Gen: Ficțiune, Young Adult, Romantism, Contemporan,
Format: Hardback
Număr de pagini: 346
Apărută în 2015 la Penguin Random House UK
Goodreads

Sinopsis:
Penny has a secret.

Under the alias GirlOnline, she blogs about school dramas, boys, her mad, whirlwind family – and the panic attacks she’s suffered from lately. When things go from bad to worse, her family whisks her away to New York, where she meets the gorgeous, guitar-strumming Noah. Suddenly Penny is falling in love – and capturing every moment of it on her blog.

But Noah has a secret too. One that threatens to ruin Penny’s cover – and her closest friendship – forever.

Rating: 3.5/5

Probabil că mulți dintre voi o știu pe vloggerița Zoe Sugg, ea făcându-se remarcată pe Youtube nu numai prin filmulețele ei despre frumusețe. Cartea la care aceasta a lucrat, Girl Online, a intrat destul de repede în sufletele fanilor lui Zoe, dar și a altor cititori. Am fost destul de entuziasmată și curioasă despre această carte, fapt pentru care nu mai putusem aștepta până când avea să apară în România așa că mi-am comandat-o de pe Okian acum câteva luni când am prins-o la promoție.

Protagonista acestei cărți, Penny, este o tânără destul de sfioasă care se regăsește cel mai bine în hobby-ul ei, fotografia. Aceasta începe să aibă niște atacuri de panică în diverse momente tensionate și ține totul în ea pentru a nu părea o ciudată și pentru a nu-i îngrijora pe cei din jurul ei.

Un lucru foarte drăguț care mi-a plăcut și în care m-am regăsit a fost faptul că Penny deține un blog online unde își scrie gândurile sub pseudonimul Girl Online, nimeni neștiind cine este ea cu adevărat. Mi se pare foarte frumos să ai un loc al tău unde te poți exterioriza, dar poate fi destul de greu să îți păstrezi mereu acel loc intact, ferit de răutățile celor din jur. Cred că cel mai bine este găsirea unui balans între viață și lucrurile care ne mențin pe linia de plutire.

Dacă vă întrebați despre ce este această carte de fapt, vă pot spune că veți avea întâlnire cu personaje care trec prin momente tensionate (fie că țin de problemele adolescentine sau de sănătate), care reușesc, cu ajutorul celor din jur, dar în special cu ajutorul propriei persoane, să se regăsească și să înțeleagă mai bine cine sunt cu adevărat.

Cartea mi s-a părut super drăguță, poate chiar prea drăguță pe alocuri. Un lucru care nu m-a încântat a fost faptul că am prevăzut de multe ori ceea ce avea să se întâmple, așa că nu ar trebui să vă așteptați să fiți surprinși de cine știe ce întorsături de situație.

Pe parcursul acțiunii se poate observa o evoluție a protagonistei, evoluție de care își dă seama și ea, dar faptul că de multe ori trage concluziile mai repede decât ar trebui o face să aibă de suferit.

Prietenul gay al lui Penny, Elliot, mi s-a părut destul de simpatic și amuzant, iar relația strânsă dintre ei este de invidiat pentru mulți dintre noi. Mi s-a părut destul de aiurea momentul când Penny s-a îndoit de Elliot și chiar a dat vina pe el pentru niște lucruri care s-au întâmplat, dar toți suntem oameni și putem greși când nu avem mintea limpede.

Apariția în scenă a lui Noah nu mi s-a părut un lucru wow, dar lucrurile care se petrec între el și Penny, alături de implicarea lui pentru a petrece cât mai mult timp cu aceasta, m-au făcut să mă bucur cu lejeritate de lectură.

Cred că aș putea descrie această carte ca pe una drăguța, lejer de citit, plină de momente magice pe care orice fată și le-ar dori la o anumită vârstă (sau poate pentru tot restul vieții!), momente magice care ne fac să uităm de greutățile prin care trecem și care ne ajută să ne cunoaștem mai bine și să ne depășim fricile.

Dacă aveți poftă de o lectură simpatică și nu vă deranjează pasajele romantice/too cute, vă recomand această carte cu mare drag! Veți avea momente când vă veți și amuza destul de mult întrucât Penny este cam stângace de fel și reușește de multe ori să facă o grămadă de boroboațe care ar duce aproape pe oricine la o criză adolescentină!!!

P.S.: Cartea va apărea în luna iulie și la Editura Epica!!! Waaaa!! 😀

P.S.2: Există numeroase discuții pe tema că această carte nu a fost scrisă de Zoe ci de un autor fantomă. Sincer, nu am stat cu gândul la acest amănunt, bucurându-mă pe cât de mult posibil de lectură.

Citate:

“«Let’s see.» He leans in to look at the camera display and our heads are so close they’re almost touching. He smells of aftershave and peppermint. My heart starts pounding. «That looks really great.» He looks at me and smiles. Up this close, his eyes are impossibly blue. I realize that if he wanted to kiss me right now he would barely have to move.” (p.56)

“Sometimes you have to face your fears to realize that they aren’t actually real.” (p.92)

“I look at the Christmas trees and the twinkling lights and the snowflakes shimmering in the air like powdered silver, and I don’t feel like I’m in a movie any more; I feel like I’m in a fairy tale. As we all follow the doorman into the hotel, I cross my fingers and hope it has a really happy ending.” (p.104)

“I hear him flick a switch and suddenly we’re standing in a beautiful underwater world. At least it feels as if we are. The whole corridor has been painted to look like a seascape. The black walls glimmer with luminous pictures of fish and shells and emerald-green strands of seaweed.” (p.147)