Duminică faină, tuturor!! Cum vă petreceți această zi? Sper că reușiți să faceți o activitate care să vă relaxeze. 🙂 Eu m-am apucat de citit cartea Castelul de sticlă de Jeannette Walls apărută la YoungArt. Încă nu vă pot spune ceva despre această carte deoarece sunt la începutul ei însă pot cu siguranță să vă anunț că presimt că îmi va plăcea. Sper să nu mă înșel. 😀

Pentru că tot avem parte de niște zile reci și cu ceață nu am uitat de ceaiurile numai bune pentru a mă încălzi și energiza. Am ales să testez un nou ceai verde de la firma Jenier World of Teas. Acesta se numește Green Tea – Kaika Cherry Sencha și este un ceai sencha în stil japonez, cu o tentă de trandafir și o aromă de cireșe.

Ingrediente:
Ceai verde Sencha de calitate superioară, petale de trandafir şi arome naturale.
Țară de origine: China
Timp de infuzare: 3-4 minute

Are o culoare plăcută, de un galben-portocaliu care alături de mirosul ademenitor de trandafir fac din acest ceai deja unul fain de tot. Gustul este și el pe măsură, mai ales dacă îndulciți ceaiul cu niște miere de salcâm (puteți folosi orice doriți: zahăr alb sau brun, miere, sirop de arțat, etc.). Cred că acest ceai ar fi extrem de bun și pe timpul verii întrucât pare răcoritor și cred că ar putea fi consumat atât cald cât și rece, cu niște cuburi de gheață în el. 🙂

Fiind un ceai verde, conține cafeină și are astfel un efect revigorant dar și detoxifiant în același timp. Acest ceai mi se pare destul de simplu dar complex în același timp, notele de trandafir și aroma de cireșe definitivându-l.

Ceaiul a venit ambalat într-o punguliță specială care se sigilează ermetic în partea de sus pentru ca să te poți bucura de prospețimea plantelor uscate cât mai mult timp.

La o cană de ceai se pun 1-2 lingurițe de frunze și plante uscate dar eu am pus cam 2-3 pentru că nu mi se părea îndeajuns de puternic gustul (de fapt era ok și gustul inițial, am fost eu indusă în eroare, nefiind experta ceaiurilor verzi). Se lasă la infuzat cam 3-4 minute (eu l-am lăsat cam 6) și apoi se servește cald alături de o carte (sau un film) pentru a vă relaxa. Deoarece acest ceai conține cofeină nu este recomandat să fie băut seara deoarece poate produce insomnii.

Eu sunt extrem de încântată de ceaiurile de la Jenier World de Teas și probabil că le voi mai testa pe viitor. 🙂

Voi ce mai citiți? Ce recomandări de ceai și lecturi mai aveți? ❤Puteți găsi acest ceai pe site-ul Ceaiuri.ro unde aveți și alte ceaiuri minunate care sunt pentru toate gusturile. Urmăriți și pagina de facebook pentru a vedea eventualele noutăți!