Recenzie: Deadpool omoară Universul Marvel (Killogia Deadpool #1)

Apărută pe 15 noiembrie 2015 la Lex Comics
Număr de pagini: 100
Lex Shop Facebook // Cumpără benzi desenate de pe Lex Shop

DEADPOOL Omoară Universul Marvel ( #1 – #4 )

Sinopsis:
Cum ar fi ca tot ce crezi că e amuzant la Deadpool să fie de fapt fitilul ce aprinde distrugerea Universului Marvel? Ce ar fi dacă, brusc, Deadpool se hotărăște să omoare pe toți cei care fac parte din acest Univers? Ar mai fi amuzant atunci? Mercenarul cu Gura Mare o ia razna rău de tot într-un volum de benzi desenate cum nu s-a mai pomenit altul!

Introducerea în poveste o face Gardianul Uatu, care vorbește despre farmecul Multiversului și despre cum inevitabil fiecare realitate își găsește sfârșitul într-un moment sau altul. Apoi urmărim, rând pe rând, moartea celor Patru Fantastici. Cine e în spatele acestor crime oribile? Nimeni altul decât Deadpool, proaspăt evadat dintr-un ospiciu de nebuni, unde Psycho-Mân a încercat să-i spele creierii dar n-a făcut decât să-l împingă și mai mult în abisul nebuniei. Acum, Deadpool vrea răzbunare iar vocea din capul lui îl convinge să OMOARE PE TOATĂ LUMEA!

Rating: 4/5

După ce am citit câteva benzi desenate cu Deadpool m-am îndrăgostit (e un fel de a spune) de glumele și gura supereroului care nu se oprește niciodată din trăncănit.

Deadpool Omoară Universul Marvel este un album care include 4 benzi desenate ce îl au în prim-plan pe Deadpool care o ia absolut razna! Acesta se apucă să omoare toți supereroii și răufăcătorii dar nu știm motivul pentru care el o face.

De multe ori îl auzim pe Degeneratul Regenerat parcă vorbindu-și lui însuși (credeam că are un pitic pe creier care îi șoptește lucruri necurate) și nu știm ce să credem.

Acest album nu este unul surprinzător din punctul de vedere al plot-ului care pare cam inexistent însă finalul a fost pe gustul meu pentru că nu doar că nu l-am prevăzut ci chiar m-a dat pe spate nițel. 😀 Nu este ceva mega wow dar m-a dus încă o dată cu gândul la relația aceea specială pe care o are Mercenarul cu cititorul, de a cărui prezență este conștient în comic-urile recent citite de mine.

Faptul că Deadpool ia la rând toți supereroii și îi omoară (în moduri diferite dar nu musai surprinzătoare) nu m-a făcut să îl plac prea mult dar m-a pus pe gânduri la motivul din spatele acțiunilor sale. Desigur că nu am ghicit scenariul bine plănuit de Cullen Bun dar mai bine că nu am făcut-o pentru că s-ar fi risipit tot misterul. 🙂

Traducerea lui Octav Ungureanu mi-a plăcut și chiar am apreciat romanizările și adaptările acestuia (“A-nceput de ieri să cadă… câte un erou… acum a stat.”). Cele 4 benzi desenate sunt destul de pline de culoare și acțiune dar totul are o notă mai sumbră față de cum îl știam pe Deadpool.

Asistăm în continuare la pălăvrăgelile fără număr ale Mercenarului (efectiv nu poate să tacă din gură ever!) care nu uită să mai arunce pe ici pe colo și câte o glumă. Pentru cunoscători, pot fi sesizate anumite remărci cu referire la supereroi (cum Wolverine s-ar remarca prin popularitate nu prin imortalitate) care mi s-au părut destul de faine.

Nu vreau să vă dau prea multe detalii ca să nu vă fur pâinea de la gură dar eu cred că este o lectură interesantă pentru iubitorii lui Deadpool și cred că rolul i s-a potrivit destul de bine chiar dacă per total nu avem parte de o poveste anume. 🙂

P.S.: Am sesizat că aceste benzi desenate fac parte din Killogia Deadpool așa că mai puteți citi în continuare:
➽ Deadpool Killustrated (4 bd)
➽ Deadpool Kills Deadpool (2 bd)Puteți găsi benzi desenate pe LEX Shop, sau să le găsiți în Inmedio, Cărturești, Librarium, Humanitas. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!

2017-09-08T20:07:01+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree