Un strigat de ajutor: sustinem lectura! Sustine-o si tu alaturi de noi!


”Dinozaurii nu citeau și uite ce li s-a întâmplat!”- Sayuki

De multe ori vă puteţi întreba de ce mulţi spun că o carte are suflet. Ei bine, vă pot spune că nu doar fiinţele vii au suflete, ci până şi cărţile, fiecare pagină a lor inspirând şi expirând într-un mod aparte: inspirând-ul pe cititor în lumi necunoscute şi expirându-i cunoştinţe care să îl facă pe viitor să îşi dorească din ce în ce mai mult să afle lucruri noi.

De această dată doresc să vă prezint un proiect ambiţios care a luat naştere în blogosferă. Acesta se numeşte Pagini cu suflet pentru fiecare şi a fost iniţiat de Lissa şi Sayuki. Prin această campanie se doreşte promovarea lecturii, în primul rând în cadrul celor tineri (şcoli, licee…) întrucât ei sunt bazele viitorului ţării noastre.

“Rădăcina” acestui proiect stă mesajul lui Tudor Chirilă, mesaj ce se adresează adolescenţilor (mai multe detalii aici).

Dorim să trezim interesul lecturii în cadrul celor tineri şi să îi facem să înţeleagă că prin cunoaştere vor avea multe avantaje, vor avea multe “bătălii” câştigate şi împreună vor reuşi să facă din ţara noastră (din oamenii ţării noastre) ceva ce pare să fi dispărut demult. Pe vremuri tehnologia nu era atât de avansată şi oamenii se refugiau în cărţi, dornici de cunoaştere. Oamenii erau mai buni, mai politicoşi şi mai culţi. Poate că multe familii nu aveau bogăţiile care există astăzi dar ele aveau alte bogăţii de care acum s-a uitat.

Paşii Proiectului
– răspândirea în cât mai multe oraşe
– bloggeri doritori să posteze despre acest proiect pentru a-l face cunoscut dar şi pentru…
– …a putea obţine sponsorizări de la edituri
– cărţile obţinute vor ajunge în şcoli, licee (şi la final la bibliotecile lor)
– va începe o leapşă a lecturii, leapşă care presupune ca o persoană care primeşte o carte să găsească mai apoi o altă persoană ce va trebui să o lectureze şi ea (“Convingi un prieten, primeşti o carte!”)
– pentru a face cunoscut acest proiect se vor folosi semnele de carte puse la dispoziţie şi afişul (acestea probabil că se vor mai schimba un pic între timp)

Proiectul este de preferat să se extindă în cât mai multe oraşe, aşa că dacă aveţi un blog şi doriţi să ajutaţi (prin publicarea unui articol, prin oferirea de idei, sponsorizări sau în alt mod), puteţi să îi daţi Lissei un e-mail pe adresa: [email protected]
sau pe pagina de Facebook de mai jos. De asemenea, există şi un grup de Facebook unde cei implicaţi pot discuta şi vor fi ţinuţi la zi cu tot ce se întâmplă. Dacă doriţi să faceţi parte din acesta doar trebuie să spuneţi (în cazul în care vă implicaţi în proiect).

Pagina de Facebook

Blog-urile care s-au decis să participe până în momentul de faţă:
LissaSayuki’s blog (de la ele a pornit totul)
Anddeea
In love with books
Riot! books
Cioburi de vise
Yuki Black’s Library
Fantasy Books
Simona’s Secrets from Books
A Mystic World
Fangirl zone
Meduza Blândă

Semnele de carte ale campaniei

2017-09-09T11:44:49+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree