Gen: Thriller, Mister, Ficțiune, Aventură
Format: Paperback
Număr de pagini: 512
Traducător: Adriana Bădescu
Apărută pe 30 august 2013 la editura Rao

Sinopsis:
“Opera unui geniu. Dan Brown e unul dintre cei mai buni, cei mai inteligenţi scriitori.” – Nelson DeMille
Aflat la Paris pentru o conferinţă, profesorul american de simbolistică şi istoria artei Robert Langdon primeşte un telefon în toiul nopţii. Bătrânul custode al Luvrului a fost asasinat în muzeu, în circumstanţe stranii, lăsând un mesaj la fel de enigmatic ca zâmbetul Giocondei. Împreună cu Sophie, specialistă în decriptare, Langdon începe o cursă frenetică pentru descifrarea numeroaselor indicii ascunse în picturile lui Leonardo… şi nu numai. Paşii îi poartă de la Paris la Londra şi apoi în Scoţia, pentru a dezvălui un mister păzit cu străşnicie de secole, capabil să zguduie din temelii dogmele creştinătăţii. Roman ecranizat în 2006 de Columbia Pictures.

Rating: 3.5-4/5

Am auzit de “Codul lui Da Vinci” de atât de multă vreme încât era practic imposibil să nu am măcar un gram de curiozitate față de această carte.

Începutul aventurii, care îl are în centru pe profesorul de istoria artei Robert Langdon, a fost cu siguranță intrigant. Toate indiciile pe care Langdon le descoperă pentru rezolvarea misterului crimei petrecute în muzeul Luvru m-au făcut curioasă în timp ce lecturam însă, pe alocuri, trebuie să recunosc că am fost și plictisită.

Cartea se citește destul de repede întrucât de fiecare dată când termini un capitol ești ispitit să vezi ce se întâmplă mai departe (da, mă contrazic având în vedere că am fost și plictisită din când în când). “Codul lui Da Vinci” este o carte destul de controversată întrucât conține și aspecte ce țin de religie însă ceea ce mulți nu înțeleg este faptul că autorul a scris o carte de ficțiune care e menită să îl poarte pe cititor în misterul rezolvării unei crime (și nu numai).

Dezamăgirea mea când vine vorba de această carte este prezentă cu siguranță pentru că, având în vedere cât de ridicată în slăvi este, mă așteptam la ceva care să mă dea cu adevărat pe spate, să nu mă pot dezlipi de pagini până când nu le parcurgeam pe toate.

Personajele nu m-au marcat în vreun mod însă mi s-a părut destul de drăguță combinația dintre Langdon și Sophie, cei doi care participă la deslușirea indiciilor ascunse.

Pentru curioșii din fire și pasionații de thrillere această carte vine la fix într-o zi ploioasă când vor să se bucure de o lectură care combină misterul, aventura, istoria și religia într-un mod destul de plăcut.

Citate:

“Langdon își dădu seama că aici avea dreptate. Ceva mai devreme, Sophie rescrisese numerele respective astfel încât să formeze șirul lui Fibonacci. O simplă coincidență? Greu de crezut!” (p.216)

“Silas făcu repede un pas înainte pentru a apuca piatra și, în aceeași clipă, bătrânul își pierdu echilibrul. Cârja alunecă sub el și trupul i se înclină spre dreapta. «Nu!» Călugărul se repezi să prindă cilindrul și, în mișcare, arma își pierdu ținta. Dar cheia de boltă începuse să se depărteze de el. Infirmul se înclină spre dreapta, iar brațul lui stâng zvâcni spre spate și cilindrul îi căzu din mână, pe canapea. În aceeași clipă, cârja care alunecase păru să accelereze uimitor și schiță un arc de cerc prin aer, spre piciorul lui Silas.” (p.314)

“Se aflau într-o uriașă înfundătură.
Scârțâitul unei uși masive în spate îi luă prin surprindere și amândoi se întoarseră în același timp, chiar în clipa în care ușa se închidea cu o bufnitură seacă.
Bărbatul care se afla în prag îi privea calm, ațintind asupra lor un pistol. Era rotofei și sub brațe avea o pereche de cârje de aluminiu” (p.448)

Puteţi găsi această carte la librăria online Libris ! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi carti online, Libris fiind o librarie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la carti in engleza. Puteţi găsi la această librarie aproape orice carte vă doriţi.