Toamna a pus stăpânire mai pe toată țara și zilele astea am fost toți atacați de ploaie, nori și frig. În curând se va mai încălzi însă, până atunci, eu mă voi bucura de un ceai cald, o carte frumoasă și lumina pâlpâitoare a unei lumânări cu aromă de lavandă.

Ieri am primit de la Libris cartea Aristotel și Dante descoperă Secretele Universului scrisă de B.A. Saenz și am răsfoit-o un pic. Am sesizat că parcă cei de la Editura Trei au schimbat tipul foilor din carte (poate e doar impresia mea), aceasta fiind mult mai ușor de îndoit.

Nu știu cum sunteți voi dar eu, când simt mirosul unei cărți noi, nu mă pot abține să nu citesc primele 2-3 pagini pentru a vedea cam cum este aceasta. Așa s-a întâmplat și acum. Ghiciți ce? Cu toate că am deja 2 cărți începute (pe care le voi termina, fiți fără grijă :D) m-am apucat și de aceasta. Fiind cartea pentru CARTEPIDEMIA lunii octombrie, am zis să o citesc nițel mai din timp ca mai apoi să îmi formez câteva idei pentru următorul liveshow.

Zis și făcut, m-am apucat de lecturat și am descoperit că da, această carte se citește extreeeem de repede. Primele 50 de pagini nici nu știu când au zburat. Am continuat astăzi și voi continua să lecturez din ea până o voi termina zilele acestea. 🙂 Momentan îmi place dar nu sunt impresonată de ceva anume. Propozițiile scurte ale cărții parcă au un impact aparte asupra cititorului….

Ca să fie treaba mai interesantă, astăzi am testat și un nou ceai pe care l-am cumpărat recent din Auchan. Acesta este un ceai de fructe din care mi-am pus cât am dorit într-o punguliță de hârtie, ceaiul fiind unul vrac. Am fost extrem de impresionată de mirosul acestui ceai și abia așteptam să îl testez.

Nu am fost deloc dezamăgită! Este un ceai parfumat, elegant, cu o culoare minunată (de un roșu intens) și are un gust fabulos. Este destul de acrișor (nu știam exact cât ceai să pun la o cană însă, ținând cont de faptul că îmi place ca ceaiul să aibă un gust mai intens, cred că am nimerit cantitatea) și poate fi băut așa sau îndulcit cu zahăr sau miere.

Eu am îndulcit ceaiul cu miere și am descoperit cât de mult i s-a schimbat gustul, fiind chiar mai atractiv. 🙂 Dacă parfumurile ar avea un gust (plăcut) probabil ar fi ceva de genul acesta.


Ingrediente pentru curioși: bucăți de mere, flori de hibiscus, coajă de portocală, coajă de măceșe, piper aromă, bucăți de zmeură 3%, flori de albăstrele, petale de trandafir.

Mi-am cumpărat și un infuzor pe care l-am umplut jumătate cu amestecul de fructe și plante uscate. Am descoperit că fructele odată ce intră în contact cu apa fierbinte din cană se înmoaie și pot chiar să fie mâncate întrucât au un gust plăcut. 😀

Am lăsat amestecul la infuzat vreo 5-7 minute și a fost îndeajuns ca ceaiul să capete un gust intens. Îmi era teamă că acest ceai nu va avea un gust intens dar am făcut o alegere bună și pe viitor voi mai testa ceaiurile vărsate. Am mai cumpărat câteva modele deoarece și mama mea voia să le testeze așa că voi reveni pe viitor cu gânduri și despre acelea.

Prețul este undeva la 7 lei suta de grame (70 lei kg). Cred că este un preț ok pentru un astfel de ceai având în vedere că cele deja ambalate vin mult mai scumpe și au o cantitate mai mică. Având un gust intens nu este nevoie să puneți foarte mult pentru o cană.

Concluzia zilei: sesiune de citit reușită! 🙂 Am fost mulțumită și de infuzor, întrucât am observat că amestecul din interior nu s-a împrăștiat în ceai (vag, ici colo câte un fir de albăstrea s-a rătăcit).

P.S.: Încă mai miroase în cameră de la acest ceai!!


Ce credeți că “scrie” în cana mea? 🙂