Nu am mai completat de multă o leapşă şi atunci când am văzut leapşa Summer in a bag of BOOKS pe blog-ul Gabrielei (Cioburi de vise) nu am putu rezista să nu o preiau şi eu, având în vedere că vara este încă în toi.

Dacă doriţi să preluaţi această leapşă, chiar vă invit să o faceţi! 😀

Reguli:
– selectează cărți citite recent
– adaugă postării tale imaginea de mai sus
– dă mai departe leapșa

1. Drumul către mare : O carte pe care ai așteptat mult timp să o citești.

Multă vreme am tot zis că voi citi “Tunele 1” de Roderick Gordon şi Brian Williams iar în momentul în care am început lecturarea ei am fost foarte fericită! Am descoperit o nouă lume interesantă, ascunsă în adâncul pământului. A fost cu siguranţă o carte mult mai diferită faţă de orice citisem până atunci! Abia aştept să citesc şi restul volumelor!

2. Răsărit de soare : Cartea la a cărei lectură abia așteptai să te întorci după ce te trezeai dimineața.

Ţin minte că de fiecare dată când mă trezeam puneam mâna pe “Anna şi sărutul franţuzesc” de Stephanie Perkins, şi citeam până realizam că ar trebui să fac o pauză ca să mănânc. Mi-a plăcut foarte mult cartea şi de fiecare dată când trebuia să o “părăsesc” ca să mă duc la culcare, rămâneam cu gândul la ea.

3. Apus de soare : O carte pe care ai stat să o citești noaptea.

Nu mai ştiu exact însă cel mai probabil una dintre cărţile pe care o citeam până seara târziu era din seria Harry Potter. Aventurile prin care treceau personajele mă ţineau cu ochii lipiţi de pagini iar curiozitatea mea era întinsă la maximum. Recent, nu am mai reuşit să citesc ceva până noaptea târziu ca pe vremuri. Sau poate că erau alte vremuri atunci şi alte sentimente care se creau când citeam după o zi lungă de şcoală Harry Potter la lumina veiozei.

4. Perla din scoică : O carte de la care nu aveai mari așteptări, dar pe care ai considerat-o excepțională după ce ai terminat-o.

Nu ştiam cum avea să fie cartea “When the world was flat (and we were in love) de Ingrid Jonach atunci când am primit-o pentru recenzie însă…m-a spulberat cu totul! Nu a fost poate cea mai frumoasă carte citită de mine însă pot spune că mi-a plăcut foarte mult, iar anumite pasaje sunt absolut superbe!

5. Arsură de soare : O carte care te-a enervat rău.

Cu siguranţă a fost “Îngerul nopţii” de Becca Fitzpatrick! Nu ştiu cum am reuşit să o duc la bun sfârşit dar nu mi-a plăcut de nicio culoare!! Nu ştiu cum sunt următoarele volume însă primul nu m-a impresionat în niciun fel iar unele personaje chiar m-au enervat, lucru ce mi s-a părut trist-straniu întrucât această serie are foarte mulţi fani. Ce pot să spun… gusturile nu se discută! 😀

6. Valurile mării : O carte care a fost multă vreme pe val și care ți-a plăcut și ție.

De fel nu prea apuc să citesc cărţile care sunt în trend la momentul X. Nu ştiu dacă vouă vi se întâmplă însă de cele mai multe ori citesc din cărţile apărute te miri când şi de abia de la o vreme am reuşit să fiu mai pe “val” cu noutăţile care apar (asta pentru că îmi trezesc foarte mult interesul!).

Relativ de curând m-am bucurat de “Regatul umbrelor” de Leigh Bardugo, carte care nu doar că a fost pe val dar a reuşit să mă impresioneze şi să mă facă să o adaug în topul meu! Dacă nu aţi citit-o până acum este momentul ideal să o faceţi pentru că a apărut şi cel de-al doilea volum (Regatul Furtunilor)!

7. Caniculă : O carte pe care ai citit-o greu.

Am sesizat că de obicei tind să citesc greu cărţile care au un număr mare de pagini. Aşa s-a întâmplat şi cu “Fate’s Fables” de T. Rae Mitchell, o carte pe care am citit-o greu dar care mi-a plăcut foarte mult. Aventura este prezentă la tot pasul şi eroina, alături de un tip misterios şi un şarpe simpatic şi amuzant, încearcă să reconstituie finalul unui număr de 7 poveşti.

8. Briza mării : O carte simplă, pe care o consideri lectura ideală pentru vacanța de vară.

Vara trecută ţin minte că am tot luat la plajă cu mine cartea “Spulberă-mă” de Tahereh Mafi. A fost o carte ideală pentru vacanţa de vară (pe lângă altele :D), fiind o carte care m-a ţinut lipită de paginile care erau pline de fraze aproape lirice. În acelaşi timp, cartea m-a prins în mrejele acţiunii care devenea din ce în ce mai imprevizibilă!

9. Bronz : O carte care a lăsat o amprentă asupra ta.

Aş putea spune că “Origin” de Jessica Khoury a reuşit să mă marcheze într-un anumit mod. Lipsa libertăţii unei persoane (de orice fel ar fi ea) este un impediment în a putea fi fericit, mai ales când ne referim la libertatea de a putea descoperi tot ceea ce este în jur. Dacă nu te simţi liber ca pasărea cerului este destul de greu să fii fericit! 🙂

10. Vacanța de vară : O carte care ți-a plăcut mult, dar apoi ai regretat că ai terminat-o așa de repede.

Cred că v-am înnebunit deja însă cartea pe care chiar am regretat că s-a terminat (au fost multe desigur) a fost “Legăminte” de Ally Condie. Mi-a plăcut la nebunie această carte şi chiar aş vrea să o recitesc de multe multe ori!!

Cu mare ruşine pot spune că nu am reuşit să respect regula cărţilor citite recent pentru că nu am citit aşa de multe care s-ar fi încadrat în cele 10 puncte de mai sus. Însă nu cred că e un capăt de ţară… o leapşă ar trebui să fie amuzantă. 😀