Gen: Carte pentru copii, Aventură
Format: Copertă cartonată
Număr de pagini: 98
Format: 21 x 28 cm
Apărută în 2007 la editura Egmont
Goodreads

Sinopsis:
Alatura-te lui Winnie si prietenilor sai intr-o minunata calatorie pe Aleea Amintirilor.
Gasca de prieteni colinda Padurea celor 100 de Stejari si retraiesc clipele speciale si aventurile de neuitat petrecute impreuna.
Acestea i-au facut sa inteleaga ca, pana la urma, cel mai important lucru dintre toate este prietenia.

Rating: 5/5

Cum a început vremea să se încălzească și soarele să strălucească aproape zilnic, mi-a revenit parcă și pofta de aventură. Când spun aventură și cărți mă gândesc de multe ori la Pădurea celor 100 de Stejari, unde locuiește Ursulețul Winnie alături de prietenii săi Christopher Robin, Grohi, Aiurel, Tigrilă, Buha, Iepurilă, Ruf și elefănțeii.

Eu am primit această minunată carte în ediția aniversară de 80 de ani de la prietenele mele pe vremea când eram la liceu. În cadrul paginilor pline de minunății, regăsim în jur de 19 povestioare pline de giumbușlucuri. Povestioarele nu îi aparțin autoarei care a creat personajele (A.A. Milne), ele fiind scrise de diferite persoane (dar acest lucru nu rupe deloc din vraja lecturii).

Fiecare povestioară este însoțită de cele mai multe ori de imagini minunate unde regăsim animăluțele în diverse ipostaze hazlii. De asemenea, pentru că lui Winnie îi place foarte mult să cânte, și de această dată întâlnim ici-colo câte o poezioară sau cântecel hazliu.

Cărticica este potrivită pentru copii dar și pentru orice iubitor al Ursulețului Winnie! Mie mi se pare extrem de relaxant să citesc povestioare de acest tip și îmi sunt tare dragi personajele din Cartea cu Amintiri. Dacă vreți să mai descoperiți și o altă carte în care Ursulețul Winnie și gașca lui trec printr-o serie de aventuri, fugiți să vedeți postarea despre Ursulețul Winnie Puh. Casuța din Strada Puh – A. A. Milne.

Vă doresc un început de săptămână minunat și lectură plăcută alături de personajele voastre preferate! [:

Citate:

“Într-una din dimineți, Winnie, Grohi și Tigrilă merseră să viziteze grădina și descoperiră că gardul din jurul pepenelui dispăruse.
– Vai! Cine o fi făcut asta
– Priviți acolo! spuse Tigrilă. Pepenele uriaș s-a desprins de vrej și s-a răstogolit până aici!
Și, în clipa aceea, cei trei prieteni observară că fructul gigant se oprise la ușa căsuței lui Iepurilă, blocându-i acestuia orice încercare de a ieși. Înăuntru era urecheatul care striga de zor și lovea cu pumnii în ușă.
– Ajutooor! Dați-mi drumul! striga el, fără să bănuiască ce se întâmplase de fapt.” (p.34)

“Când termină, toți prietenii lui Grohi izbucniră în urale și aplauze. Buha se năpusti pe scenă victorioasă.
– Ți-am spus eu, fiule! Sunt un regizor iscusit! Pentru că știi, în spatele oricărui mare actor stă un mare regizor!
– Ce nu știi tu, Buhă, e că uneori, în spatele unui mare actor stă un ursuleț Winnie! își spuse Grohi în gând. Apoi, zâmbi înțelegător și mai făcu o plecăciune în fața publicului care-l adora.” (p.64-65)