Îngrijirea parului: Masca Le Petit Marseiliais + Balsam Garnier

Chiar dacă a venit vară şi foarte mulţi ne bucurăm de căldură şi de soare (cu toate că zilele acestea ne arde cam mult), nu ar trebui să neglijăm sănătatea noastră, atât interioară cât şi exterioară. Soarele ne poate dăuna foarte mult în această perioadă, atât pielii cât şi părului care poate deveni mai uscat şi lipsit de vitalitate, sau chiar se poate decolora vag dacă stăm exagerat de mult în lumina puternică a soarelui.

Pentru a hrăni podoaba capilară pe cât posibil, trebuie să îi oferim şi protecţie cu ajutorul diverselor produse care îi sunt destinate. Pentru câţiva ani, pot spune că am cam neglijat folosirea unui balsam de păr (de masca de păr nici nu mai discut) pentru că simţeam că… nu este nevoie de acesta. Când m-am redecis să îmi cumpăr balsam iar, am observat că părul a devenit şi mai mătăsos faţă de cum era înainte şi am realizat că îmi este mult mai uşor să îl pieptăn şi că nu stă chiar aşa de “umflat” după ce îl usuc cu foehnul.

MASCĂ NUTRITIVĂ CU MIERE ŞI LAPTE DE SHEA – LE PETIT MARSEILIAIS
Recomandare: Pentru părul uscat/lung/deteriorat

Auzisem de Le Petit Marseiliais întâmplător, undeva, însă nu realizam unde. Atunci când am decis să îmi cumpăr o mască pentru păr, am fost îndemnată de un al şaselea simţ să o iau pe cea de la această firmă, întrucât am considerat că este mai naturală prin comparaţie cu altele. La scurt timp după ce am achiziţionat-o, am văzut la televizor reclama la produsele de la LPM, şi am descoperit de ce numele îmi era atât de familiar.

Nu am mai folosit o mască de păr de foarte foarte mult timp şi mă bucur că cea pe care am pus ochii a fost cea de la Le Petit Merseiliais. Aceasta are un miros foarte frumos care persistă şi după ce părul a fost uscat, până la câteva zile! Mirosul este plăcut, nu foarte dulce după cum v-aţi imagina, având în vedere că masca nutritivă conţine şi miere.

Efectul măştii este însă cel mai important, ea lăsând într-adevăr părul moale, mătăsos şi hrănit, uşor de descurcat, protejându-l de soarele puternic al verii.

BALSAM DE PĂR ULTRA DOUX HERITAGE DE PROVENCE – GARNIER
Recomandare: Pentru părul normal

Al doilea produs pentru îngrijirea părului ales de mine este un balsam de păr cu ulei de măsline şi rozmarin, de la Garnier. Acesta nu conţine parabeni şi, pe lângă mirosul foarte frumos (dat în principal de rozmarin), descurcă părul foarte bine, lăsându-l mătăsos la atingere. Ca şi produsul anterior menţionat, şi acesta îşi menţine parfumul frumos pe păr pentru câteva zile.

Nu ştiu cât de benefice sunt cu adevărat ingredientele acestor produse (sau a altor produse menţionate de mine), dar aş dori să vorbim despre acest lucru într-o postare separată. Este foarte greu să mai ai încredere în produsele pe care le cumperi, fie ele comestibile sau nu. 🙂

Voi aţi testat aceste produse sau altele din această gamă? Aveţi vreo recomandare pentru protejarea părului pe timp de vară?

2017-09-09T10:24:08+00:00

5 Comments

 1. Hanelore♡ August 13, 2014 at 10:31 am - Reply

  Nu am mai folosit de mult timp Garnier Ultra Doux. LPM trebuie sa incerc:). M-ai facut curioasa:) mai ales cu roscatul asta de toata frumusete ce mi-a iesit ieri dupa ce m-am vopsit.:)))..Nu prea reusesc sa ma obisnuiesc cu nuanta.

 2. Simona Husaru August 13, 2014 at 11:17 am - Reply

  Să îţi fie de bine! Am observat că au o mască de păr concepută special şi pentru părul vopsit! Ai putea să o încerci. :]

 3. Gabriella August 13, 2014 at 9:22 pm - Reply

  Masca de la LPM chiar mă tentează, de când am văzut produsele la TV mă tot gândesc la ele. Care e prețul ei aprozimativ?

 4. Simona Husaru August 14, 2014 at 8:58 am - Reply
 5. Anonim December 19, 2014 at 8:06 am - Reply

  Cea mai proasta firma, cel mai prost sampon,balsam,masca, MARSEILIAIS,am folosit si eu aceste produse, dupa care am avut numai "cojite" in par, am mai testat si la alte 9 persoane si aceeasi problema, evitati sa folosit 3 sapt mia luat sa scap, orcum le fac reclamatii, sa le trag la….. Si sa se spele ei cu "ele" pe cap sa stea cu sloboz.

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree