Bună dragilor, cum întâmpinați această duminică? Sper că nu vă debusolează toamna prea tare ci, dimpotrivă, sper că vă încântă cu aerul ei proaspăt și culorile vibrante!

Eu am terminat de citit săptămâna aceasta o carte polițistă care m-a ținut cu sufletul la gură și m-a și amuzat pe alocuri: Cianură pentru un surâs de Rodica Ojog-Brașoveanu, apărută la Editura Nemira. Dacă vă plac romanele polițiste și nu ați citit această carte vă sfătuiesc să o citiți cât mai repede pentru că vă va acapara stilul autoarei!

Alături de carte am avut și un ceai care să mă încălzească (a venit frigul, brrr!) și să mă relaxeze. Am ales de această dată un ceai de tei de la firma Fares și am pus în cana mea cea mare două pliculețe de ceai, două lingurițe de zahăr brun și mai apoi apa clocotită.

Am așteptat să se răcească ceaiul un pic și apoi am început să sorb câte o înghițitură pentru a mă încălzi. Îmi place foarte mult ceaiul de tei îndulcit cu un pic de zahăr sau miere pentru că simt că mă relaxează. Nu îmi place să pun lămâie în el, mai ales dacă beau ceaiul înainte de culcare.

Fiind un ceai calmant, este recomandat și înainte de culcare pentru a avea un somn profund și liniștitor. Este un ceai de care am cam abuzat în ultima perioadă înainte de culcare și m-am bucurat să simt cum mă încălzește în timp ce mă uitam la un film sau citeam o carte. <3

Ceaiul de tei are și un efect emolient și este recomandat pentru gripă, răceli, dureri în gât și alte simptome asemănătoare, însă nu trebuie băut fierbinte pentru a nu afecta gâtul și mai mult. Este foarte bun și pentru tuse, dureri abdominale, anxietate, insomnii și trebuie preparat cu grijă în sensul că florile de tei nu se vor fierbe, ci vor fi lăsate la infuzat cam 4 minute, culoarea ideală a ceaiului fiind una galbuie nu roșiatică. Eu sper că ceaiul meu are culoarea care trebuie însă nu am avut probleme de la acest ceai așa că voi trage concluzia că totul e ok. 😀