Recenzie: Landline de Rainbow Rowell

Gen: Fiction, Contemporany, Romance, Adult, Chick Lit, Fantasy
Număr de pagini: 310
Copertă: hardback
Publicat pe data de 3 Iulie 2014 la editura Orion
Goodreads

Sinopsis:
Georgie McCool knows her marriage is in trouble. That it’s been in trouble for a long time. She still loves her husband, Neal, and Neal still loves her, deeply — but that almost seems beside the point now.

Maybe that was always beside the point.

Two days before they’re supposed to visit Neal’s family in Omaha for Christmas, Georgie tells Neal that she can’t go. She’s a TV writer, and something’s come up on her show; she has to stay in Los Angeles. She knows that Neal will be upset with her — Neal is always a little upset with Georgie — but she doesn’t expect to him to pack up the kids and go home without her.

When her husband and the kids leave for the airport, Georgie wonders if she’s finally done it. If she’s ruined everything.

That night, Georgie discovers a way to communicate with Neal in the past. It’s not time travel, not exactly, but she feels like she’s been given an opportunity to fix her marriage before it starts . . .

Is that what she’s supposed to do?

Or would Georgie and Neal be better off if their marriage never happened?

Rating: 3,5 – 4/5

După ce în luna octombrie am citit Fangirl de Rainbow Rowell am simţit că trebuia să îmi cumpăr şi mai multe cărţi de-ale autoarei! Nu a trecut mult timp de atunci până când am pus mâna pe Attachments (pe care nu am apucat să o citesc) şi mai apoi pe Landline care a avut transport gratuit şi un preţ foarte bun pe Okian!

Mi s-a părut interesant că această carte este împărţită pe capitole dar şi pe zile, lăsându-mă să înţeleg mai bine în ce zi şi în ce an se desfăşoară acţiunea întrucât avem parte şi de o legătură cu trecutul protagonistei şi chiar de o… comunicare a acesteia cu trecutul.

Georgie lucrează ca scriitoare pentru show-uri de televiziune şi este extrem de absorbită de munca ei şi mai ales de un proiect la care visează de multă vreme! Ea este căsătorită şi are două fetiţe însă nu realizează că petrece din ce în ce mai puţin timp cu familia ei decât în momentul când, în preajma sărbătorilor de iarnă, ea şi Seth, colegul ei de muncă, primesc şansa de a lucra la ceea ce ei au visat împreună de mulţi ani. Totul pare perfect cu excepţia ultimei părţi întrucât Georgie trebuie să facă o alegere care îi poate decide mariajul care se degradează pe zi ce trecere.

Am regăsit şi în Landline stilul drăguţ al autoarei Rowell însă nu am fost la fel de apropiată de personaje aşa cum am fost când am citit Fangirl. Georgie m-a enervat de nenumărate ori (dar cel mai mult cred că m-a enervat Seth)! Nu mi-au plăcut multe dintre alegerile făcute de ea şi nu am putut să înţeleg care este de fapt relaţia ei cu Seth. Este foarte greu să alegi între un prieten şi familia ta dar pot spune că cel mai bine este să nu ajungi în situaţia aceea! Alegerile din trecutul lui Georgie, neglijenţa de care a dat dovadă de-a lungul timpului parcă au transformat-o pe aceasta într-o femeie obsedată numai de muncă, ignorând multe aspecte care se petrec în familia ei şi lăsându-şi soţul să se ocupe cel mai mult de copii.

Cu toate că Georgie îşi iubeşte familia ea nu dovedeşte prea mult acest lucru. Mi-a plăcut prezenţa elementului paranormal, magic (telefonul galben) care a ridicat cu mult rating-ul acestei lecturi. 🙂 Mi s-a părut o idee interesantă pe care autoarea a folosit-o destul de bine dar cred că putea să ofere şi mai mult cititorului. A fost bine gândit faptul că protagonista îşi putea afecta propriul trecut, prezent dar şi viitor prin intermediul unui telefon magic (nu vă spun în ce fel!).

Finalul cărţii a fost drăguţ dar nu m-a impresionat în mod special însă mi-a deschis ochii în ceea ce priveşte alegerile pe care le putem face în viaţă, alegeri ce ne-ar putea face fericiţi alături de cei dragi. 🙂

Vă recomand cartea însă cred că Fangirl a fost mult mai frumoasă, plină de evenimente, romantism şi haz în cazul în care căutaţi acest lucru la o carte.

Citate:

” ” To know what? ” she pushed.
” Whether it’s enough. How does anyone ever know whether love is enough? It’s an idiotic question. Like, if you fall in love, if you’re that lucky, who are you to even ask whether it’s enough to make you happy? “
But it happens all the time, ” she said. ” Love isn’t always enough. “
“When?” Neal demanded. “When is that true?” ” (p.167)

” ” We should talk on the phone more at home. “
He laughed. “Really.”
” Yeah. Just call each other from the next room. “
” We could get cell phones, ” he said.
” Brilliant idea, ” she agreed. ” But you have to promise to answer yours. ” ” (p.177)

” ” I think I can live without you, ” he said, likr it was something he’d spent twenty-seven hours thinking about, ” but it won’t be any kind of life. ” “

2017-09-08T20:09:16+00:00

One Comment

  1. Adela Cacovean November 20, 2014 at 7:06 pm - Reply

    Vad ca e cel mai putin apreciata carte a ei de toata lumea.

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree