Pentru că se apropie Halloween-ul am decis să citesc și eu o carte care ar putea fi potrivită pentru această perioadă. Am ajuns extrem de repede la jumătatea cărții și sunt extrem de încântată!!

Neil Gaiman a creat în Coraline o lume ciudată și înfricoșătoare așa că am zis să am alături un ceai negru care să se potrivească cu atmosfera întunecată a acestei cărți. Coraline a apărut la Editura Arthur și mă bucur că am obținut cartea acum câteva luni, în urma unui schimb de cărți. Are o copertă faină și abia aștept să revin și cu o recenzie! 😀

Ceaiul Duchess Earl Grey Tea de la firma Jenier World of Teas este un ceai negru cu note de portocală, albăstrele, trandafir și lămâie. Acest ceai a venit într-un ambalaj frumos, o punguliță care are în partea de sus un sigiliu care se închide ermetic pentru a păstra prospețimea ceaiului din interior.

Această punguliță conține 4 piramide cu ceai pe care le puteți savura în orice moment doriți să vă bucurați de un ceai negru aromat și doriți câteva clipe de relaxare.

Ingrediente:
Ceai negru, bucățele de portocală, albăstrea și petale de trandafir, frunze de lămâi verzi și arome naturale. Poate conține urme de nuci.

Preparare: la o cană se pune o piramidă peste care se tornă apă fierbinte.
Timp de ifuzare: între 3-7 minute, în funcție de gustul dorit.

Piramidele conțin bucățele de plante uscate care odată ce intră în contact cu apa fierbinte se vor transforma într-un mod minunat, prinzând parcă viață.



Ceaiul are o culoare plăcută, de un gălbui închis, cu vagi tonuri arămii, însă pare mai negru în cana mea deoarece este o cană înaltă.

Mirosul ceaiului este primul care te îmbie creându-ți o stare de relaxare încă dinainte de a-l degusta. Gustul mi s-a părut extrem de plăcut și, pentru un ceai negru, nu mi s-a părut foarte puternic, permițându-mi să îl savurez fără nicio problemă. Dacă doriți ca ceaiul să iasa mai concetrat, lăsați-l la infuzat cam 7 minute (perioada maximă) și folosiți o cană mai mică pentru acest ceai.

Eu am lăsat ceaiul la infuzat cam 6 minute și am fost extrem de mulțumită de rezultat, parfumul de bergamotă din cană și gustul plăcut făcându-mă să mă bucur de acest ceai la maxima lui valoare.

Acest ceai mi-a dat o stare de relaxare (albăstrelele) dar și un impuls de energie întrucât conține cofeină. Notele citrice sunt un plus care te fac vesel și pregătit pentru întreaga zi.

Ceaiul negru este recomandat pentru consum în prima parte a zilei deoarece conține cofeină. Dacă doriți să nu beți cafea, acest ceai este cel mai indicat întrucât conține mai multă cofeină decât ceaiul verde dar mai puțină decât cafeaua. Ca orice ceai, consumat cu prudență și fără exces, este un ceai benefic, ajutând la digestie (eliminarea toxinelor), reduce apariția diverselor tipuri de cancer, a problemelor cardiovasculare.
Nu este recomandat în exces iar persoanele care au deficiență de calciu sau probleme cu absorția fierului ar trebui să evite acest ceai care poate crea stări de amețeală sau oboseală.

Puteți găsi acest ceai pe site-ul Ceaiuri.ro unde aveți și alte ceaiuri minunate care sunt pentru toate gusturile. Urmăriți și pagina de facebook pentru a vedea eventualele noutăți!