Reguli:

  • Încorporați imaginea în postarea voastră!
  • Reveniți pe blog și, într-un comentariu la această postare, lăsați-mi link-ul cu postarea completă. AICI!
  • Dați tag-ul mai departe!
  • Nu răspundeți pompos/protocolar/încurcat :))

A fost o leapşă destul de lungă şi îi mulţumesc Ralucăi (Ralu’s Book Basket) pentru că m-a invitat să o fac şi eu. 😀

1. Cartea/poveștile preferate din copilărie?
Mi-a plăcut mult seria Harry Potter şi seria Fetiţa celei de-a şasea luni dar dacă e să mă gândesc la cărticelele pe care le-am citit cu mai multă vreme înainte pot spune că am fost plăcut surprinsă de Micul Prinţ. 😀 Alte cărţi nu prea îmi vin în minte din păcate.

2. Ce citești acum?
Ca de cele mai multe ori, am mai multe cărţi începute (nu aşa multe de data aceasta :D): Hoţul de umbre de Marc Levy şi Fangirl de Rainbow Rowell.

3. Ce carte vrei să cumperi, dar aștepți o reducere masivă?
Aceasta este o întrebare capcană cu siguranţă! :)) Ar fi foarte multe cărţi pe care le-aş putea menţiona însă cred că o reducere masivă chiar mi-aş dori la întreaga serie Harry Potter în engleză (ediţia aniversară de 15 ani). Este destul de scumpă dar mi-ar plăcea să am întreg boxset-ul şi să pot citi seria şi în engleză. De asemenea, caut şi cartea Divergent de Veronica Roth la o reducere extra mega (doresc copeta veche nu ediţia nouă).

4. Obiceiuri rele în ceea ce privește cărțile?
Cred că aici pot spune că uneori chiar nu mă pot abţine de la cumpăratul cărţilor (mai ales când găsesc vreo super ofertă) chiar dacă am cărţi necitite în bibliotecă… însă de la o vreme am reuşit să mă mai abţin. 😀 De asemenea, mai păţesc să încep unele cărţi şi să mă plictisesc de ele pentru simplul motiv că stau cu gândul la o altă carte care îmi face cu ochiul mai mult.

5. Ce carte aștepți să citești cu nerăbdare?
Poison de Bridget Zinn (pe care o am, din fericire!), Amy and Roger’s Epic Detour de Morgan Matson şi cu siguranţă a treia carte din seria Legăminte – Reached de Ally Condie.

6. Ai un e-reader?
Am un Kindle… Fire. Mi-aş dori un e-reader întrucât pe tabletă nu am mai citit de o groază de timp şi mereu evit să fac acest lucru. Prefer cărţile adevărate, îmi stârnesc mai mult interesul, fiecare carte atrăgându-mă cu o copertă diferită, cu un alt miros specific… Dacă nu ar fi problema lipsei de spaţiu când vine de cărţi, nu aş zice că un e-reader ar fi de folos în casă. 🙂 Dar nu ştiu dacă în acea situaţie aş reuşi să renunţ la a citi mai multe cărţi în varianta reală decât pe e-reader…

7. Preferi să citeși o singură carte sau mai multe în același timp?
Cam mereu apelez la tactica mea specială de a mă apuca de mai multe cărţi odată. 😀 Cel mai probabil firea mea curioasă şi dorinţa de diversitate duce la acest lucru. Se întâmplă uneori să am în acelaşi timp câteva cărţi pe care vreau să le citesc aşa că mă apuc de toate. De asemenea, îmi place să citesc în paralel cărţi în română şi în engleză. 😀 Mi se pare mult mai relaxant aşa şi chiar mă ajută să evit o oarecare plictiseală care ar putea apărea.

8. Ți s-au modificat obiceiurile în ceea ce privește cititul de când ai un blog?
Cu siguranţă pot spune că da. 🙂 Pot spune că citesc mai multe decât înainte. Prin intermediul blog-ului am reuşit să aflu că există o grămadă de cărţi pe care aş dori să le citesc şi am descoperit şi site-uri de unde le pot achiziţiona la preţuri bune.

9. Ultima carte pe care ai citit-o și ți-a plăcut mult.
Pânză de păianjen de Cella Serghi.

10. Cartea preferată pe care ai citit-o anul acesta.
Regatul Umbrelor de Leigh Bardugo. Mă bucur foarte mult că m-am decis să citesc această serie şi că am putut să o găsesc chiar la Editura Trei, în România! <3

11. Unde îți place să stai atunci când citești?
De cele mai multe ori în pat. Îmi place să mai citesc şi în maşină şi afară, înconjurată de verdeaţă, dar nu am mai reuşit să fac acest lucru de ceva vreme… 🙁

12. Cel mai incomfortabil loc unde ai citit?
Ughh… chiar nu ştiu ce să zic. Probabil jos, pe covor pot zice că a fost incomfortabil. De multe ori m-a durut şezutul după ce m-am ridicat de acolo. :))

13. Poți să citești în autobuz?
Da, pot citi, dar nu am mai făcut-o de multă vreme. Când mergeam la liceu obişnuiam să mai citesc în autobuz. Acum nu prea am mai folosit aşa des mijloacele de transport în comun…

14. Unde, în natură, ți-ar plăcea să citești/citești?
Într-un loc însorit dar să stau în semiumbră ca să pot vedea ce citesc… cel mai probabil mi-ar plăcea să citesc într-o pădurice lângă susurul unui râu. ^-^

15. Ce reguli ai atunci când împrumuți cărți?
Nu prea am mai împrumutat cărţi… iar când o fac, mă asigur că dau cărţile numai unor persoane apropiate mie sau de încredere. 🙂 Am păţit să primesc câteva cărţi în condiţii nu foarte bune.

16. Ai împrumutat cărți vreodată?
Da. Am împrumutat cărţi de la bibliotecă, de la colegii de liceu şi prieteni şi ultima dată de la o cunoştinţă.

17. Scrii ceva pe marginea filelor din cărți?
Mi-e milă să scriu pe cărţi însă pe primele pagini pe undeva, găsesc un loc unde pun ştampila cu o carte + numele meu (deja sunt narcisistă :)) ) şi scriu cu creionul data şi dacă este nevoie, oraşul. Am fost foarte strictă din acest punct de vedere cu cărţile mele însă de la o vreme mă gândesc că poate ar fi interesant ca printre paginile cărţilor să se mai găsească şi alte… amintiri şi secrete. 🙂 Nu ştiu dacă voi îndrăzni să scriu ceva în vreun colţişor al paginilor. Mă gândesc că dacă nu o fac acum, poate nu o voi mai face-o niciodată. Îmi place când inspectez cărţi mai vechi pe care sunt scrise ici colo cuvinte sau propoziţii pierdute de vreme.

18. Chiar dacă este o carte veche?
La o carte veche poate că nu aş scrie ceva dar nu se ştie niciodată. Depinde şi cât de veche este… dacă are o valoare istorică atunci nu îndrăznesc… :))

19. În ce limbă preferi să citești?
Cred că în română pentru că îmi este limba cea mai dragă. Mi-ar plăcea să pot citi şi în japoneză. <3

20. Ce te face să iubești o carte?
Momentele când inima îmi tresaltă şi când mă regăsesc în unele personaje sau clipe ale acţiunii.

21. Ce te inspiră să recomanzi o carte?
Sentimentele pe care mi le-a transmis, cel mai probabil… 🙂 Sau noutatea pe care o aduce cartea cu pricina.

22. Genul favorit?
Îmi plac cărţile care conţin o serie de elemente. Combinaţia de romance-contemporany-young adult-fantasy-adventure-distopya ar fi ideală pentru mine. 😀

23. Genul pe care îl citești foarte rar este?
Nu prea am apucat să citesc multe clasice… şi nici cărţi horror nu am mai avut prin preajmă de mulţi ani. Cred că pot include şi cărţile chick-lit în aceeaşi oală.

24. Ce ai alege între a lectura cărți propuse profesorul de istorie, de fizică, de geografie sau de biologie?
Cred că mi-ar plăcea să citesc cărţile profului de geografie, dacă acestea m-ar ajuta să descopăr mai multe informaţii despre locuri minunate. 😀

25. Ai citit vreodată o carte stand-alone?
Da, chiar mai multe şi le prefer pe acestea pentru că ori mă dezamăgesc, ori îmi plac. Duologiile sau trilogiile te pot dezamăgii pe parcurs. Dacă găsesc trilogii care îmi plac cap-coadă atunci sunt cea mai fericită!

26. Coperta preferată a unei cărți momentan.
Pentru că acum citesc Fangirl… chiar pot spune că îmi place mult această copertă. 😀 Mă uit la ea destul de des.

27. Cartea/seria preferantă momentan?
Multă vreme de acum în colo o să tot spun că îmi place cartea Legăminte de Ally Condie. <3 Şi al doilea volum a fost frumos. Sper ca al treilea să nu mă dezamăgească!

28. Gustarea preferată atunci când citești este?
Depinde de starea sufletească. Poate fi orice: un fresh de portocale şi rodie, biscuiţi, un ceai cald, o ciocolată caldă (dacă e sezonul rece), o limonadă, ciocolată…

29. Numește un caz în care spoilerele ți-au ruinat cititul?
Nu cred că am păţit până acum. De obicei citesc doar sinopsis-ul unei cărţi iar recenziile cu spoilere le citesc pe sărite. Toate aceste lucruşoare le fac cu multă vreme înainte să pun mâna pe o carte, aşa că până în momentul în care citesc o carte cu siguranţă că nu îmi mai aduc aminte vreun detaliu citit pe te miri unde.

30. Cât de des ești de acord cu anumite critici aduse unei cărți?
Uneori văd un adevăr în acele critici dar până acum nu prea am apucat să fiu pusă în situaţia de a citi critici.

31. Cum te simți atunci când scrii recenzii negative?
Am scris câteva recenzii negative pentru că nu m-am putut abţine să nu o fac. Ştiu că fiecare are părerea lui dar mi se pare uneori cam nedrept că anumite serii sau cărţi sunt ridicate în slăvi pe nedrept. De obicei prefer să aduc pe blog recenziile unor cărţi care m-au impresionat într-un mod anume. Mi se pare şi o pierdere de timp să stau să critic mai multe cărţi decât ar fi necesar.

32. Dacă ai putea să citești într-o limbă de mult pierdută care ar fi aceea?
Egipteana antică ar fi interesantă dar şi engleza veche. 😀 Sunt multe limbi actuale dar şi dispărute pe care mi-ar plăcea să le cunosc.

33. Cartea ce te-a făcut să treci prin cele mai multe emoții.
Îmi e destul de greu să răspund la această întrebare. Probabil aş spune că seria “Harry Potter” sau poate o carte de tipul “Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere” sau “Anna şi sărutul franţuzesc”.

34. Cartea din cauza căreia ești nervoasă și te temi să o începi.
Hmmm… dacă ar fi să menţionez una aş putea spune Under the Never Sky de Veronica Rossi. Am cartea de ceva vreme şi am tot amânat-o. Sper să îmi placă această serie.

35. Poetul favorit.
Aş putea spune George Bacovia. 😀 Nu am citit foarte multe poezii dar de obicei mă regăsesc în poezie nu în poet. 🙂

36. Câte cărți îți fac cu ochiul momentan?
Dintre cele pe care le am deja şi nu le citesc încă… cam 12.

37. Cât de des returnezi cărțile bibliotecii fără să le citești?
Nu am mai fost la bibliotecă de foarte multă vreme. De obicei citeam cam tot ce împrumutam.

38. Personajul preferat dintr-o carte.
Ky din Legăminte de Ally Condie. :”>

39. Răufăcătorul preferat dintr-o carte.
Nu îmi vine cineva anume în minte. Mi-a plăcut într-o oarecare măsură de Întunecat (Regatul Umbrelor de Leigh Bardugo).

40. Ce cărți ai vrea să citești în vacanță?
Pentru vacanţa de… iarnă?!?! aş dori cu siguranţă să citesc o carte cu Nancy Drew (pentru că mă relaxează), un mister cu Poirot şi cartea Secret Garden (în caz că nu o termin până atunci).

41. Cât de mult ai rezistat fără să citești?
De fel nu citesc decât dacă sunt foarte obosită/plictisită/ocupată dar până şi atunci nu rezist fără să citesc 2-3 pagini. Cel mai probabil nu am citit 1-3 săptămâni când am avut mult de lucru pentru la şcoală (mă refer la ultimii ani desigur).

42. Numește o carte pe care nu ai putut să o termini!
20.000 leghe sub mări de Jules Verne! De două ori am încercat să o citesc şi nu am reuşit (nu pentru că nu mi-a plăcut), Hades de Alexandra Adornetto care începuse să mă plictisească, Fallen de Lauren Kate. 🙂

43. De ce anume ești distras cu ușurință atunci când citești?
Depinde de cât de concentrată sunt. De obicei pot citi în orice moment dacă mă concentrez bine. 😀

44. Ecranizarea favorită a unei cărți.
Seria Harry Potter, Punte spre Terabithia, Cronicile din Narnia, Floare-de-Zăpadă şi evantaiul secret…:)

45. Cea mai dezamăgitoarea ecranizare a unei cărți.
Seria Twilight probabil. Cărţile îmi plăcusera dar din cauza filmelor parcă mi s-a tăiat tot elanul între timp.

46. Cei mai mulți bani pe care i-ai cheltuit deodată într-o librărie.
Cu siguranţă am trecut de suta de lei.. :)) nu cumpăr des din librării dar când o fac îmi iau o carte, un jurnal ceva şi poate mai cumpăr şi nişte cadouri.

47. Cât de des sari peste paragrafe doar ca să citești mai repede?
Nu prea des. Am păţit să fac acest lucru la câteva cărţi care m-au enervat la culme şi pe care ori nu le-am dus la bun sfârşit ori au primit un rating mic de la mine. :))

48. Care este motivul pentru care ai renunța la o carte, deși ești la jumătate?
Poate starea sufletească. Dacă nu mă prinde o carte în momentul în care ar trebui s-ar putea să trebuiască să o amân.

49. Îți place să păstrezi cărțile în ordine?
De obicei am fiecare serie la un loc dar mereu reorganizez biblioteca aşa că nu se ştie pe viitor cum va arăta. 😀 Recent am încercat să îmi organizez cărţile după culoare.

50. Preferi să păstrezi cărțile sau să le dai altcuiva după ce le citești?
Îmi place foarte mult să păstrez cărţile. Ofer numai cărţile care nu mi-au plăcut în mod special pentru a face loc altor cărticele în bibliotecă. ^-^

51. Sunt cărți pe care le-ai evitat până acum?
Cu siguranţă am făcut-o şi tot am reuşit să dau peste câteva matrapazlâcuri.

52. Numește o carte ce te-a făcut furios!
Îngerul nopţii de Becca Fitzpatrick. Nu mi-a plăcut de nicio culoare. M-a enervat la culme.

53. O carte ce nu credeai că îți va plăcea, dar ți-a plăcut!
“Legăminte” de Ally Condie. Nu cunoşteam prea multe distopii la vremea aceea şi nu prea eram încântată de ele fapt pentru care nu ştiam ce cărţi să încerc.

54. O carte ce credeai că îți va plăcea, dar nu ți-a plăcut!
“Dacă aş rămâne” de Gayle Forman. Am citit-o în română şi tind să cred că traducerea a fost de vină…am mai auzit pe cineva spunând acelaşi lucu. :/

Dau leapşa mai departe către Lissa şi Sayuki şi oricine mai doreşte să o facă este invitat! ^-^