Noutăți în bibliotecă (31) / Book Haul Wrap up Noiembrie 2015

Am ajuns și la final de noiembrie și se pare că abia acum a venit vremea cea rea și friguroasă, cu ploi serioase și chiar cu zăpezi în unele orașe. Nu știam sigur ce cărți aveau să îmi mai ajungă în bibliotecă în această lună dar se pare că s-au strâns destule. Mă simt norocoasă pentru fiecare în parte și mă bucur că în următoarele luni de iarnă voi avea ce să citesc și să vă prezint. 🙂

Sper ca majoritatea să îmi placă și să își găsească un loc aparte în biblioteca mea. Probabil că țineți minte că am zis cum că voi scoate o serie de cărți (nu exagerat de multe) la schimb/vânzare însă nu știu dacă voi face acest lucru în luna decembrie. Rămâne să văd când voi reuși să adun toate cărțile la un loc și să le și pot trimite într-o perioadă când poșta nu este prea aglomerată.

Întrucât nu mai am loc prin bibliotecă pentru viitoarele lecturi care ar putea fi mai pe gustul meu / pe care le voi tot adăuga pentru a continua procesul de lectură am luat această decizie (care zic eu că este chiar binevenită într-o casă, fie că este vorba de cărți, haine sau alte lucrușoare). Chiar dacă îmi este un pic greu să renunț la unele cărți, știu că ele vor ajunge probabil la alți cititori entuziasmați. De asemenea voi rămâne în bibliotecă cu acele cărți care îmi sunt extrem de apropiate așa că nu este capăt de țară. 🙂

Trecând peste toate detaliile detaliante, am încercat să surprind în niște fotografii o parte din magia pe care o voi regăsi în cărțile primite în această lună de la editura Arthur / Young Art și de la editura Nemira.

Deja am citit cartea Acolo unde nu mai e Trotuar / Where the Sidewalk Ends de Shel Silverstein și am fost încântată de poeziile din interior, atât de cele în engleză, cât și de cele în română, traduse de Florin Bican.

Eu sunt Malala, Darul lui Jonas, Alif Nevăzutul și Elias și Spioana Cărturarilor sunt toate niște lecturi care par interesante și de care abia aștept să mă apuc în următoarea perioadă!!


Același lucru îl pot spune și despre Jumătate de RegeCavalerul celor Șapte Regate și Poveste de Iarnă.

Nu voi uita de prima carte din seria Basmania de Valentin Nicolau, o carte frumos ilustrată și numai bună pentru zilele reci. 🙂

De la Inmedio mi-am luat o revistă nou apărută. Aceasta se numește Crafty și conține o serie de sfaturi care să vă inspire în următoarea perioadă. Conține o serie de tutoriale, rețete și alte lucrușoare menite să vă ajute să creați ceva handmade pentru a nu vă plicitisi în nicio clipă dar și pentru a crea o atmosferă de Sărbători în casele voastre. 🙂 Prețul este de 10 lei și acesta este un număr special (nu știu dacă mai urmează vreunul asemănător dar nu cred).

Pentru că de foarte mult timp visam la această carte am reușit să dau comanda la ea pe Bookdepository și să o și primesc la timp pentru luna decembrie când, încetul cu încetul voi citi din ea. Harry Potter and the Philosoper’s Stone este ilustrată cu măiestrie de Jim Kay și arată absolut superb. Voi încerca să o includ pe viitor și în alte postări ca să v-o prezint mai bine. 🙂Am primit cadou două jurnale-agende mai vechi care abia așteaptă să fie umplute. Unul dintre ele are coperta foarte interesantă, ea imitând foarte bine scoarța unui copac. Am apreciat foarte mult faptul că este lucrată manual și chiar cred că are o însemnătate aparte. Cea de-a doua agendă este și ea destul de veche, are de asemenea o copertă minunată, realizată de parcă ar fi fost cusută manual și cu o tematică chinezească (japoneză în mintea mea). Probabil că această agendă o voi utiliza pentru rețetele din bucătărie întrucât are un aspect mai vechi în interior, cu niște pagini ilustrate pe margini frumos (cu bărci, păsări, etc).

Puteți vedea semnul de carte pe care l-am primit de la Bookdepository atunci când am comandat cartea cu Harry Potter. Mi se pare foarte simpatic și în ton cu lectura!
La teancul de cărți strâns în ultima vreme se adaugă și Moon Tiger de Penelope Lively, o carte scrisă mai demult dar apărută din nou, destul de recent dacă nu mă înșel, la Penguin Essentials. Am câștigat această carte la un concurs organizat de Okian și m-am bucurat foarte mult de acest lucru. Cu toate că nu știu foarte multe despre carte, ilustrația de pe copertă îmi place foarte mult și apreciez faptul că este realizată de o ilustratoare din România: Aitch.


De asemenea în această lună au sosit și benzile desenate cu care v-am obișnuit deja: Deadpool, Thor și Iron Man. Recent am primit și primul număr din The Amazing Spider-Man (Uimitorul Om-Păianjen) care va apărea oficial pe data de 15 decembrie 2015 (se va găsi pe Lex Shop dar și la diverse chioșcuri sau librării). Abia aștept să îl citesc deoarece la o primă vedere arată chiar fain de tot!! 😀

Sper că nu v-am înnebunit prea tare și sper ca în lista de mai sus/jos să găsiți și voi ceva care să vă placă! Dacă ați citit ceva dintre mențiunile mele, aștept părerea voastră sau îmi puteți spune ce ați vrea să citiți, ce recomandări mai aveți. Vă urez de pe acum weekend plăcut. 🙂

Cumpărate

 • Harry Potter and the Philosoper’s Stone (Illustrated by Jim Kay) – J.K. Rowling
 • Revista Crafty (număr special de la Burda Style)
Câștigate

 • Moon Tiger – Penelope Lively

  Sponsori

  Lex Comics

  Nemira

  • Răspântia gândurilor (Basmania #1) – Valentin Nicolau
  • Jumătate de Rege (Marea Sfărâmată #1) – Joe Abercrombie
  • Cavalerul celor Șapte Regate – George R.R. Martin
  • Poveste de Iarnă – Mark Helprin
  Editura Arthur

  • Alif Nevăzutul – G. Willow Wilson
  • Elias și Spioana Cărturarilor – Sabaa Tahir
  • Darul lui Jonas – Lois Lowry
  • Eu sunt Malala – Malala Yousafzai
  • Acolo unde nu mai e Trotuar / Where the Sidewalk Ends – Shel Silverstein

  2017-09-09T10:54:14+00:00

  Leave A Comment

  * Checkbox GDPR is required

  *

  I agree