o armură albastru cu galben, la final asistăm la o schimbare care pare să îl definească extrem de bine: o armură roșie cu galben denumită de Tony într-un mod special, P.E.P.P.E.R. Sunt curioasă ce anume l-a inspirat să pună această denumire armurii.. sau mai bine zis, cine? Mănăstire-ntr-un picior, ghici Pepper cine-i? Amuzant este că la începutul numărului Pepper chiar este îmbrăcată în galben ceea ce mă face să mă gândesc dacă acest lucru a fost o notă subtilă din scenariu sau nu.

Se pare că Tony își ia o perioadă liber și se avântă alături de noua armură în spațiu, unde va încerca să își reculeagă gândurile, să uite tot ceea ce a văzut și să își găsească inspirația. Dar, în același timp, o va lăsa pe P.E.P.P.E.R. să îi ghideze sufletul și să îi amintească de casă. Cam sentimental Tony, nu-i așa? 🙂

Aștept cu nerăbdare noul capitol din viața lui Tony Stark și pot spune că deja m-am obișnuit cu stilul acestei serii, așa simpluț cum este el pe alocuri, chiar m-a cucerit. Probabil că este mai în ton cu cerințele girly pe care le am sau poate pentru că avem parte și de o prezență feminină care încântă vizual (chiar dacă grafic nu observăm o varietate). 🙂


Puteți găsi benzi desenate pe LEX Shop, sau să le găsiți în Inmedio, Cărturești, Librarium, Humanitas. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!