Cum Halloween-ul se apropie cu paşi repezi, am zis să vă recomand câteva cărţi care din punctul meu de vedere ar fi potrivite pentru această perioadă. 😀 Nu sunt o adeptă a cărţilor macabre sau foarte scary aşa că nu veţi vedea prea multe recomandări de acest gen însă am încercat să aleg cărţile care au nişte personaje şi o atmosferă potrivită pentru Halloween.

Dacă doriţi să citiţi ceva creepy, scary şi mai macabru pe alocuri puteţi încerca The Necromancer’s Apprentice de R.M. Prioleau, o carte care nu este printre favoritele mele dar care s-ar potrivi de minune de Halloween! Este şi destul de scurtă aşa că o puteţi citi chiar în noaptea de Halloween cu lejeritate.

O carte care mie mi-a plăcut foarte mult este The Peculiars de Maureen Doyle McQuerry, o carte steampunk care o are în centru pe Lena Matacascar, o tânără ciudată care are… degete foarte lungi! Aventura tinerei Lena este una foarte frumoasă şi alături de personaje interesante m-am putut bucura de această carte care are şi o atmosferă oarecum… ploioasă şi apăsătoare. Personajul meu preferat a fost un motan amuzant pe nume Mr. Mumbles!!

Hex Hall de Rachel Hawkins a fost o carte scurtă şi drăguţă, despre o vrăjitoare a cărei instituţii-şcoală pe care o frecventează ascunde anumite secrete întunecate. Sau mai bine zis, personajele care o frecventează sunt pline de secrete, fapt pentru care chiar nu ştii în cine să te încrezi!

Tunele 1 de Roderick Gordon şi Brian Williams este cu siguranţă o carte minuntată pe care o puteţi încerca în orice perioadă a anului! Mie mi-a plăcut foarte mult şi abia aştept să citesc şi cel de-al doilea volum. Aventura sub pământ şi prin tunele a protagonistului Will este una genială, lumea creată de autori mi se pare foarte tare, subiectul cărţii fiind unul nou pentru mine, lucru ce m-a fascinat. Dacă doriţi să aflaţi ce lume stranie se află sub noi, trebuie să citiţi această carte!! 😀

Elixirul Vieţii de Kenneth Oppel mi s-a părut o carte drăguţă pe vremea când am citit-o, povestea urmărindu-i pe doi fraţi gemeni care sunt supuşi unei încercări periculoase. În momentul când unul dintre ei care grav bolnav, celălalt trebuie să se decidă dacă va apela la alchimie pentru a produce elixirul vieţii care ar putea să îl salveze pe cel dintâi menţionat.

Cartea Neagră a Secretelor de F.E.Higgins am citit-o acum multă vreme şi nu îmi amintesc exact detaliile despre ea. Un băiat care este bătut de tatăl său fuge de acasă şi se întâlneşte cu un cămătar care îi va vinde acestuia secrete. Atmosfera cărţii mi se pare potrivită şi de această dată pentru Halloween!

Nu am menţionat în filmuleţ pentru că am uitat, dar vă recomand şi cartea Oceanul de la capătul aleii de Neil Gaiman. Nu m-a impresionat per total dar multor cititori le-a plăcut. Este o carte care abordează fantasticul într-un mod mai ciudat şi cred că s-ar potrivi pentru ziua de Halloween.

Şi pentru că sunt ciudată, am zis să vă recomand şi două cărţi pe care nu le-am citit şi pe care simt că ar merge citite în această perioadă a anului: Carcera de Catherine Fisher şi Când eşti vrăjitoare de Carolyn MacCullough.

Sper că v-a plăcut recomandarea mea de cărţi şi aştept părerile voastre despre acestea sau recomandări de cărţi pentru Halloween, fie ele înfricoşătoare (de preferat să nu fie macabre) sau nu! 😀